Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem e Devlet soyağacı sorgulama ekranı! Eski tarihlere kadar inebilmek için... e-Devlet Giriş!
        • 1

          e Devlet soyağacı sorgulama sistemi ile milyonlarca insan soyunu öğrendi. e-Devlet'in çığır yaratan hizmeti soyağacı sorgulama, halen sorgulanmaya devam ediyor. Bazı vatandaşlar sorgulama esnasında uyarı ile karşılaştı. e-Devlet soyağacı sorgulaması yapamıyorsanız Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvurmanız gerekmektedir

        • 2

          E-DEVLET SOYAĞACI NASIL SORGULANIR?

          e-Devlet üzerinden bir çok kurumsal hizmete ulaşabilirsiniz. Bunların yenisi olarak Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama (soyağacı) hizmeti eklenmişti. Bu hizmete en kestirme yoldan ulaşmanız da mümkün

          Öncelikle internet tarayıcınızdan arama motoruna "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" ya da "Soyağacı Sorgulama" yazarak arama yapabilirsiniz.

        • 3

          Daha sonra karşımıza çıkan seçeneklerden e-Devlet'in resmi sitesi olan (https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama) linkine tıklamanız gerekecek.

          Daha sonra e-Devlet'e giriş yaparak sorgulama yapabilirsiniz.

        • 4

          ESKİ TARİHLİ SOYAĞACINA NASIL ULAŞILIR?

          Vatandaşlar soyağacını sorgulamaları yaparken dikkat çeken bir detaya rastladı. Alt-üst soy bilgisinde herkesin erişebildiği sabit bir yıl söz konusu değil. Herkesin soy kayıtlarının ulaştığı yıllar farklılık gösterebiliyor. HABERTURK.COM'un daha önce ulaştığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, "Herkesin soy geçmişi farklı yıllara kadar gidiyor.

          Bunun temel nedeni kişinin alt-üst soy grubuna dair belgelerin çokluğu veya azlığı. Aile ile ilgili ne kadar fazla belge varsa, o kadar geçmişe inilebiliyor. Alt-üst soy bilgisine ait belgeler sisteme eksiksiz şekilde yükleniyor."dedi. Detaylı bilgi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile görüşmeniz gerekmektedir.

        • 5

          E-Devlet Şifresi Nedir, Nasıl Alınır?

          E-Devlet şifresi e-Devlet sistemine giriş için oluşturulmuş şifreleme mekanizmasıdır. Tüm vatandaşların e-Devlet şifresi alması gereklidir. E-Devlet şifresi olmadan e-Devlet üzerinde bulunan hizmetlerin çoğundan faydalanamazsınız.

        • 6

          E-Devlet şifresi PTT şubeleri tarafından vatandaşlara verilmektedir. E-Devlet şifresi almak isteyen vatandaş yanında T.C kimlik numarası bulunan kimliği ile PTT’ye e-Devlet şifresi başvurusu yapmalıdır.

        • 7

          E-Devlet şifresi başvurusu esnasında herhangi bir yakınınız sizin yerinize şifreyi alamaz. Başvuru sırasında bizzat orada olmanız gerekiyor. Başvuruyu yaptıktan kısa bir süre sonra e-Devlet şifrenizi bir zarf içerisinde PTT görevlisi size teslim edecektir. E-Devlet şifresini alırken ödemeniz gereken tutar 2 Türk Lirasıdır.

        • 8

          E-Devlet İletişim ve Yardım Merkezi

          E-Devlet resmi internet sayfasında e-Devlet İletişim ve Yardım Merkezini görebilirsiniz. İletişim ve Yardım Merkezi bağlantısına tıkladıktan sonra vatandaşlar için hizmete sunulmuş olan yardım sekmeleri karşınıza çıkacaktır.

          Bu sayfa aracılığıyla e-Devlet ile ilgili genel bilgilere, Hızlı Çözüm Merkezine, İletişim Formuna, Blog, Sosyal medya hesapları ve e-Katılımcılığa ulaşabilirsiniz. Her sekme içerisinde vatandaşlar için özenle oluşturulmuş yardım içerikleri bulunmaktadır. Probleminizi doğru belirleyip, ona göre İletişim ve Yardım Merkezine girerseniz. Probleminize hemen çözüm bulabilirsiniz.

        • 9

          e-Devlet soyağacı sorgulayan bazı vatandaşlar bu uyarı ile karşılaştı. Bu uyarıyı alan vatandaşlar soluğu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde aldı.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa