Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Feyyaz Berker öldü mü? Feyyaz Berker kimdir? - İş-Yaşam Haberleri

        Tekfen Holding kurucularından Feyyaz Berker, bugün hayatını kaybetti.Berker’in naaşı 24 Ağustos Perşembe günü Tekfen Holding’in Ulus’taki merkezinde düzenlenecek anma töreninden sonra, Bebek Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakiben Aşiyan Mezarlığı’nda defnedilecek.

        REKLAM

        FEYYAZ BERKER KİMDİR?

        Feyyaz Berker, 7 Ekim 1925 tarihinde Mersin'de dünyaya geldi. İlkokulu Mersin'de okuyan Berker, ilkokulu bitirdikten sonra eğitimine Tarsus'taki Amerikan Koleji'nde devam etti. 1939 yılında babasının 6. dönem seçimlerinde İçel milletvekili seçilmesi üzerine ailesiyle birlikte Ankara'ya taşındı. Bu sebeple Tarsus Amerikan Koleji'nden ayrılmak zorunda kalan Feyyaz Berker, ailesi tarafından 1939 sonbaharında, İngilizce eğitimine de devam edebilmesi için İstanbul'daki Robert Kolej'e yatılı olarak gönderildi.

        Çocukluğundan beri spor yapmaya düşkün olan Feyyaz Berker, Robert Koleji'nin lise bölümünü tamamladı ve 1942 yılında aynı okulun mühendislik bölümünde eğitimine devam etti.

        1946 yılında Robert Kolej’in yüksek kısmını tamamladıktan sonra öğrenimini ABD’de sürdürmek üzere Michigan Üniversitesi’ne gitti.

        Tekfen'in kurucuları
        Tekfen'in kurucuları

        Berker, öğrencilik yıllarında harçlığını kazanabilmek için bir yandan da Kaiser-Frazer otomobil fabrikasında çalıştı. 1948 yılında Michigan Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesini alarak Yüksek İnşaat Mühendisi unvanını kazanan Berker, bir yıl kadar Kaliforniya’da bir inşaat-mühendislik firmasında çalıştı.

        1949 yılında ailesinin yanına, Ankara'ya dönen Feyyaz Berker, 1949-1950 yılları arasında Ankara'da yedek subay olarak askerliğini tamamladıktan sonra Esenboğa Hava Meydanı'nın inşaatında şantiye şefi olarak çalışmaya başladı. Esenboğa'daki işler tamamlanıp şantiye kapatıldıktan sonra merkezde laboratuvar ve araştırma bölümü başkanı olarak görevlendirildi.

        1956 yılında, kendisi gibi Robert Kolej ve Michigan Üniversitesi’ni bitirdikten sonra Bayındırlık Bakanlığı’nda çalışmaya başlayan Ali Nihat Gökyiğit’le birlikte, Tekfen’in nüvesini oluşturan Feyyaz-Nihat Müşavir Mühendislik (FN) şirketini kurdu. Onlara kısa bir süre sonra Necati Akçağlılar’ın da katılmasıyla şirket, Feyyaz-Nihat-Necati Müşavir Mühendislik (FNN) adını aldı.

        Başlangıçta sadece mühendis müşavirlik hizmetleri veren şirket, 1957 yılında Tekfen İnşaat’ın kurulmasıyla müteahhitlik sektörüne de girdi.

        İşadamı Feyyaz Berker, 22 Ağustos 2017 tarihinde 92 yaşında hayata gözlerini yumdu.

        TÜSİAD'IN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

        Feyyaz Berker'in vefatı üzerine, kurucularından olduğu TÜSİAD bir başsağlığı mesajı yayımladı. Masajda şu ifadelere yer verildi:

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa