Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Cihaz samsung galaxy tab, ipad air, tablet, lenovo, asus, en iyi tablet markaları, en ucuz tablet - Teknoloji Haberleri

        HT EKONOMİ

        Teknoloji dünyasının son dört yılına damgasını vuran tabletlere olan talep artmaya devam ediyor. Ancak talep önceki yıllara kıyasla neredeyse durma noktasına geldi. İlk yıllarda yıllık yüzde 50’lere varan büyüme oranları son çeyrekte dünya çapında yüzde 3.9’a kadar geriledi.

        Araştırma şirketi IDC’nin verilerine göre yılın ilk çeyreğinde dünya çapında 50.4 milyon adet tablet satıldı. Bu rakam geçen sene aynı dönemde 48 milyon adet seviyesindeydi. Yapılan yorumlara göre yavaşlamaya gerekçe olarak piyasaların tabletlere doymaya başlaması gösteriliyor. Diğer yandan boyut olarak cep telefonu ve tabletlerin arasında yer alan ‘phablet’lerin de yavaşlamada önemli etkisi olduğu belirtiliyor. Pazarda gözlemlenen yavaşlama sektörün önde gelen oyuncularını da etkiledi.

        APPLE’IN PAZAR PAYI YÜZDE 16 GERİLEDİ

        IDC’nin verilerine göre geçen sene ilk çeyrekte yüzde 40.2’lik piyasa payına sahip olan Apple’ın bu yıl ilk çeyrekteki pazar payı yüzde 16.1’lik düşüşle 16.4’e geriledi. Sektörün isimsiz markaları ise paylarını giderek artırıyor.

        KAPALI SISTEMLER KULLANICILARI SINIRLIYOR

        Sektörde ikinci sırada yer alan Samsung’un piyasa payı ise yüzde 32’lik artışla yüzde 22’ye ulaştı. Yapılan yorumlara göre sektörde yaşanan sert fiyat savaşı öncelikli olarak Apple’ın pazar payının düşmesine neden oldu. Diğer yandan Apple’ın iOS sisteminin kendi içinde kapalı olmasının da ürünlerin satışını olumsuz etkilediği belirtiliyor. Diğer yandan başta Samsung olmak üzere pek çok üreticinin tercih ettiği Android işletim sistemi de kullanıcı açısından yeterince net olmayan ara yüzü nedeniyle eleştiri alıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa