Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul DİKKAT! İstanbul Valisi'nden İstanbullulara koronavirüs uyarısı - Haber

        Koronavirüs nedeniyle tüm dünyada 665 bin kişi etkilenirken, 30 bini aşkın insan da yaşamını yitirdi. Türkiye'de ise vaka sayısı 7 bin 402'ye ulaşırken, 108 vatandaş da yaşamını yitirdi. Bu olumsuz gelişmelerin ardından ise alınan tedbirler sıkılaştırıldı.

        İstanbul Valisi Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada İstanbulluları sokağa çıkmamaları konusunda uyardı. Yerlikaya, "İstanbul'da sahiller, mesire ve piknik alanlarında; Piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetler, kıyı-sahil şeridi ve iç sularda her türlü amatör balıkçılık faaliyetleri bugünden itibaren durdurulmuştur" dedi.

        REKLAM

        KARARLARA UYDULAR

        İstanbullular koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlara bu kez uydular. İçişleri Bakanlığınca yayınlanan ek genelgeyle, sahillerde spor ve yürüyüş yapılmasının yanı sıra oltayla balıkçılık yasaklanırken, uyarıları dikkate alan vatandaşlar geçen haftanın aksine bu kez dışarı çıkmadı.

        Geçtiğimiz pazar günü balık tutan ve spor yapan vatandaşların akın ettiği sahiller, bu pazar boş kaldı. Spor amaçlı dışarı çıkan birkaç kişinin dışında yasaklara bu kez riayet eden vatandaşlar, geçtiğimiz haftanın aksine Arnavutköy Sahili ve Galata Köprüsü'ne akın etmedi.

        İBB trafik yoğunluk haritasına göre geçen pazar yüzde 13 olan yoğunluğun ise bu hafta yüzde 9'a gerilediği görüldü.

        POLİS YÜRÜYÜŞ YAPANLARI UYARIYOR

        Öte yandan Bebek ve Tarabya sahilinde yasağa rağmen yürüyüş yapan vatandaşların olduğu da görüldü. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, Bebek Sahili´nde yürüyüş yapanlara uyarılarda bulundu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa