Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Türkiye’nin en önemli Linux etkinliklerinden biri için geri sayım başladı - Teknoloji Haberleri

        Türkiye’nin dört bir tarafından 600 katılımcı, özgür yazılım için bir araya geleceği Linux Yaz Kampı’nda katılımcıların bilgi düzeylerinin yükseltilmesi ve kendi aralarındaki iletişimlerinin artırılması hedefleniyor. Kampta, 15 gün boyunca 100 saatten fazla eğitim ve uygulamalı anlatımlar da her sene olduğu gibi bu sene de devam edecek.

        21 Temmuz - 5 Ağustos tarihlerinde Bolu’da düzenlenecek olan dünya genelinde özgür yazılım ile alakalı düzenlenen en büyük eğitim kamplarından olan Linux Yaz Kampı; gönüllü eğitmenleri ve bilgi özgürlüğünü savunan felsefesi ile kâr amacı gütmeden düzenleniyor. Eğitimlerin tamamının ücretsiz olduğu kampta, eğitmenler ve kamp görevlileri gönüllü olarak görev alıyorlar.

        REKLAM

        Katılımcıların eğitimler için ücret ödemediği kampta yol, yemek ve konaklama gibi kendi masraflarını karşılamaları bekleniyor. Kampın bul yılki ayağında aşağıdaki konular hakkında eğitimler verilecek:

        - GNU/Linux Sistem yönetimi I-II-III-Ağ Yönetimi (1. düzey)

        - Ağ Yönetimi (2.düzey): Linux İç Yapısı ve İleri Ağ Atölyesi

        - PHP ile Web Programlama Diline Giriş

        - Web Uygulama Güvenliği ve Güvenli Kod Geliştirme

        - Ağ Güvenliği ve Sızma Testleri

        - Kriptografi ve Terskod Mühendisliğine Giriş

        - Ruby on Rails ile Web Programlama

        - Python/Django ile Web Programlama

        - Python ile Programlamaya Giriş

        - Java ile Programlamaya Giriş

        - Web-önyüz (Front-end) Programlama

        Başvuruların kayit.Linux.org.tr adresi üzerinden 15-30 Haziran arasında yapılmaya başlandığı kampa her yıl yaklaşık 2000’in üzerinde başvuru yapılıyor. Linux Yaz Kampı’na bu sene 600 katılımcının kabul edilmesi planlanıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa