Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar hızla yükseldi! 14 Şubat döviz kurları - Döviz Haberleri

        Dolar kurunda hafta başında başlayan dalgalı seyir bugün de devam etti. Güne 5.28 seviyelerinde yataybaşlayan kur, ödemeler dengesi ve sanayi üretimi verileri öncesi 5.26 bandına çekildi. Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'nın açıklamaları sonrası ise 5.30'un üzerine çıktı. Akşam saatlerindeyse 5.32 TL'yi test etti.

        Dolar endeksindeki gevşeme ve ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı görüşmelerinin pozitif seyretmesiyle dün 5.25 altına düşen kur akşam saatlerinde yeniden yukarı yönlü harekete başladı.

        95'li seviyelere inen dolar endeksinin yeniden 97 bandının üzerine çıkmasıyla dolar/TL günü 5.28 TL seviyelerinden kapatırken borsa da dış yatırımcılardan gelen satışla 101 bin puana dek indi.Petrol fiyatları ise Suudi Arabistan'ın daha fazla üretim kısıntısına gideceğini açıklamasının ardından başlayan çıkışını sürdürdü ve 64 dolara dayandı.

        Geçen hafta uzun süre sonra 300 puan altına inen Türkiye'nin kredi risk primi (cds) yeniden 315 puan civarında seyrediyor.

        14 şubat sabahı dolar dolar kuru 5.29 üzerinde başlasa piyasalar açıldıktan sonra aşağı yönlü hareketgözlendi ve dolar/TL 5.26'lı seviyelere kadar indi.

        #quato1#center#Çetinkaya "Dönemsel şartlar dikkate alınarak, finansal istikrara katkı sağlayacak yönde likidite adımları atılabilir. Bu araçların ve atılan adımların doğrudan para politikası duruşuna dair bir sinyal içeriği bulunmuyor" dedi

        #Murat Çetinkaya - TCMB Başkanı#

        Cari açık ve sanayi üretimi verileri sonrası anlamlı bir değişim görülmeyen dolar kuru, TCMB Başkanı Çetinkaya'nın açıklamalarının ardından hızlı bir atakla 5.30 üzerine çıktı ve 5.3120'ye kadar yükseldi. Euro'da ise 5.99 üzeri görüldü.

        Öte yandan, TCMB'nin şubat beklenti anketinde yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 15.91 oldu. Önceki ankette beklenti yüzde 16.45'ti. Anket sonrasında kurda ciddi bir değişiklik yaşanmadı. Akşam saatlerinde ise kur 5.32'yi aşarak 30 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

        GÜNCEL DOLAR FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ
        REKLAM
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa