Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fatih Terim: Bench'ten biraz daha katkı almamız lazım - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 5-0 kazandıkları Bursaspor maçını değerlendirdi. Yayıncı kuruluşa konuşan Fatih Terim şu ifadeleri kullandı:

        "Birçok pozisyon üretirken, rakibe de pozisyon vermemek önemliydi. Rakibi 11'e 11'ken de kalemize yaklaştırmadık. Açıkçası bugün sahada çalıştığını yapan bir Galatasaray vardı. Coşkuyla da devam ettiler. Rakibin 10 kişi kalması da önemli bir etken tabii ki. Çok zevkli bir maç oldu. 3 puan önemliydi ama bunu farklı sonuçla almak daha iyi.

        Bugün 4-0'dan sonra topun sahibi olup daha ağır oynayabilirdik. Ama oynadıkları oyundan zevk alıp devam ettiler, onda da hata yaptılar. Ama enteresan bir istatistik var. Hiç gol pozisyonu verilmemiş. İlk şutu 68. dakikada atmışlar. Bursaspor 11 kişiyken çok iyi kapanan bir takım. Yaptığımız pres ve baskıyla kazandığımız toplar çok önemli. Oyuncularımı kutluyorum. Bizim biraz daha bench'ten katkı almamız lazım. Girenler daha fazla işler yapmalılar ki alternatiflerimiz çoğalsın. Çok şükür haftayı en iyi şekilde kapattık."

        BASIN TOPLANTISI

        Türk Telekom Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Terim, mücadelede fark açılmasına rağmen oyuncularını sert şekilde uyarmasıyla ilgili, şu ifadeleri kullandı:

        "Ciddiyeti seven biriyim. Skor ne olursa olsun ciddi olmak zorundayız. Kaybedilen çok top oldu. Ona sinirlendim. Futbolcular, oyundan zevk aldılar. Coşkuları o kadar fazlaydı ki doğrudan kaleye gitmek için o hatayı yaptılar. Aslında çok kızacak bir şey yok. 11'e 11 bölümü de düşünecek olursak, 1-0 öne geçip golleri kaçıran, kalesinde tehlike görmeyen bir takım vardı. Oyunun her bölümünü iyi oynadık. Özellikle baskı, topu kaybettiğimiz andaki pres, topun bizde kalması, pozisyon vermeme gibi istatistiklerde enteresan bir tablo çıkmıştır. Doğal olarak rakip 10 kişi kaldıktan sonra oyun Galatasaray lehine gelişecektir ama Bursaspor 11'e 11'de kapanan, iyi mücadele eden bir takım. Onu açmada, rakip sahada oynamada ve alanı daraltmada becerili işler yaptık. Oyuncularımı kutluyorum."

        "MUSLERA'YA GÜVENİYORUM"

        Fatih Terim, bir dönem performansıyla eleştirilen kaleci Fernando Muslera'ya güvendiğini belirtti.

        Performansındaki düşüşün baba olmasına bağlanmasına karşı çıkan Terim, şöyle konuştu:

        "Muslera'nın gelişinde katkısı olanlardan biriyim. Muslera da diğer bazı oyuncularımız gibi Galatasaray'a uzun süre hizmet etmiş oyuncu kategorisine girmek üzere. Galatasaray'a çok faydalı oldu. Onun da hata yapma hakkı var. Bunun bebekle alakası yok. Tam tersi aile huzur, çocuklar da mutluluk demektir. Muslera ile konuştum. Hafta içi biraz dertleştik. Çok iyi bir çocuk, iyi bir aile babası ve güvenebileceğiz bir kaleci. Galatasaraylılar müsterih olsun. O da arada bir hata yapacak. Yaptığı hata da ayağının altından kaçırması. Kornerde de vurdurmasalardı, biri de ona yardım etseydi. İnşallah hiç düşmesin ama Muslera'nın hem karakterine hem de kaleciliğine güveniyorum."

        "MUHAKKAK BİR DEPLASMAN VE İÇ SAHA SIKINTISI VAR"

        Deneyimli teknik adam, sarı-kırmızılı ekibin performansında iç saha ve deplasman maçlarındaki farklılıkların, sıkıntı olduğunu söyledi.

        Galatasaray'ın kalan 11 maçı kazanma potansiyeli olduğunu vurgulayan Fatih Terim, şöyle devam etti:

        "Muhakkak bir deplasman ve iç saha sıkıntısı var. Bu bir gerçek. Deplasmanda birçok maç kazandık. Bundan sonra da kazanmaya devam edeceğiz. Bundan eminim ama kötü yerlerde kaybettik. Hiçbir zaman deplasman ve içeride ayırt etmiyorum. Bir takım her yerde oynamalı. Böyle küçük bahanelere oyuncularımın sığınmasını istemiyorum. Bu devam edecek diye bir şey söz konusu değil. Biz, önemli bir krediyi yitirdik. Kalan 11 maç var. Galatasaray 11'inde mağlup olmadan da gidebilir. Ümit ederim ki öyle olur. Mühim olan pozisyonu korumamız."

        Sakatlığı geçen Fernando Reges'in hazır olduğunu anlatan Fatih Terim, şunları kaydetti:

        "Alternatife ihtiyacımız var. Derin bir kadromuzun olmadığını söylemiştim. Yedekten gelen arkadaşlarımızın da daha fazla katkı vermesi lazım. Onu da temin edeceğiz. Fernando bizim çok önemli orta saha oyuncularımızdan biri. Burada en önemli kazancımız Donk gibi görünüyor. Her geçen gün de daha iyi oynuyor. Fernando'yu bugün 5-10 dakika oynatmayı düşündüm ama bir sorun yaşamak istemedik. Önümüzdeki hafta kupa maçımız da var. İyi gidiyor. Her an oynatabilirim. Fernando'nun gelmesiyle orta sahada daha da zenginleşebiliriz. Belhanda ve Feghouli'yi başka yerlerde kullanma gibi alternatifimiz olabilir."

        Terim, Mariano Filho'nun yedek kalması ve Martin Linnes'in ilk 11'de başlamasıyla ilgili soru üzerine, "Dışarıda nasıl bir terazi var, kimin kefesi ağır basıyor? Herkesin fikrine saygı duyuyorum ama Martin iyi oynuyor. Mariano'yu da kaybetmemek üzere çalışıyoruz. İkisi de oynayacak. Hangisi iyiyse öteki onun alternatifi olacak. Sağ tarafta iyi iki bekimiz var. Muhakkak ki Mariano da teknik ama Martin'i de o gözle seyretmek lazım. Mariano da Martin de oynayabilir. İkisi de benim için önemli. Hatta bazen arkalı önlü de oynayabilirler." diyerek sözlerini tamamladı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa