Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Edebiyat Dr. Astrolog Şenay Devi'den Türk ve Osmanlı astrolojisine bakış

        Türk medeniyetlerinde ve Osmanlı’da astrolojinin, astronominin ve müneccimbaşılığın ele alındığı çalışmada, astroloji ve astronominin tarihsel süreçteki değişimi ve devlet yönetimindeki etkisi de irdeleniyor.

        Batı astrolojisinin kökenlerine, Türklerin kullandığı ilk astroloji gereçlerine, astroloji ve astronomi alanlarında önemli eserler veren Türk âlimlerine de değinen Devi, tarih, astroloji ve astronomi okurları için zengin bir yapıt ortaya koyuyor.

        Dr. ASTROLOG ŞENAY DEVİ

        İstanbul'da doğdu. Profesyonel eğitimini ABD Kepler College ve Dirah Academy International'da tamamladı. Devi, Uluslararası Vedic astroloji Başkanı Guru Profesör Gary Gomes'in ve Türkiye'de Vedic Astrolog Yücel Sügen'in öğretmen öğrencisi olup uluslararası çalışma ve araştırmalarına devam etmektedir.

        Uzmanlık alanları Batı, Çin, Ezoterik ve Hint astrolojisi olan Yangel, 2007 yılında www.astrodeha.com internet sitesini, 2008 yılında ise AstrodehA Danışmanlık Merkezi'ni kurdu. Hint Felsefesi üzerine doktorasını yaptı. 1 Aralık 2016'da Pandit Dr. David Frawley'in kurucusu ve başkanı olduğu Vedik Araştırmaları Amerikan Enstitüsü'nde, Ayurvedik Astroloji üzerine 300 saatlik eğitim programını başarı ile tamamlayan Dr. Astrolog Şenay Devi, uzmanlık alanlarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

        2008 yılından bu yana profesyonel olarak astroloji danışmanlığı yapmaya devam eden Devi, Washington'da bulunan Kepler College'nin Türkiye bölüm başkanı olarak Batı ve Hint astrolojisi eğitimlerine devam etmekte olup yine merkezi ABD'de bulunan çok dilli eğitim sistemini kapsayan The Great International School of Astrology’nin de kurucularındandır.

        Kitapları: Temel Astroloji, Ay Burcu Mucizesi, Aşktroloji

        İlgilendiği sporlar: Dünya şampiyonu milli boksörler Serkan Tatar ve profesyonel milli boksör Gülsüm Tatar ile boks çalışmalarını sürdürmektedir. Boks sporunun önemine dikkat çekebilmek için etkinlikler düzenleyerek kız çocukları başta olmak üzere tüm hemcinslerini boks sporunu yapmaları için teşvik etmektedir. 

        ARKA KAPAK YAZISI

        Erken yaşta astrolojiye olan ilgisi, geleneksel Osmanlı astrolojisi hakkında soydan gelen kayıt ve belgelerle bilgi sahibi olması ve bu alanın kendisi için aynı zamanda bir hobi olması; Şenay Devi’yi profesyonel anlamda bu konuda eğitime yönlendirdi. Bu aşamada bile astrolojiyi para kazanmak için kullanabilirdi. Ancak o, bunu yapmadı. Önce Batı, sonra Çin astrolojisi ve Vedik astroloji alanında eğitim aldı. Son olarak bu alanda doktorasını tamamladı ve ABD’de Kepler College’da eğitmen oldu. Bunun üzerine neredeyse dünyadaki tüm astroloji tekniklerini öğrenerek, kullanarak ve anlayarak dünyanın diğer bölgelerindeki uzmanların da astrolojinin, Türkiye (Anadolu) gibi yerlerde kök saldığını bilmelerini sağladı. Batı’da, astroloji geleneğinin kökenlerinin Hindistan’la birlikte Mezopotamya’da ve Asya’da, yani Doğu’da olduğu düşünülmekteydi. Ayrıca, Türk-Şaman ve Osmanlı astrolojisinin, ritüel yoluyla gök cisimlerinin kötü etkilerinin giderilmesinde karakteristik özelliklere sahip olduğu tahmin edilmekte ve bilinmekteydi (Antik Yunan geleneğinin de bu kaliteye sahip olduğuna dair bazı kanıtlar vardır). Devi’nin çalışması okuyucuya hayatında yardımcı olacak; onu gökyüzüne bakmanın başka bir yoluna yönlendirecektir.

        Bu kitap, Leo, Carter ve Raman’ın Batı ve Vedik geleneklerine ait astroloji eserleri gibi olacaktır. Türk ve Osmanlı astrolojisinin pratik ve bilimsel çalışmasında yeni bir kıvılcım meydana getirecektir. Bu nedenle kritik önemde olacaktır. Astroloji için yeni ve zenginleştirilmiş bir dünyayı keşfetmeye hep birlikte hazırlanalım.

        Prof. Dr. Gary Gomes (Astrolog)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa