Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema !f İstanbul için 10 öneri

        Festivalin merakla beklenen 10 filmini sizin için seçtik. HT Pazar'dan Mehmet Açar'ın haberi...

        99. Blok (Brawl in Cell Block 99): Gece yarısı seansında seyircilerle buluşacak olan film, işini kaybettikten sonra uyuşturucu kuryesi olarak çalışmaya başlayan eski boksör Bradley’nin (Vince Vaughn) trajik hikâyesini anlatıyor. Kötü giden bir iş sonrasında Bradley, kendini hapishane dünyasının vahşi ortamında bulur. Film, 2015’te “Bone Tomahawk”ta korku ve western türlerini birleştiren S. Craig Zahler tarafından yazılıp yönetildi.

        Brad’in Durumu Karmaşık (Brad’s Status): Mike White’ın yazıp yönettiği film, saygıdeğer bir kariyere sahip orta yaşlı bir adamın hayatı boyunca yaptığı seçimleri sorgulaması üzerine kurulu... Ben Stiller’in canlandırdığı Brad Sloan, müzik dehası oğluyla üniversiteleri gezmek üzere geldiği Boston’da eski okul arkadaşlarıyla karşılaşır ve kafası karışır. Luke Wilson’un bankacıyı canlandırdığı film, ince mizah duygusuyla öne çıkıyor.

        En Güzel Ada (Most Beautiful Island): İspanyol yönetmen Ana Asensio, New York’ta tutunmaya çalışan göçmen bir kadının hikâyesini anlatıyor. Senaryoyu da yazan Asensio’nun canlandırdığı Luciana, dünyanın en canlı şehirlerinden birinde hayat mücadelesi veriyor. Şehirde tanıdığı tek kişinin yardımıyla bulduğu iş, dehşet verici bir oyuna dönüşüyor... Eleştirmenlerden aldığı yüksek puanlarla öne çıkan film, festivallerde de övgülerle karşılandı.

        Felaket Sanatçı (The Disaster Artist): Bazen kötü filmler de kült olur. 2003 tarihli “The Room” bunlardan biri... Tom Bisell ile Greg Sestero’nun kitabından uyarlanan film, “The Room”un yazarı, yapımcısı, yönetmeni ve başrol oyuncusu Tommy Wiseau’nun öyküsünü anlatıyor. Wiseau, oyunculuk atölyesinde tanıştığı Greg Sestero’yla hayallerini gerçekleştirmek üzere Hollwwood’a gidiyor. Film, en iyi uyarlama senaryo dalında Oscar’a aday.

        Mudbound: İkinci Dünya Savaşı’ndan dönen iki genç, Mississippi kırsalındaki aile çiftliklerinde çalışmaya başlarlar. Köleliğin kaldırılmasına rağmen bölgeye egemen olan ırk ayrımcılığı, siyahlarla beyazların ilişkisini zorlaştırsa da iki genç arkadaşlıklarını sürdürmeye kararlıdır... Dee Rees’in yönettiği film, uyarlama senaryo, görüntü yönetimi ve orijinal şarkı dışında Mary J. Blige’ye de yardımcı kadın oyuncu dalında bir Oscar adaylığı getirdi.

        Phantom Thread: En iyi film, yönetmen, erkek ve kadın oyuncu dalları dahil olmak üzere 6 Oscar’a aday olan film, 1950’li yılların Londra’sında geçiyor. Kız kardeşi Cyril’le şehrin ünlü modacılarından Reynolds Woodcock, Alma adlı bir kadına tutulur. Alma, sadece sevgilisi değil esin perisi de olur. Daniel Day Lewis ile Cyril’i canlandıran Lesley Manville’e Oscar adaylığı getiren filmi, Paul Thomas Anderson yazıp yönetti.

        Pervane (The Breadwinner): İrlandalı Nora Twomey’in yönettiği film, Taliban rejiminin hüküm sürdüğü Afganistan’da geçiyor. Babası Taliban rejimi tarafından hapse atılan 11 yaşındaki Pervane, ailesini geçindirmek için saçlarını kestirip erkek kılığına girer ve çalışmaya başlar... Asıl amacı babasını kurtarmaktır. En iyi animasyon dalında Oscar adayı olan film, çarpıcı öyküsü ve karakterleriyle Toronto ve Londra festivallerinde övgüler almayı başardı.

        Stalin’in Ölümü (The Death of Stalin): Bir çizgi romandan uyarlanan filmi, İskoçyalı Armando Iannucci yönetti. Rusya’da Kültür Bakanlığı tarafından yasaklanan film, seyirciyi 1953 yılına Sovyetler Birliği’ne götürüyor. Kendisine karşı çıkanları ortadan kaldırmaktan çekinmeyen Stalin çalışma odasında ölü bulununca, Komünist Parti’nin üst kademelerinde tam bir iktidar yarışı başlıyor. Dramla komediyi buluşturan siyasi bir hiciv...

        Uğurböceği (Lady Bird): Bazı eleştirmenlerin yere göğe koyamadığı bazılarının ise “İyi ama bu kadar abartmaya gerek yok” dediği “Uğurböceği”, ev geçindirmeye çalışan hemşire Marie (Laurie Metcalf) ile ayakları yere basmayan, hayalci ve uçarı kızı (Saoirse Ronan) arasındaki sevgi - nefret ilişkisini anlatıyor. “Frances Ha” gibi filmleriyle tanıdığımız oyuncu Greta Gerwig’in yazıp yönettiği “Uğurböceği”, film, senaryo, yönetmen, kadın oyuncu ve yardımcı kadın oyuncu dallarında Oscar adayı.

        The Florida Project Film: Disney Dünyası’nın yakınlarında, bir otelde haftalık kirayla yaşamlarını sürdüren 6 yaşındaki Moonee ile annesi Halley’nin hikâyesini anlatıyor. 35mm formatında çekilen filmde otel işletmecisini canlandıran Willem Dafoe, yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar’ın en güçlü aday.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa