Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz DOLAR SON DURUM! Dolar, 5.75 altına geriledi - 13 Kasım dolar kuru ne kadar? - Döviz Haberleri

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile yarın yapacağı görüşmeye odaklanan piyasada dolar/TL 5.77 civarında sakin bir seyir izleyerek başladıktan sonra 5.75 altına geriledi.

        DünABD'ye hareket eden Erdoğan, ziyaretinin ikili ilişkilerin içinden geçmekte olduğu sancılı bir dönemde gerçekleştirildiğini ancak sisli havaya rağmen Trump ile sorunların çözüme kavuşturulması noktasında hemfikir olduklarını söyledi.

        Erdoğan, ABD temaslarında ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye meselesini de enine boyuna konuşacaklarını belirtirken, İletişim Başkanı Fahrettin Altun dünkü açıklamasında gündemdeki S-400 meselesi için "İki liderin kabul edilebilir ve uygulanabilir bir çözüm bulabileceğine inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı

        Türkiye'nin Rus savunma sistemi S-400'leri satın alması ve Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirdiği operasyonun ardından ABD kongresi ve zaman zaman Trump Türkiye'yi yaptırımlar ile tehdit etse de şu ana kadar herhangi bir yaptırım uygulamaya alınmadı. Ancak yaptırım riski ve ABD ile ilişkiler konusu piyasalarda endişelere, TL varlıklar üzerinde de genel olarakbaskıya neden oluyor.

        Öte yandan, Trump'ın negatif faiz çağrısı ve Çin ile anlaşmaya yakın olduğuna dair haberler gelişen ülke varlıklarını olumlu etkiledi ve dolar/TL de 5.75 altına indi

        DOLAR

        $
        28,7538 0,17
        • Alış: 28,7457
        • Satış: 28,7536
        Son Güncellenme Tarihi: 20/11/2023 12:29:07

        Trump'ın azli konusundaki gelişmeler ve Fed Başkanı Powell'ın bu akşam yapacağı açıklamalarda piyasaların odağında bulunuyor. Ortak Ekonomik Komitesi öncesinde Washington DC’de para politikası eylemleri ile ilgili konuşacak Powell'ın özellikle soru cevap kısmındaki açıklamalarıyla piyasalarda hareket olabileceği belirtiliyor.

        REKLAM

        Öte yandan Hazine, dün 9,7 milyar TL daha borçlanarak bu ayki borçlanma programını 21,8 milyar TL ile beklentilerin üzerinde tamamladı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa