Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Destekleme Yetiştirme Kursları başvuru ekranı! EBA 2019 MEB e-kurs ile kurs başvuruları

        Destekleme yetiştirme kursları başvuruları nasıl yapılır? Şeklindeki sorular öğrenci ve veliler tarafından merak konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin kurslara 19-23 Eylül 2019 tarihleri arasında başvuruda bulunabileceklerini duyurdu. Ancak başvurular için EBA girişi yapmanız gerekiyor. Peki, EBA girişi nasıl yapılır?

        DESTEKLEME YETİŞTİRME KURSLARI BAŞVURU

        Kurslara Resmî ve özel örgün eğitim kurumları kapsamındaki Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 32 nci maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilen öğrenciler dâhil ortaokul, imam hatip ortaokulu ve ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler; genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim ortaokulu/özel eğitim sınıfı, genel ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları ile mesleki ve teknik ortaöğretim programı uygulanan özel eğitim okulları öğrencileri başvurabilir.

        REKLAM

        Resmî örgün eğitim kurumlarına ve özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun ya da ikamet ettikleri adresin bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-Kurs Modülünden başvuru yapabilir. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilir.

        DYK BAŞVURU KILAVUZU EBA GİRİŞ

        EBA GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

        BA girişi için birçok seçenek bulunuyor. https://giris.eba.gov.tr/EBA_GIRIS/giris.jsp adresi üzerinde E devlet, Mebbis/ E okul Bilgileri ile, Öğrenci Bilgileri ile, Açık Öğretim Bilgileri ile, EBAKOD ile ya da Yurtdışından da giriş yapabileceksiniz.

        -Özel okuldaki öğretmenler, ücretli öğretmenler ve devlet okulundaki öğrenciler EBA'ya ve EBA Ders'e e-okul şifreleriyle girebilirler.

        -Özel okuldaki öğrenciler EBA'ya e-okul şifreleriyle girebilirler.

        -Açıköğretim öğrencileri EBA’ya ve EBA Ders’e açıköğretim şifreleriyle girebilirler.

        -Devlet okulundaki öğretmenler EBA'ya ve EBA Ders'e MEBBİS şifreleriyle girebilirler.

        -MEBBİS kaydı olan tüm öğretmenler e-devlet şifreleriyle de EBA'ya ve EBA Ders’e giriş yapabilirler.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa