Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Salzburg: 2 - Marsilya: 1 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Avusturya temsilcisi Salzburg, Fransız ekibi Marsilya'yı yarı final maçında konuk etti.

        Red Bull Arena'da 2-0'ın rövanşında oynanan mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

        UEFA AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA...SALZBURG-MARSİLYA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Ev sahibi ekip, 53. dakikada aradığı golü buldu! Salzburg'ta Haidara, skoru 1-0'a getirdi. Mücadelede 67. dakika oynanırken Schlager, Salzburg'un ikinci golünü kaydetti ve skor 2-0'a geldi.

        Maçın 90 dakikasında başka gol olmadı ve mücadele 2-0'lık skorla uzatmalara taşındı.

        İlk uzatma devresinde iki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremedi.

        Karşılaşmada son anlar oynanırken Marsilya, Salzburg'u yıkan golü buldu. Konuk ekipte Rolando, 116. dakikada attığı golle skoru 2-1'e getirdi.

        Marsilya, 2-0 kazandığı maçın rövanşında Salzburg'a uzatmalar sonucunda 2-1 mağlup olsa da toplamda 3-2'lik skorla adını finale yazdıran taraf oldu.

        Olympique Marsilya ile Atletico Madrid'in karşılaşacağı UEFA Avrupa Ligi finali, 16 Mayıs Çarşamba günü Fransa'da Lyon Stadı'nda oynanacak.

        FRANSIZ TAKIMLARI İÇİNDE AVRUPA LİGİ'NİN ZİRVESİNDE MARSİLYA VAR

        Marsilya, Avrupa kupalarında ikinci kez yarı final ikinci maçına iki gollük avantaj ile girmişti. Daha önce 1990/91 sezonunda Şampiyon Kulüpler kupasında Spartak Moskova'yı ilk maçta 3-1 yendikleri turun ardından finale çıkmışlardı. Marsilya, bir Avrupa kupasında en son 2003/04 sezonunda UEFA Kupası'nda final oynamış, o maçta da Valencia'ya mağlup olmuştu. Marsilya Avrupa kupalarında beşinci kez finale çıkmaya hak kazandı. Hiçbir Fransız takımı, bunu ikiden fazla başaramadı.

        SALZBURG EVİNDE İLK KEZ KAYBETTİ!

        Ön eleme turu maçları da dahil edildiğinde, Salzburg evinde oynadığı son 10 Avrupa kupası maçında yenilmemişti. Avusturya temsilcisi, 10 Avrupa maçı sonrası ilk kez kaybetti. Salzburg'u Avrupa kupalarında iç sahada mağlup etmeyi başaran son takım da Fransız ekibi Nice olmuştu. Avrupa Ligi'nde son dört sezonda eleme turlarındaki ilk maçta iki veya daha fazla farkla mağlup olan takımların sadece biri ikinci maçlar ardından turu geçmeyi başardı. Bu takım bir önceki turda Lazio'yu eleyen Salzburg'tu.

        AVRUPA LİGİ'NDE ASİST KRALI DIMITRI PAYET

        Dimitri Payet, bu sezon Avrupa Ligi'nde en fazla asist yapan iki isimden biri Payet, bu sezon ilk 11'de çıktığı yedi Avrupa Ligi maçında dokuz gole katkı yaptı.Rudi Garcia, teknik direktör olarak Avrupa Ligi'nde sahaya çıktığı 17 deplasman maçının dokuzunu kaybetti ve bu maçların hiçbirinde kalesini gole kapatamadı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa