Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Dünya Kupası primleri, Ampute Milli Futbol Takımı’na! - Futbol Haberleri

        AMilli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası Elemeleri'nde ruhsuz, inançsız oyunu futbolseverlerin tepkisini çekerken,Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı'nın başarısı ülkeyi sevince boğdu.

        2016 Avrupa Şampiyonası'nda olay haline gelen prim meselesi, Milli Takım'ın Dünya Kupası'na gitmeyi başaramaması nedeniyle ortadan kalktı. A Milli Takım için ayrılan bu primle ilgili bir kampanya başlatıldı. Futbolseverler, Dünya Kupası'na katılım sağlanması halinde futbolculara verilmesi planlanan primlerin,Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı'na verilmesini istiyor.

        Change.org'da"2018 Dünya Kupası için A Milli Futbol Takımı'na ayrılan başarı primleri, Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı'na verilsin" şeklinde bir kampanya başlatıldı. 5 bin kişiyi hedefleyen kampanya kısa sürede istenen sayıya ulaştı.

        Biz de konuyu spor yorumcularına sorduk.

        SERDAR ALİ ÇELİKLER:"Evet, bu sporcularımıza prim verilmeli. Ama artık A Milli Takım ile kıyaslamaları bir kenara bırakalım. Ampute Milli Takımımızın gayet iyi futbolculardan kurulu, iyi bir takım olduğu belli. Eh bir de 'ruh'ları da 'tam' olunca başarı kaçınılmaz oluyor. A Milli Takımımız ise bazı oyuncular için söylenebilecek olan 'ruhsuzluk' ile eleştiriliyor ancak çoğunluğunun ruhu olsa da gücü ve kalitesi yetmiyor. Bu kıyası böyle yapmalıyız. Ampute futbolcularımız sadece 'ruh'la değil yetenekleri ile de şampiyon oldu. Ve evet primi de hak ettiler. A Milli Takım'a verilmesi planlanan miktar mı verilir, daha fazlası mı o kadar önemli değil."

        ATİLLA TÜRKER:"Halkımız son derece duyarlı bir davranışa imza attı. Duygulanmamak mümkün değil. Gerçek kahramanlar sonuna kadar ödüllendirilmelidir. Maçı tribünden izleyen bir kişi olarak, gözleri yaşlı olarak alkışladım. Bu oyuncularımız en büyük ödülü maddi ve manevi olarak, sonuna kadar almalı. Çünkü onlar bu ülke, bu millet için görevlerini en iyi şekilde yaptılar. Diğer yandan A Milli Futbol Takımımızın ne gibi skandallarına imza attıklarını söylemeye gerek yok. İyi ki Ampute Milli Takımımız var."

        EMEK EGE:"Ampute Milli Takımı, saygıyı hak eden, büyük bir başarı gösterdi. Finalde karşılaştıkları İngiliz futbolcularla aralarında bir fark olduğu da acı bir gerçek. Gelişmişlik seviyesi nedeniyle İngiltere'nin engelli sporcuları, bizim sporcularımızdan biraz daha avantajlı. Bu yüzden hak ettikleri primi, hatta biraz daha fazla almalarını canı gönülden isterim. Ancak burada elmayla armutun karışması gibi bir durum var. Ampute Milli Takımı'nın bu büyük başarısının, A Milli Takım'ın başarısızlığı üzerinden konuşulması, ampute sporcularımız için o kadar güzel bir şey değil. Hak ettikleri başarıları gölgeleniyor gibi bir durum var."

        TAMER DURNA (Sakarya Ampute Futbol Takımı Antrenörü): ‘Şampiyon olacağız’ dediler ve oldular
        TAMER DURNA (Sakarya Ampute Futbol Takımı Antrenörü): ‘Şampiyon olacağız’ dediler ve oldular Bu çocuklar daha önce hiç böyle bir atmosferde futbol oynamadı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bize bu imkanı tanı- yan herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Beşiktaşlı’sı, F.Bahçeli’si, G.Saraylı’sı, Trabzonsporlu’su burada. Bizler, Riva’daki ilk maçta Almanya’yı 7-0 yendiğimizde şampiyon olacağımızı anladık. Bu çocuklar şampiyonluğa inanmış- tı. Sonuna kadar mücadele edip Avrupa şampiyonu oldular. Taraftar mükemmel, mücadele süperdi. Maçın geneline baktığımız zaman devamlı hücum yapan, kazanmak için yüreğini sahaya koyan takım bizdik. Golü bulunca büyük bir coşku yaşadık. Eğer ikinci yarı- da yakaladığımız o pozisyonu atabilseydik daha da rahatlayacaktık. Talihsiz bir gol yesek de inancımız ve azmimizi yitirmedik. Uzatmalarda kaptanımız Osman ile bulduğumuz golle hak ettiğimiz şampiyonluğa ulaştık. Bu çocuklar “Avrupa şampiyonu olacağız” dediler ve oldular.

        ATTİLA GÖKÇE:"Halkın istek ve arzularına saygı duyuyorum. Ancak bu duygu ortamında biraz daha serinkanlı düşünmek gerekir. Elbette ampute kardeşlerimize hak ettikleri primi, hayal ettiklerinin üzerinde hem devletin hem de halkın gönülden gerçekleştireceği bir şeydir."

        • FATİH ŞENTÜRK (Kazada sol ayağını kaybetti)
        • RAHMİ ÖZCAN (Doğuştan sağ bacağı yok)
        • ÖMER GÜLERYÜZ (Doğuştan sol ayağı kısa)
        • SELİM KARADAĞ (Doğuştan sağ kolu kısa)
        • OSMAN ÇAKMAK (Şırnak’ta mayına bastı)
        • ALİCAN KURUYAMAÇ (Kazada sağ ayağını kaybetti)
        • FATİH KARAKUŞ (Elektrik çarptı, kolu kesildi)
        • MEHMET YUNSUR (Sol ayağını makineye kaptırdı)
        • FEYYAZ GÖZAÇIK (Doğuştan sağ bacağı yok)
        • MUHAMMET YEĞEN (Doğuştan bir bacağı kısa)
        • BARIŞ TELLİ (Ayağının üzerinden araba geçti)
        • KEMAL GÜLEÇ (Şırnak’ta ayağını kaybetti)
        • SERKAN DERELİ (Doğuştan sol ayağı yok)
        Ampute Milli Takımımız’a zaferi getiren Osman Çakmak, şu ifadeleri kullandı: "Kupa için çok kişiye söz verdim. Sabah çıkarken hocam ‘İngilizler hiç yenilmemiş’ dedi. Ben de ‘Tamam da hocam daha Türkler’le oynamadılar ki’ dedim. Bizi diğer takımla kıyaslamayın. Ben Emre Belözoğlu aşığıyım. O, 5 numarayı giyiyor diye ben de giyiyorum."
        Ampute Milli Takımımız’a zaferi getiren Osman Çakmak, şu ifadeleri kullandı: "Kupa için çok kişiye söz verdim. Sabah çıkarken hocam ‘İngilizler hiç yenilmemiş’ dedi. Ben de ‘Tamam da hocam daha Türkler’le oynamadılar ki’ dedim. Bizi diğer takımla kıyaslamayın. Ben Emre Belözoğlu aşığıyım. O, 5 numarayı giyiyor diye ben de giyiyorum."

        ŞAMPİYONLAR NE DEDİ?

        Rahmi Özcan: “Gözyaşlarıma hakim olamadım. Türk milletinin bizi yalnız bırakmayacağını biliyorduk. Allah herkesten razı olsun. Tüm Türkiye’ye armağan olsun.”

        Fatih Şentürk: “Çok mutluyuz. Bu mabedde bu maçı bize yaptıranlardan Allahrazı olsun. Kelimelerle ifade edemem.”

        Barış Telli: “Tarihi bir başarı kazandık. 4 yaşında futbol topunun peşindekoşacağım diye aracın altında kalarak ayağımı kaybettim. Ama hayallerimi kaybetmedim. Ülkemize armağan olsun. Ne Mutlu Türk’üm diyene.”

        Feyyaz Gözüaçık: “İstiklal Marşı’nı iki kez çok büyük bir gururla söyledim.Tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Çok mutluyuz.”

        İngiltere’ye siftahı Ampute’de yaptık!
        İngiltere’ye siftahı Ampute’de yaptık! Türkiye, tarihinde ilk kez İngilizler’i futbolda Ampute Milli Takımı’yla yenmeyi başardı. İki ülkenin A milli futbol takımları arasında şu ana kadar 11 müsabaka gerçekleşti. Bu maçlardan 9’unu İngiltere kazanırken, 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Türkiye adına İngilizler’e karşı tek golü hazırlık maçında Hakan Çalhanoğlu atmıştı.

        Çok istedik, çok mücadele ettik, Vodafone Park’ta binlerce kişinin önündeİngiltere’yi 2-1 yenip üst üste ikinci defa Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda zirveye çıktık...

        TFF’nin ‘Türkiye Futbol Oynuyor’ projesi kapsamında destek verdiği, Turkcell sponsorluğundaki Ampute Milliler maça hızlı başladı, 25’te rakip fileler havalandı. Ömer Güleryüz’ün golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapattık.

        Image Title 1 Image Title 2
        Description

        ‘BİTTİ’ DEMEDEN BİTMEZ!

        İkinci yarıda da hız kesmedik, ancak karşılaşmanın son anlarında kısa sürelişok yaşadık, 50’de Westbrook’un golüyle yakalandık. Fakat yine biz “Bitti” demeden bitmedi... Maçın uzatmalara gideceğini düşündüğümüz anda kaptanımız Osman Çakmak sahneye çıktı...

        Klasına yakışır bir şekilde topu filelere gönderen Osman Çakmak, Ay-Yıldızlılar’ı 2-1 öne geçirirken, milyonlarısevinçten ayağa kaldırdı. Son anlarda da hata yapmayan Türkiye destan yazdı, üst üste ikinci defa Avrupa şampiyonu oldu.

        'ALIN TERİYLE KAZANDIK'

        Ampute Futbol Milli Takımı’nın teknik direktörü Uğur Özcan, Avrupa şampiyonluğu nedeniyle çok mutlu olduklarını söyledi. “Alın teri ve inançla Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye gayret ettik” diyen Özcan, “Stadı dolduran Ay-Yıldızlı tüm taraftarlara teşekkür ediyoruz. Finali kazanabileceğimizi biliyorduk. Güçlü bir rakiple oynadık. Son düdüğe kadar maçı bırakmadık ve kazandık. Çok gururluyuz” ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa