Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi İlk Türk helikopteri T-625 IDEF Fuarı'nda kamuoyunun önüne çıkacak - Savunma Sanayi Haberleri

        Tasarım ve üretimini TUSAŞ’ın yaptığı ‘İlk Türk helikopteri’ T-625, İstanbul’da 9 Mayıs’ta kapılarını açacak IDEF Savunma ve Havacılık Fuarı’nda kamuoyunun önüne çıkacak. Helikopterin ilk test uçuşunun 6 Eylül 2018 sabahı saat 06.00’da yapılması planlanıyor.

        Gazete Habertürk'ten Murat Gürgen'in haberine göre fuarda, pilot+12 yolcu kapasiteli T-625 helikopterinin “mock-up” olarak adlandırılan test modeli sergilenecek. T-625 hem askeri hem de sivil ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak tasarlandı. Çift motora ve 5 ton kalkış ağırlığına sahip olacak.

        T-625 helikopterleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kullanmakta olduğu, hizmet ömürlerinin sonuna yaklaşılan UH-1H nakliye helikopterlerinin yerini alacak. T-625 helikopterlerinin emniyet, hava ambulans ve arama- kurtarma modelleri de geliştirilecek. Helikopter, yurtdışı satışına yönelik EASA (Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı) sertifikasına sahip olacak. Helikopterin ilk test uçuşunun Eylül 2018’de yapılması planlanıyor.

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa