Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Borsalara aşı kaygısı hakim oldu - Borsa Haberleri

        Koronavirüs salgını küresel piyasaların yönünü belirlemeye devam ediyor. Alı tedariki konusunda yaşanan sorunlar bugün salgının, dolayısıyla da salgın önlemlerinin beklenenden daha uzun sürebileceğine dair endişeleri artırdı.

        Bu artan endişeyle beraber yatırımcının dünya genelinde risk iştahında düşüş yaşandı. Borsalarda satışlar başladı. Londra'da FTSE 100 endeksi yüzde 1.3 gerilerken, Alman DAX 30 endeksinde düşüş yüzde 2, Fransız CAC 40 endeksindeki düşüş ise yüzde 1.6'yı buldu.

        Satış dalgasından Borsa İstanbul da payına düşeni fazlasıyla aldı. BIST 100 endeksi günü yüzde 4.5 düşüşle 1467 puandan kapattı. Bu son 4.5 ayın en sert düşüşü oldu. Analistler küresel iştah kaybının kâr satışlarıyla birleşmesiyle BIST 100'deki satışların hızlandığına dikkat çekti. Bugünle beraber BIST 100 son 5 işlem gününde düşüş kaydetmiş oldu.

        REKLAM

        FED BEKLENİYOR

        Son verilere göre dünya genelinde koronavirüs vakalarının sayısı 100 milyonu aştı. Vaka artış hızında aşılama başlamasına ve dünyanın birçok ülkesinde kapanma önlemleri alınmasına rağmen henüz anlamlı bir yavaşlama olmadı. Buna virüsün mutasyona uğraması da etkilenince piyasalara belirsizlik hakim olmaya başladı.

        Bu akşam Fed'in açıklayacağı faiz kararı takip edilecek. Fed'in faizde bir değişiklik yapması beklenmiyor ancak karar metninde yer alacak ifadeler piyasaların seyrinde etkili olabilir.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa