Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık YENİLİYOR! Son dakika: Korokutan korona çalışması! 5 ay sonra...
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İngiltere Ulusal İstatistik Kurumu'nun, University College London ve Leicester Üniversitesi ile yürüttüğü çalışma çerçevesinde yeni tip koronavirüsü (Covid-19) atlatan 47 bin 780 kişi takip edildi.

        Çalışmada hastaların yaklaşık yüzde 30'unun (14 bin 140 kişi), Covid-19'u atlattıktan sonraki 140 gün içinde kardiyovasküler sorunlarda artış, solunum güçlüğü ve yüksek şeker şikayetleriyle tekrar hastaneye kaldırıldığı, bu kişilerin yüzde 12,3'ünün hayatını kaybettiği gözlendi.

        COVID-19 İLE DELİRYUM, BEYİN İLTİHABI, FELÇ VE SİNİR HASARI ARASINDA İLİŞKİ

        Covid-19'u atlattıktan sonraki ilk 5 ayda solunum güçlüğü gelişenlerin sayısının 6 bin 85 olduğu, bunlar arasında tekrar hastaneye kaldırılma riski en yüksek grubu, yaşlılar ile Afrika-Asya kökenlilerin oluşturduğuna dikkat çekildi.

        Araştırmanın bulguları henüz hakemli dergide yayınlanmazken, incelenen hastaların yaş ortalamasının 65 olduğu, 2020'nin ilk 8 ayında Covid-19 tanısıyla hastaneye kaldırıldıkları ve iyileşmelerinin ardından taburcu edildikleri belirtildi.

        University College London'ın İngiltere'deki nöroloji dergisi Brain'de yayımlanan araştırması da Covid-19 ile deliryum, beyin iltihabı, felç ve sinir hasarı gibi nörolojik komplikasyonlar arasında ilişki olduğunu ortaya koymuştu.

        Covid-19 beyni işte böyle etkiliyor!
        Haberi Görüntüle
        O da koronavirüsün sonucu: Beyin sisi
        Haberi Görüntüle
        Pandemiyi sonlandırmada kritik öneri
        Haberi Görüntüle
        Korkutan araştırma! Koronayı yenen 4 kişiden 3'ünde...
        Haberi Görüntüle
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa