Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Akıllı telefon uygulaması depremi anında bildiriyor - Teknoloji Haberleri

        Dün gece Ege Denizi'nde saat 01:31'de, merkez üssü Gökova Körfezi olan 6.6 büyüklüğündeki deprem hem can kaybına hem de maddi kayba yol açtı. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre Bodrum'da 13 cm tsunami dalgası ölçüldü. Bu gibi durumlardan haberdar olmak isteyenler için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi’nin geliştirdiği AFAD-Deprem Mobil uygulaması birçok işlevi bünyesinde topluyor.

        Uygulama, Türkiye ve yakın çevrede meydana gelen depremler hakkında akıllı telefon üzerinden hızlı ve güvenilir bilgi sağlıyor. Depremin nerede oluştuğunu uygulamadaki harita üzerinden görebildiğiniz gibi, o an bulunduğunuz bölgede meydana gelen veya daha önce gerçekleşmiş depremler hakkında detaylı bilgiye ulaşabiliyorsunuz.

        Riskli bölgeler hakkında ısı haritası sunan uygulamada depreme en yakın yerleşim birimlerini öğrenmek mümkün. Bunun yanı sıra yaşadığınız bölgede meydana gelen 4 ve üzeri büyüklükteki depremlerin şiddet dağılımını belirlenmesine ankete katılarak katkıda bulunabilirsiniz.

        REKLAM

        AFAD Deprem Dairesi tarafından işletilen deprem gözlem istasyonlarının verilerini kullanan uygulamada Açıklamalı Afet Yönetimi Terimleri Sözlüğü yer alıyor. Uygulamayı iOS için buradan ve Android için buradan indirebilirsiniz.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa