Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil İzmit'te lastik üretimi duruyor - haberler - Otomobil Haberleri

        Koronavirüs salgını otomotivden sonra lastik sektöründe de etkisini gösteriyor. Yaşanan son gelişmeler, Türk lastik sanayisinin kalbi sayılan İzmit'teki iki büyük üreticiye geçici olarak fabrika kapattırıyor.

        DünKamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, günlük üretim seviyesinde kesintiye gideceğini açıklayan Brisa, bugün ise üretime ara vereceğini duyurdu.

        Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Covid-19 virüs salgını kapsamında hem çalışanlarımızın ve ailelerinin sağlığını hem de toplum sağlığını korumak amacıyla 26.03.2020 tarihi itibariyle üretim faaliyetlerimiz kısmen durdurularak 'Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelik' çerçevesinde başvuruda bulunulmuştur. Bu kapsamda 28.03.2020 Cumartesi günü saat 23:30'dan itibaren de İzmit ve Aksaray Fabrikalarımızdaki üretim faaliyetlerimize 15 gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

        REKLAM

        Brisa İzmit ve Aksaray fabrikalarındaLassa, Bridgestone ve Dayton lastiklerini üretiyor.

        FORMULA 1 İÇİN ÜRETİYOR

        Türkiye'de lastik üretimi gerçekleştirenİtalyanPirelli ve onun lisanslı ticari lastik üreticisi Prometeon da İzmit fabrikalarındaki üretimlerine ara vereceğini duyurmuştu.

        Binek ve ticari araç lastiklerinin yanı sıra, Formula 1 araçları için de üretim yapılan İzmit tesisinde 1-12 Nisan tarihleri arasında lastik üretilmeyecek.

        İzmit'teki Brisa fabrikasında günde 24 bin 400 adet lastik üretimi gerçekleşiyor. Pirelli ise İzmit'te günde yaklaşık 20 bin adet lastik üretimin gerçekleştiriyor.

        Kentteki diğer bir üretici Goodyear ise, faaliyet raporundayer alan bilgiye göregünde 2 bin 750 adet üretim kapasitesi ile çalışıyor. Şirketin kapasite kullanımının yüzde 90'ın üzerinde olduğu da yine faaliyet raporuna yer alıyor.

        Fakat, Goodyear'ın İzmit'teki üretimine henüz ara vermediği göz önüne alındığında,kenttekilastik üretiminin yüzde 95 oranında duracağı ortaya çıkıyor.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa