Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig BB Erzurumspor Erzurumspor BŞB: 4 - Ümraniyespor: 3 | MAÇ SONUCU ve ÖZETİ - VAR sistemi uygulandı, ilk yaşandı! - Futbol Haberleri

        Spor Toto 1. Lig'den Süper Lig'e çıkacak son takımın belirleneceği play-off'ta, yarı final ilk maçları heyecanı başladı. Çaykur Rizespor ve MKE Ankaragücü'nün doğrudan Süper Lig'e çıktığı Spor Toto 1. Lig'de, Süper Lig'e son bilet için ilk maçta Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Ümraniyespor karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip, iki penaltının çalındığı, Türkiye'de bir ilkin yaşandığı ve 7 golün atıldığı maçı 4-3 kazandı.

        Karşılaşmaya konuk ekip hızlı başladı. Ceza sahasında topla buluşan Jean-Arnel Drole, 3. dakikada attığı golle Ümraniyespor'u 1-0 öne geçirdi.

        Bu golden sonra Erzurumspor'un atakları arttı. Dakikalar 11'e geldiğinde ev sahibinin golcü oyuncusu Erhan Çelenk, attığı güzel golle skoru 1-1'e getirdi. 29 yaşındaki futbolcu, bu sezonki 15. golünü kaydetti.

        Mücadelede dakikalar 27'yi gösterdiğinde Erzurumspor öne geçti! Gelişen atakta rakip fileleri havalandıran Taylan Antalyalı, skoru 2-1'e getirdi.

        Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı.

        İkinci 45 dakikaya hızlı başlayan taraf, ilk yarıdaki gibi konuk ekip oldu. Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Ümraniyespor penaltı kazandı ve topun başına İbrahim Akdağ geçti 26. yaşındaki futbolcu vuruşunda hata yapmadı ve skoru 2-2'ye getirdi. İbrahim Akdağ, bu golle 12. golünü kaydetti.

        BİR İLK YAŞANDI!

        Dakikalar 64'e geldiğinde ise Türkiye'de bir ilk yaşandı. Ceza sahasının solunda gelişen pozisyonda Büyükşehir Belediye Erzurumsporlu futbolcular, hakeme penaltı itirazları yaptı. Hakem Arda Kardeşler, Video Yardımcı Hakem Uygulaması'na başvurdu ve Türkiye'de ilk kez VAR sistemi uygulandı. Arda Kardeşler, pozisyonu izledikten sonra ev sahibi lehine penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Mert Nobre, hata yapmadı ve takımını yeniden öne geçirdi.

        Mücadelede 68. dakika oynanırken Nobre, kendisinin 2. takımının 4. golünü kaydetti. Tecrübeli futbolcu, gol sayısını 12'ye yükseltti.

        ÜMRANİYESPOR PES ETMEDİ!

        Mücadelede son anlara girilirken Ümraniyespor bir gol daha buldu. Ev sahibi adına 3. dakikada rakip fileleri havalandıran Drole, 85. dakikada bir kez daha sahne aldı ve farkı 1'e indirdi.

        Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor, maçı 4-3 kazandı. Bu maçın rövanşı 15 Mayıs Salı günü saat 16.00'da Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı'nda oynayacak.

        BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR: 4 - ÜMRANİYESPOR: 3

        STAT: Erzurum Kazım Karabekir

        HAKEMLER: Arda Kardeşler, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu,

        BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR: Hakan Canbazoğlu, Acka, Nobre, Tolga Ünlü, Metin Yüksel (Dk.66 Gökhan Karadeniz), Burhan Eşer (Dk.83 Savage), Hakan Arslan, Taylan Antalyalı (Dk. 90 Abdulkadir Özdemir), Lokman Gör, Scuk, Erhan Çelenk

        ÜMRANİYESPOR: Burak Öğür, Appindangoye, Timur Temeltaş, Vasilogiannis (Dk.46 Samet Asatekin), Rangelov (Dk.90 Serdar Özbayraktar), İbrahim Akdağ, Oğuz Ceylan, Cleyton (Dk. 76 Emircan Altıntaş) Merthan Açıl, Drole, Mücahit Albayrak

        GOLLER: Dk.11 Erhan Çelenk, Dk. 27 Taylan Antalyalı, Dk. 65 (Penaltıdan) ve 68 Nobre (Büyükşehir Belediye Erzurumspor), Dk. 3 ve 85 Drole, Dk. 60 İbrahim Akdağ (Penaltıdan)

        SARI KARTLAR: Dk. 55 Scuk, Dk. 87 Nobre, Dk. 90 Acka (Büyükşehir Belediye Erzurumspor) Dk. 52 Oğuz Ceylan, Dk. 69 İbrahim Akdağ, Dk. 71 Rangelov (Ümraniyespor)

        > BŞB ERZURUMSPOR

        Geçen sezon 2. Lig Beyaz Grup'tan 1. Lig'e çıkan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, ligdeki ilk yılında play-off'a kalmayı başardı. Daha önce kentin diğer ekibi Erzurumspor, 1993-1994 ve 1995 sezonlarında play-off oynamasına rağmen başarılı olamamıştı.

        > ÜMRANİYESPOR

        2011-2012 sezonunda başladıkları profesyonel lig yolculuklarında 2013-2014'te TFF 3. Lig'den 2. Lig'e çıktı. 2015-2016'da da Spor Toto 1. Lig vizesi alan Ümraniyespor, bu sezon uzun süre ilk 2'de yer almasına rağmen lig sonunda doğrudan Süper Lig'e çıkamadı.

        DİĞER MAÇI GAZİŞEHİR KAZANDI!

        Spor Toto 1. Lig play-off yarı final ilk maçında günün diğer karşılaşmasında; Gazişehir Gaziantep evinde Boluspor'u konuk etti. Düşük tempoda geçen maçı Gazişehir Gaziantep, Pierre Webo'nun son dakikalardaki golüyle 1-0 kazandı! Karşılaşmanın rövanşı Mücadelenin rövanşı 15 Mayıs Salı günü saat 20.00'de Bolu Atatürk Stadı'nda yapılacak!

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa