Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Nedir Esmer şeker faydaları nedir? Esmer şekerin cilde, saça faydaları

        Esmer (kahverengi) şeker; beyaz kristal şekerin, ön işlemlerden geçirilmiş ve gıda saflığına ulaştırılmış bir miktar melas ile karıştırılması yoluyla elde edilen şekerdir. Rengi esmer olduğu için esmer ya da kahverengi şeker olarak adlandırılır. Başka bir deyişle kahverengi şeker, sakkaroz ve invert şeker miktarı toplam olarak ağırlıkça en az %88 olan, nemli, kahverengi tonlardaki ince taneli şekerdir. Ticari olarak rafine edilmiş beyaz şeker kristallerinin şeker melası ile kristal yüzeyinde arzu edilen kalınlıkta bir film tabakası oluşturacak şekilde karıştırılması ile elde edilir. Renk koyuluğu, içerdiği melas miktarına göre değişim gösterir. Açık esmer şeker, %3,5 oranında; koyu esmer şeker ise %6,5 oranında melas içerir.

        ESMER ŞEKERİN FAYDALARI NELERDİR?

        • Esmer şekerde oldukça faydalı mineraller bulunmaktadır. Azar oranlarda protein, vitamin, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir, sodyum esmer şekerin içerisinde yer alarak, özellikle de kan şekeri sıkıntıları yaşayan kişilere oldukça fayda sağlamaktadır.
        • Özellikle de üretim aşamasındaki detayları göz önünde bulunduracak olursak, esmer şeker beyaz şekere oranla oldukça doğal ve katkısız bir özellik taşımaktadır.
        • Beyaz şeker de bulunan sodyum esmer şekerde yer almaz.
        • Esmer şeker kullanımı dahilinde pek çok tansiyon hastasının daha dengeli bir vücut yapısı olduğu da gözlemlenmektedir.
        • Tüm gün boyunca alınan şeker miktarı, beyaz şekere oranla vücudun daha sağlıklı ve faydalı reaksiyonlar elde etmesine yardımcı olmaktadır.

        Saça faydaları: Sağlıklı bir saç saçın derisinin sağlıklı olmasından geçer. Sonuç vermeyen pahalı saç ovma ürünlerinden bıktıysanız saç derisi için esmer şekeri tercih edebilirsiniz. Esmer şeker saç derisindeki kan akışını hızlandırarak saçların kalitesini artırır ve saçların daha güçlü olmasını sağlar. Saç bakımı ve saç derisi bakımı için en doğal ve etkili sonuçları esmer şeker saç maske ve kürlerinden alabilirsiniz.

        Sağlıklı görünümlü bir cilt: Esmer şeker vücut için daha sağlıklı olduğu gibi aynı zamanda daha sağlıklı ve güzel görünümlü bir cilt sunar. Vücuttan toksinlerin giderilmesine yardımcı olduğu gibi etkili şekilde cildi nemlendirir.

        Güzellik için yapılan ovma işlemlerinde esmer şeker genellikle temel bileşen olarak kullanılır. Uzmanlar doğal bir exfoliator olduğunu söyler. Ayaklardan başlayarak boyun ve kafa derisine kadar fırçalama yapmak için esmer şeker kullanılabilir. Böylelikle kan dolaşımı artar ve cildin pH dengesi korunmuş olur. Bu işlem bir kez yapıldıktan sonra ılık su ile vücut yıkanır. Böylece yumuşak, pürüzsüz ve tazelenmiş bir cilt elde edeceksiniz.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa