Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolarda son durum ne? - Döviz Haberleri

        Dolar TL yüzde 1'in üzerinde değer kazanarak 5.40 seviyesini aştı. Kur güne yeni güne 5.3310 TL seviyesinden başlamıştı. Kur öğleden sonra 5.36 TL seviyelerine geriledi.

        Dolar/TL dün beklentilerin altında gelen 3. çeyrek büyüme verisi sonrasında 5.28 TL'den 5.30'a çıkmış, Hindistan Merkez Bankası Başkanı Urjit Patel'in istifası sonrası gelişmekte olan ülke kurları üzerinde oluşan baskıyla 5.3266'dan günü tamamlamıştı.

        Piyasalar bu hafta Brexit konusunda gelişmeler ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 13 Aralık'ta yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına odaklandı.

        Merkez Bankası bu sabah saat 10'da ekim ayı ödemeler dengesi verilerini açıkladı. Cari işlemler hesabı ağustos ve eylülden sonra ekim ayında da fazla verdi. Bir önceki yılın Ekim ayında 3 milyar 837 milyon dolar açık veren cari işlemler hesabı bu yılın Ekim ayında 2 milyar 770 milyon dolar fazla verdi. Cari fazla ekim ayında aylık bazda rekor kırdı. On iki aylık cari işlemler açığı 39 milyar 403 milyon dolara geriledi.

        BREXIT OYLAMASI ERTELENDİ

        Avrupa Birliği'nin en üst yargı organı olan Avrupa Adalet Divanı, İngiltere hükümetinin, diğer üye ülkelere danışmadan Avrupa Birliği'nden ayrılma kararından vazgeçme hakkına sahip olduğuna hükmederek Brexit karşıtı çevrelerin umudunu artırdı. Ancak Avrupa Komisyonu, İngiltere Başbakanı Theresa May ile sonuçlandırılan Brexit anlaşması için yeniden müzakereye girmeyeceklerini açıklarken May, Brexit için bugün parlamentoda yapılacak oylamayı erteledi.

        REKLAM

        MERKEZ'DEN FAİZ DEĞİŞİKLİĞİ BEKLENMİYOR

        TCMB'nin 13 Aralık'ta gerçekleştireceği yılın son PPK toplantısında politika faizini sabit tutması bekleniyor. Bir hafta vadeli repo faizi yüzde 24 seviyesinde bulunuyor.

        Piyasalarda geçen hafta açıklanan Kasım ayı enflasyon verileri ardından 13 Aralık'taki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı dahil "erken faiz indirimi" beklentisi fiyatlanmaya başlanmış ve bu fiyatlama küresel satış baskısıyla birleşerek birkaç işlem gününde TL'de ciddi bir değer kaybı yaratmıştı. Bu çerçevede dolar/TL geçen hafta 5.46 seviyesine kadar yükseldi ancak TCMB ve FİKKO açıklamalarının ardından bu beklenti fiyatlaması büyük ölçüde ortadan kalkmıştı.

        TİCARET SAVAŞLARI İZLENİYOR

        Kurda Türkiye'nin enerji ithalatçısı olması nedeniyle petrol fiyatlarının seyri yakından izlenirken, küresel piyasalarda ticaret savaşları da yakından takip ediliyor.

        GÜNCEL DOLAR FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa