Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tüketici hakları AB ülkelerine vize başvurusu yaparken en az 100-120 euro'luk harcama yapılıyor - İş-Yaşam Haberleri

        AB ülkelerine vize başvurusu yapan bir vatandaş 100-120 euroyu gözden çıkarmak zorunda. Yılda 800 bin kişinin başvuruda bulunduğu düşünülürse vizeler kalktığında yaklaşık 100 milyon euro vatandaşın cebinde kalacak.

        Diyelim ki, Avrupa’ya iş ya da tatil için bir gezi programı yapıyorsunuz. Uçak bileti, otel rezervasyonu ve diğer harcamalar bir yana dursun, daha ilk adımda giriş vizesini almak için yaklaşık 300 euroyu gözden çıkarmanız gerekiyor. Üstelik bu rakama bazı ülkelerin sadece 3-5 günlük vize vermesi de cabası... Türkiye’den her yıl ortalama 800 bin kişinin AB ülkelerine vize başvurusu yaptığını düşünürsek, ortaya 100 milyon euroya yakın bir hesap çıkıyor. Vizelerin kaldırılmasıyla birlikte yılda 100 milyon euro böylece cepte kalacak.

        GERİ KABUL 16 ARALIK’TA İMZALANIYOR

        Akşam'ın haberine göre konuyla ilgili bilgi veren Vizesiz Avrupa Hareketi ve Türkiye’yi Tanıtım Platformu’nun Kurucu Başkanı Mehmet Okumuş da 16 Aralık’ta imzalanacak ‘Geri Kabul Anlaşması’nın AB tarafından 30 yılı aşkındır uygulanan haksız vize uygulamalarının tamamen kaldırılması için tarihi bir adım olduğunu söylüyor.

        6 MİLYON KİŞİ YURTDIŞINA ÇIKIYOR

        AB ülkelerine hukuki olmayan vize başvuru ücretlerinin ortalama 100 euro olduğunu söyleyen Okumuş buna fotokopi, danışma, fotoğraf, randevu, ulaşım gibi diğer masrafların eklenmesiyle bir kişinin vize için yaptığı masrafın 250-300 euroya kadar çıktığını belirtti. Okumuş, Türkiye’den yılda ortalama 800 bin kişinin AB ülkelerine vize başvurusunda bulunduğunu söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa