Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özcan ÇİRİŞCeren KURTYE/ADİLCEVAZ (Bitlis), (DHA)BİTLİS'in Adilcevaz ilçesine bağlı Güldüzü köyündeki Arin Gölü, buz tutunca oyun alanına dönüştü. Bir grup genç, hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 30 dereceye kadar düşmesiyle yüzeyi donan gölde halay çekip, maç yaptı. 

        Bitlis'te etkili olan dondurucu soğuklar, hayatı olumsuz etkilerken, gençler için de eğlence kaynağı oldu. Adilcevaz ilçesine bağlı Güldüzü köyünde bulunan ve birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Arin Gölü, aşırı soğukta buz tutunca gençlerin oyun alanına dönüştü. Yüzeyi buz tutan gölde bir grup genç, çaldıkları müzik eşliğinde halay çekip, futbol maçı yaptı.  

        Donan göl üzerinde halay çeken Orhan Emen, "Yaz aylarında 200´e yakın kuşa ev sahipliği yapan bir göl. Flamingoların dinlendiği bir yer. Kış ayları ile birlikte bu göl her yıl olduğu gibi bu yıl da buz tuttu. Gençler ve çocuklar buraya gelerek futbol oynuyor. Bazen de halay çekiyorlar. Özellikle fotoğrafçıları bu bölgeye davet ediyoruz. Bizler yaz aylarında buralarda piknik yapıyoruz. Kış aylarında da eğlence yerimiz oluyor" dedi.

        Bağlama çalarak, gençleri eğlendiren Ünal Emen ise "Bizler köylerin gençleri ile birlikte buraya geliyoruz. Her yıl bu dönemde Arin Gölü buz tutuyor. Kalın buz tabakasının üstünde hem futbol oynuyoruz hem de köylülerimizle birlikte halay çekerek eğleniyoruz" diye konuştu.  DHA-Genel Türkiye-Bitlis / Adilcevaz Özcan ÇİRİŞ-Ceren KURTYE

        2021-01-25 09:42:02

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa