Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Spor Otomobiller SUV pazarının yeni oyuncusu: Renault! - Otomobil Haberleri

        HABERTÜRK

        Renault, çok beğenilen yeni Clio’dan sonra aynı platform üzerine kurduğu B sınıfı SUV’u Captur ile otomobil severlerin karşına çıktı. 41 bin 990 TL'den başlayan fiyatlarla satılacak olan Captur, ailenin diğer markası Nissan Juke’la rekabet edecek.

        Renault'nun yeni Clio ile başlayan ‘yeniden doğuş’u bu aracın yine onun kadar başarılı versiyonlarıyla pekişiyor. Marka bir süre önce pazara sunduğu Clio Sport Tourer'dan sonra, bu kez otomobil pazarının en fazla ilgi toplayan B SUV segmentine bir ürün sundu. Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı'nda dünyaya tanıtılan yeni Captur, yüksek oturma pozisyonu, tutumlu motorları ve rekabetçi fiyatı ile akıl çelmeye aday otomobiller arasında yerini aldı. Captur'da 0.9 lt (90 beygir), 1.2 lt (120 beygir) benzinli ve 1.5 dCi (90 beygir) dizel olmak üzere sunulan üç motor seçeneği sunuluyor.

        3 FARKLI TURBO MOTOR

        Üç motorun da ortak özelliği turbo beslemeli olmaları. Çift kavramalı otomatik şanzıman EDC şu anda 120 beygirlik motorda alınabilirken, aynı şanzıman yılın son çeyreğinde dizel motor seçeneğinde de sunulmaya başlanacak. Stop&start teknolojisinin de yardımıyla fabrika verilerine göre 100 km’de 3.7 lt yakıt tüketen dizel motor, sınıfındaki en düşük tüketim değerlerinden birine imza atıyor. Yeni aracın başlangıç fiyatı 41 bin 990 TL olacak. 1.2 litre turbo motorlu ve EDC şanzımanlı Captur ile 1.5 litre dizel motorlu manuel şanzımanlı versiyonların başlangıç fiyatları ise 47 bin 490 TL olarak açıklandı.

        RENGİNİ KENDİN SEÇEBİLİRSİN

        Touch ve Icon olmak üzere iki farklı donanım seçeneğinin sunulduğu Captur’da, üst donanım seviyesinde alınabilen kokpite entegre Renault R-Link multimedya tablet sayesinde müzik sisteminden navigasyona, telefondan internete kadar bağlantılar tek tuşla kontrol edilebiliyor. Clio’da olduğu gibi Captur’da da sunulan kişiselleştirme seçenekleri sayesinde tüketiciler aracın birçok kısmını zevklerine göre seçebiliyor. Çift tonlu gövde renkleri, farklı jant seçenekleri, açık ve koyu kokpit renkleri ve koltuk desenleri sayesinde binlerce kombinasyon yaratılabiliyor. Koltuk döşemelerinin çıkartılıp yıkanabilmesi de aracın pratik özelliklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

        PEUGEOT DA SUV PAZARINDA

        Bir diğer Fransız markası Peugeot da 2008 modeli ile B SUV segmentinde pazara girdi. 2013 başında Cenevre'de tanıtılan yeni 2008, bu pazardan pay kapmaya çalışacak. 2013 yılının bahar aylarında Avrupa’da, yaz sonunda ise Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni model, 208 ile başarılı şekilde başlatılan ürün atağı dinamiği içinde yer alıyor. Yeni Peugeot 2008, 1.2L VTi 82 hp, 1.6L HDi 92 hp ve 1.6L VTi 120 hp olmak üzere 3 motor seçeneği, manuel ve otomatik versiyonları ile Türk tüketicisinin beğenisine sunulacak. 2008’in tüm versiyonlarında ASR anti patinaj sistemi, CDS denge kontrolü, AFU acil fren yardımı ve EBD elektronik fren dağıtıcı gibi çok sayıda fonksiyonu bir araya getiren ve 50 km/saate kadar servis dışı bırakılabilen ESP standart olarak sunulacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa