Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Elektrikli Skoda'nın adı Enyaq oldu - Otomobil Haberleri

        Volkswagen Grubu markalarından Skoda, ilk yüzde 100 elektrikli SUV aracınıyakında tanıtacak. Otomobilin adı resmi tanıtımından önce açıklandı.

        Çek grubun modüler elektrikli platformu (MEB) üzerinde geliştirilen tamamen elektrikli SUV aracın adının 'Enyaq' olacağı bildirildi. Modelin adındaki 'E' harfinin elektromobiliteyi temsil ettiği, ‘Q’ harfininise Skoda'nın SUV ailesine vurgu yaptığı belirtildi.

        Öte yandan, 'Enyaq'ın İrlandalı bir isim olan ve ‘hayat kaynağı’ anlamına gelen ‘enya’dan türetildiği de verilen bilgiler arasında.

        Markadan yapılan açıklamada, Enya isminin İrlanda Kelt kültüründeki ‘öz’, ‘ruh’ veya ‘ilke’ anlamlarına gelen ‘Eithne’den geldiği belirtildi.

        DİĞER MODELLERİ ESKİMO ADI ALMIŞTI

        Skoda'nın diğer SUV modelleri Kodiaq, Karoq ve Kamiq'in isimleri ise Kuzey Kanada ve Grönland’da yaşayan Eskimoların dilinden türetilmişti.

        REKLAM

        Enyaq'ın, iV alt markasının 2022’nin sonuna kadar 10 adetten daha fazla elektrikli araç tanıtma hedefinin bir parçası olarak olduğu, 2025 yılında ise Skoda'nın yüzde 100 elektrikli araçların ve şarjlı hibrit modellerin satışlarında yüzde 25’lik paya sahip olmasını hedeflediği kaydedildi.

        Enyaq'ın, Citigo iV’nin ardından markanın ikinci tamamen elektrikli aracı olacağı da bildirildi.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa