Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale’de, yeni tip korona virüs (Covid19) salgını sebebiyle kapatılan camiler, aylar sonra yeniden açıldı. Vatandaşlar uzun süre sonra cami avlularında ilk kez sosyal mesafeli saf tuttu.

        Korona virüs salgını tedbirleri nedeniyle 13 Mart tarihinden itibaren camilerde namaz kılmak yasaklanmıştı. Normalleşme planları kapsamında bugün ilk kez cemaatle birlikte namaz kılındı. Camilerin avlularında sosyal mesafe kuralına uygun olarak 11.5 metre aralıklarla cemaatin saf düzeni alması sağlandı. Namaz öncesi emniyet ve Vefa Destek ekipleri namaz kılacak vatandaşları maske takmaları konusunda uyarılarda bulunurken, maskesi olmayan cemaate ise maske dağıttı. İsmetpaşa Mahallesi Sosyal Konutlar mevkiinde bulunan Mecidiye Camii’ne gelen vatandaşlar, uzun süre sonra birlikte cuma namazı kılmanın mutluluğunu yaşadı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa