Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sizden size 'gelecek' mesajı var

        Amerikalı Matt Sly ve Jay Patrikios'un kurduğu futureme.org sayesinde insanlar, kendi geleceklerine mektup yazıyor. Site, mesajları 30 günle 30 yıl arasında, yazan kişiye geri yollayıp 'eskiden' planlanan gelecekle yüzleştiriyor Amerikalı iki kafadarın kurduğu internet sitesi www.futureme.org, kendi geleceğinize bir elektronik posta yollama şansı veriyor. 20'li yaşlarınızdayken kendinize '40 yaşıma geldiğimde basılı bir kitabım olacak' sözü verdiyseniz, 40 yaş gelip çattığında bir elektronik posta bu hedefinizi hatırlatabilir. Ne de olsa bilgisayarların hafızaları insanlarınkinden daha güçlü!

        Futureme.org adlı internet sitesi, veritabanında biriktirdiği elektronik postaları, yazan kişiye, 30 günle 30 yıl arasında geri yolluyor. 2004 yılında kurulan siteye bugüne kadar bırakılan hatırlatma mesajı sayısı 316 bin. Aralarında doğum günü türü basit hatırlatmalar da var, yazanın gelecek planlarını içeren daha uzun vadeli notlar da...

        Matt Sly ve Jay Patrikios isimli iki Amerikalının projesi olan site, San Francisco'da öğretmenlik yapan Sly'ın öğrencileri için bir proje tasarlama ihtiyacı üzerine doğmuş. Şu anda Yale'de işletme okuyan 29 yaşındaki Matt Sly'a göre, site fantastik bir fikir.

        Unutmak istemediği anıları yazdı

        Sly, sitedeki en dokunaklı mesajlardan birinin, Mike adındaki bir alzheimer hastasına ait olduğunu söylüyor. Mike, unutmaktan korktuğu anılarını, daha sonra kendisine postalanmak üzere siteye yazıyor.

        Sly, bir diğer etkileyici mesaj grubunun da savaşmak üzere Irak'a gönderilen genç askerlerin bıraktığı notlar olduğunu söylüyor: Birer çocuk olarak Irak'a gidiyorlar. Tam olarak nereye gittiklerini ya da dönüp dönemeyeceklerini bilmiyorlar. Sly, siteyi kullanırken, hayatına bir tür düzen veriyormuş gibi hissettiğini söylüyor. Sitenin kullanım alanıysa kariyer hedeflerinden aile kurma planlarına kadar geniş.

        MİLLİYET

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa