Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim EBA öğrenci girişi ekranı 2020! EBA şifre alma işlemi! EBA girişi ile dersleri izle

        EBA TV ile Uzaktan eğitim sistemi devam ediyor. Sistematik olarak sınıf düzeylerine göre derslerini eba.gov.tr adresinden uzaktan eğitim sistemi ile TRT ekranında ve EBA (Eğitim Bilişim Ağı) ekranı üzerinden derslerini takip edebiliyor. Peki, EBA yeni şifre alma işlemi nasıl yapılır? İşte EBA öğrenci girişi 2020...

        EBA ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI 2020

        EBA girişi için birçok seçenek bulunuyor. https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp adresi üzerinde E devlet, Mebbis/ E okul Bilgileri ile, Öğrenci Bilgileri ile, Açık Öğretim Bilgileri ile, EBAKOD ile ya da Yurtdışından da giriş yapabileceksiniz.

        EBA GİRİŞ EKRANI 2020
        REKLAM

        EBA ŞİFRE ALMA EKRANI 2020

        "EBA Giriş" ekranında Öğrenci → EBA yolunu izle.

        Açılan ekranda yer alan “Şifremi Unuttum” linkine tıkla.

        TC Kimlik Numaranı gir.

        Bir doğrulama yöntemi seç.

        e-Postayı seçtiysen:

        Sisteme kayıtlı e-posta adresini gir ve “Gönder” butonuna bas (Sisteme kayıtlı e-posta adresin yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).

        e-Postana gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas.

        Yeni şifreni belirle ve “Kaydet” butonuna tıkla.

        Cep telefonunu seçtiysen:

        Sisteme kayıtlı cep telefonu numarasını gir ve “Gönder” butonuna bas (Sisteme kayıtlı cep telefonu numaran yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsin).

        Cep telefonuna gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas.

        Yeni şifreni belirle ve “Kaydet” butonuna tıkla.

        REKLAM
        EBA ŞİFRE ALMA EKRANI 2020

        YAZ TATİLİNDE OKULLAR AÇILACAK MI?

        Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan değişiklikle, öğretmenlerin izinleri ve tatilleri düzenlendi. Buna göre öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız 2 ay izinli olacak ancak bu 2 aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmelikte saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar.

        Rehberlik öğretmenleri; tercih danışmanlığı, alan ve ders seçimi, öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalarda ihtiyaç duyulması halinde izin ve tatil dönemlerinde de görevlendirilebilecek. Bu durumda rehberlik öğretmenlerinin izinleri bir aydan az olamayacak.

        İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin 2 haftadan fazla süreyle yapılamaması halinde uygulanacak telafi programlarının ders yılı içinde tamamlanamadığı durumlarda, yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek. Bu durumda öğretmenlerin izinleri bir aydan az olamayacak.

        REKLAM

        Kendilerine ikinci görev olarak okul/kurum yöneticiliği verilenler ve yüz yüze eğitim yapılmayan eğitim kurumlarında görevli öğretmenler ile Bakanlık merkez teşkilatı ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevlendirilen (yöneticilik dahil) öğretmenler, yıllık izinlerini Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre kullanacak.

        Okul müdürleriyle müdür yardımcıları, tatil aylarında okul işlerini ayarlamak ve düzenlemek şartıyla sırayla izinlerini kullanacak.

        OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? MEB SON DAKİKA

        Okullar ne zaman açılacak? Sorusu milyonlarca öğrenci ve veli tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuyla ilgili katıldığı bir tv programında, "Normalleşme süreci beklendiği şekilde devam ederse okulları 1 Haziran'da açarız." dedi.

        YKS LGS 2020 SINAV TARİHLERİ DEĞİŞTİ!

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akiam Kabine Toplantısı'nın ardından canlı yayında koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararları açıkladı. MEB 2019-2020 sınav takviminde 7 Haziran 2020'de yapılması beklenen LGS sınavı 20 Haziran'a ertlendi.

        YKS 2020 sınav tarihi se 27-28 Haziran'a ertelendi.

        Askerli Liselere Geçiş 2020 sınavı ise 14 Haziran'da yapılacak.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa