Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknolojide Lüks 56 bin TL verecek ‘altın kurdu’ aranıyor - Teknoloji Haberleri

        HT GAZETE

        Mart 2015’te tanıtılan Apple’ın akıllı ilk saati Apple Watch, 31 Temmuz’da Türkiye, Rusya ve Yeni Zelanda’da satışa çıkıyor. Saat 31 Temmuz’da saat 07.01’den itibaren şirketin bu ülkelerdeki online mağazalarından ve İstanbul’daki iki Apple mağazasından satın alınabilecek. Apple Watch, 24 Nisan’da 9 ülkede 349 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkmış, 26 Haziran’da listeye 7 ülke daha eklenmişti. Türkiye, Rusya ve Yeni Zelanda’yla birlikte saatin satıldığı ülke sayısı 20’ye yükselecek.

        Apple CEO’su Tim Cook’un şirketin şu ana kadar sunduğu ‘en kişisel teknoloji’ olarak tanıttığı saatin 3 farklı modelinin 38 farklı kombinasyonu bulunuyor. 38 ve 42 milimetrelik iki farklı kasa seçeneğine sahip saatin en ucuz modeli alüminyum kasa ve plastik kordona sahip Apple Watch Sport’un fiyatı bin 249 TL’den başlayıp bin 399 TL’ye kadar çıkıyor. Çelik kasalı Apple Watch’ın fiyatı ise bin 999 TL ile 3 bin 899 TL arasında, altın kaplama Apple Watch Edition’ın fiyatı ise 34 bin ila 56 bin TL arasında değişiyor. Saat, iOS 8.2 veya daha yeni sürümü yüklü iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 veya iPhone 6 Plus ile kullanılabiliyor.

        RANDEVU ALAN DENEYEBİLECEK

        Apple Watch Edition’ın 56 bin TL etikete sahip 38 milimetrelik Roze ve sarı altın kasalı modelleri mağaza görevlileri eşliğinde randevu alınarak denenebiliyor.

        PİL ÖMRÜ 18 SAAT NABIZ ÖLÇÜYOR

        Force Touch özellikli safir kristal retina ekrana sahip, suya dayanıklı cihazın, 18 saate kadar pil ömrü bulunuyor. Cihazda nabız sensörü, ivmeölçer ve jiroskop mevcut.

        İLK HAFTA ABD’DE 1.5 MİLYON ADET SATTI

        - Canalys adlı analiz şirketi Apple Watch’un satışlarının 4.2 milyonu bulduğunu tahmin etti.

        - Apple, 10 Nisan’da başlayan açılış haftasında 1.5 milyon akıllı saat sattığını duyurmuştu.

        - 24 Nisan’da satışa çıktığında ABD’de her gün 20 bin Apple Watch satıldığı ileri sürülmüştü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa