Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bursa'nın Mudanya ilçesinden Ankara'nın Çankaya ilçesine sporcular tarafından meşalelerin de taşındığı yürüyüş başladı.

        Mudanya ile Çankaya belediyelerince düzenlenen "Mütareke'den Cumhuriyet'e 100. Yıl Meşalesi Yürüyüşü" öncesinde 11 Ekim 1922'de Kurtuluş Savaşı'nı sona erdiren Mudanya Mütarekesi'nin imzalandığı Mütareke Evi Müzesi önünde tören yapıldı.

        Yürüyüşe, beraberindeki grupla katılan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gazetecilere, Mudanya Mütarekesi'nin önemini göreve geldiği günden bu yana herkese anlatmaya çalıştığını söyledi.

        Türkyılmaz, "Bugün geldiğimiz noktada herkes bunu çok iyi biliyor ki Mudanya Mütarekesi, Cumhuriyet'imizin kuruluşunun ön sözü yani Mudanya Mütarekesi olmasaydı Lozan'a giden yol olmayacaktı." dedi.

        İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından Türkyılmaz ve beraberindekiler, meşale taşıyan sporcularla yürüyüşe geçti.

        Bursa kent merkezi, Bilecik'in Bozüyük ilçesi ve Eskişehir üzerinden Ankara'ya ulaşılarak 28 Ekim'de Çankaya'da tamamlanması planlanan yürüyüş sonrası grup, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa