Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Beşiktaş Trabzonspor maçı yazar yorumları - Trabzonspor Haberleri
        • 1

          AHMET ÇAKAR: Trabzonspor, fark yiyeceği bir maçta 2 oyuncusunun muhteşem performansıyla bir puanı kurtardı. Çok kötü oynarken kazanılan puanlar, bir takım için hayati derecede önemlidir. Eğer dün gece Uğurcan vasat oynasa Trabzonspor en az dörtlük-beşlik olmuştu. Trabzonspor iki pas yapamadı ama Sörloth gibi Türkiye'nin en büyük golcüsü sayesinde üç defa geldiği Beşiktaş kalesinde iki gol buldu. Aslında Trabzonspor maça golle başladı. Sörloth çarprazdan ceza sahasına girdi, çok zor bir durumda Vida'nın bacak arasından şutunu çekti, gol oldu.

        • 2

          "İşte bu dakikadan sonra sahada sadece Beşiktaş vardı. Neler kaçtı neler... Neredeyse maçın tümü Beşiktaş'la Trabzonspor kalecisi Uğurcan arasında oynandı. İkinci yarıda yine Beşiktaş sahadaydı. Trabzonspor'u sahadan sildiler. Önce Boateng'le beraberliği yakaladılar, sonra da Vida ile öne geçtiler. Burak soldan çok iyi getirdi, Boateng ayaküstü ile tamamladı. İkincisinde de kornerden gelen top direkten döndü, tekrar vuruldu, Uğurcan'dan döndü ve Vida tamamladı. Özellikle son yarım saat Beşiktaş önemli fırsatlar yakaladı. Ama Uğurcan mucizeye imza attı. Maç 3 mü, 4 mü olur diye düşünürken bitime dakikalar kala Beşiktaş çıkarken kaptırdı, sağdan yapılan ortayı da doğru yere koşu yapan Sörloth tamamladı. Dün gecenin kazananı Trabzonspor..."

        • 3

          "Şampiyonluğa giderken, çok kötü oynadıkları maçta İstanbul'da Beşiktaş'tan bir puan almak büyük başarı. Yatsınlar kalksınlar Uğurcan'la Sörloth'a dua etsinler. Eski bir hakem olarak mükemmel yönetim gösteren Fırat Aydınus'a teşekkür ediyorum. Trabzonspor'un attığı ilk golden önce de Atiba'ya faul yapıldığı itirazları vardı ama karar doğruydu"

        • 4

          RIDVAN DİLMEN: Trabzonspor 1-0 yaptıktan sonra bu sezonki en iyi Beşiktaş'ı gördük. Beşiktaş'ta Loris Karius'u saymıyorum herkes oldukça iyi bir oyun ortaya koydu. Guilherme'nin 1-0'ken kaçırdığı gol olsa, farklı bir skor olurdu. Sonrasında Uğurcan Çakır'ın kurtarışları var. Trabzonspor 2 kez, Beşiktaş 4 kez net pozisyonlar buldu. 2-1'den sonra birden bire Trabzonspor tek kaleye çevirdi.

        • 5

          "Trabzonspor, Alexander Sörloth'un parasını hemen yatırsın (6 milyon euro satın alma opsiyonu). Bu bildiğin melek yüzlü canavar. İkinci golde çok oyuncu yerden vurabilir, o yukarı vuruyor. İlk goldeki gibi benzer golleri çok attı. Atiba'dan topu aldı, sonra gitti vurdu golü attı. Victor Ruiz ve Domagoj Vida'dan daha fazla faul yaptı, kafa toplarını indirdi. 1,94 boyundaki oyuncunun hızı nadir böyle olur. Vedat Muriqi de 1,94 ama bu kadar hızlı değil"

        • 6

          "Uğurcan Çakır'ın maç içindeki pozisyonlarını izlesen, transfer edersin. Uğurcan Çakır çok önemli kulüplere gider. Trabzonspor 16,5 milyon euroya Yusuf Yazıcı'yı verdi, yayıncı kuruluştan zaten hemen hemen o kadar para alıyorsun. 20 milyon euroya Abdülkadir Parmak'ı vermediler, Uğurcan Çakır'ı hiç vermezler"

        • 7

          "Sergen Yalçın 'Biz şampiyonluğa sonuna kadar oynayacağız' deseydi, hepimiz gülerdik. Doğru bir açıklama yapmış, önümüzdeki senenin planlarını yapacaklarını söylemiş. Bu saatten sonra bir şey yapamazsın, Jose Mourinho da gelse yapamaz. Artık oyuncular testten geçiyor. Trabzonspor yenilseydl, moral olarak etkilenebilirdi. Fenerbahçe, Sivasspor'u yenip, Beşiktaş'tan 1 puanla dönüyorsunuz. Bu önemli bir şey"

        • 8

          "Beşiktaş, herhangi bir Anadolu takımıyla oynasaydı 6-1 yenerdi. Trabzonspor 2-1'den sonra risk almak zorundaydı. Öyle bir gol attılar ki, dönüşü olmadı. Beşiktaş 2 puan kaybetti diye düşünelim. 1-0 ile 2-1 arasında oynanan oyun nasıl söylenir, filmlerde Kızılderililer gider ya, aynı öyleydiler. Ama Sörloth ve Uğurcan farkı ortaya çıktı. Beşiktaş için eşik maçıydı artık şampiyonluk yarışında olduklarını düşünmüyorum. Beşiktaş'tan bu oyunu bir daha görmüyorum. Final maçı olarak gördüler, bir daha stat da böyle dolmaz. Sergen Yalçın'ın da bu saatten sonra yapacak bir şeyi kalmaz. Büyük takımlarda Avrupa Elemesi, Şampiyonlar Ligi elemesi hedefi koyamazsın. Koyman lazım ama koyamazsın. Haftaya bu takımı böyle hazırlayamazsın"

        • 9

          SERDAR ALİ ÇELİKLER: Hüseyin Cimşir, Fenerbahçe'ye karşı 2-1 öne geçti hemen savunmaya çekildi. İkinci 45'de Fenerbahçe tek kale oynadı. Sivas karşısında fırtına gibi başladı. 30'a kadar Sivas yarı alanından çıkamadı. 30-35'e kadar üstünlük tamamen Trabzon'daydı. Sonra yine çekildiler. İkinci 45'de Sivas üstündü. Son 20 dakika tek kale oynadı. Hüseyin Cimşir, "Öne geçelim, sonra kapanalım" hocası. Bu bir tercih. Ama kapanan takımın planı olur.

          • Beyler rakip üzerimize gelsin biz biraz pas yapıp baskıyı kıralım

          • Kontra arayalım.

          Hayır, Cimşir'in oyunu şu: Öne geçtik, Çanakkale geçilmez yapalım."

        • 10

          "Daha 5. dakikada ligin en iyi transferi gol kralı Sörloth'un nefis golüyle öne geçtiler. Sonra 43'te Guilherme'nin altıpastan auta vurduğu top dışında Beşiktaş ceza sahasına giremediler bile. Tamamen Beşiktaş ağırlıklı oynandı maç. Devre arasına 1-0 girilmesi Cimşir'in şansıydı. İkinci devrede biraz pas yapsalar Beşiktaş'ı tamamen sürklase ederlerdi. Guilherme-Sosa ve N'Diaye gibi isimler savunurken mi efektiftir yoksa oyunu tutup pas yaparlarken mi? Hüseyin Cimşir'in bu edilgen oyun tutkusu, ya da başka oyun bilememesi Beşiktaş'ı sezonun en iyi topunu oynayan takımı haline getirdi. İnanılmaz bir baskı kurdular. Uğurcan olmasa fark olurdu. Cimşir, Uğurcan-Campi ve Da Costa'nın insanüstü mücadelesine rağmen pas oyununa döndüremedi ve Kamil Ahmet ile yine bir defansif hamle yaptı. Ancak korkunun ecele faydası olmadı ve 7 dakikada Beşiktaş 2-1 öne geçti. Sonra Uğurcan maçı tuttu. Boyd-Diaby ve özellikle N'Koudu ile maçı koparacak golleri kaçırdı. Yani Cimşir'in "Kapanalım ve çıkmayalım" futboluna karşı Beşiktaş da oyunu koparamadı."

        • 11

          "Bana göre eldeki imkanlar ölçüsünde Sergen Yalçın'ın tek hatası Necip'i oyuna almaktı. Bu oyuncu oyunu ve orta sahayı tutamaz. Rebocho ya da Roco'yu alabilirdi. Yine de son dakikada Ekuban asisti yapacakken Vida, Sörloth'u düşürse maçı bitirirlerdi. Karius ve Uğurcan ile Burak ve Sörloth yer değiştirse Beşiktaş tarihi fark atardı. Oyuncu kalitesi, Hüseyin Hoca'nın edilgen oyununa rağmen Trabzon'a puanı getirdi"

        • 12

          "Bana göre eldeki imkanlar ölçüsünde Sergen Yalçın'ın tek hatası Necip'i oyuna almaktı. Bu oyuncu oyunu ve orta sahayı tutamaz. Rebocho ya da Roco'yu alabilirdi. Yine de son dakikada Ekuban asisti yapacakken Vida, Sörloth'u düşürse maçı bitirirlerdi. Karius ve Uğurcan ile Burak ve Sörloth yer değiştirse Beşiktaş tarihi fark atardı. Oyuncu kalitesi, Hüseyin Hoca'nın edilgen oyununa rağmen Trabzon'a puanı getirdi"

        • 13

          ERMAN TOROĞLU: Bizim ligimizin adı Süper Lig… Amma velakin bugüne kadar Süper Lig'de seyrettiğim maçlar bırakın 'Süper'i, tırıktan maçlardı. İlk defa her şeyiyle bu yıl seyrettiğim ilk ve tek maçtı. Teknik adamların ve futbolcuların artıları ve eksileri, hakemin artısı vardı, eksisi yoktu. 2 numaralı yardımcının iki tane eksisi oldu, o kadar. Böyle bir maçta da bu kadar hata olur derim. Öncelikle Fırat iyi maç yönetti. Herhalde tehlikeyi sezinlemiş olsa gerek. Bu Türkiye'deki hakemleri zorlayacaksınız. Her an bunlara "Sana maç vermem, seni alakasız maçlara gönderirim" diyeceksiniz.

        • 14

          "Gelelim maça… Sergen takımını her şeyiyle iyi hazırlamış. 2-1 öne geçene kadar hatasız oynadı. Peki Trabzonspor bu Beşiktaş'ın hatasız futboluna yardım etti mi? Köküne kadar. Çünkü Hüseyin Çimşir, takımı 2-1 geriye düşene kadar tiyatro seyreder gibi seyretti. 90 dakika Trabzonspor 9 kişi oynadı. Guilherme ve Sturridge yoktu! Bunu biz seyrederken gördük, Hüseyin Çişmir göremedi."

        • 15

          "2-1 öne geçtikten sonra Beşiktaş kontrolsüz oynamaya başladı. Hücum mu edelim, defansa mı önem verelim! 2-1 öne geçtikten sonra büyük takım bu maçı berabere bitirmez. Bunda Sergen'in de hatası vardı, futbolcuların da… Tabii ki Sergen'in bir şanssızlığı mı, kaybı mı diyelim; elinde olmayan bir noksanı var. Kim bu Sosa… Takımı eksik oynamasına rağmen dirençli tutmaya gayret etti. Çünkü Trabzonspor'da Uğurcan ve Sörloth çok iyi oynuyorlardı. Kaleciye çok top geldi, çıkarttı, çok iyi göründü. Sörloth'a çok top gelmemesine rağmen iki topta maçın neticesini belirledi. "

        • 16

          Sergen Yalçın için çok fazla bir şey söylemeyeceğim. Aldığı takıma, bir önceki teknik direktörün oynattığı oyundan çok daha fazlasını oynatıyor, üstelik aynı kadroyla yapıyor bunu. Araba aynı, motor ve şase aynı, lastikler aynı… Aynı arabayı başka bir şoför kullanıyor, Sergen Yalçın… Eğer Sergen hoca böyle futbol oynatırsa, Beşiktaş onu her zaman bağrına basar… Ben Beşiktaş'tan keyif aldım. Bakmayın beraberliğe, futbolda bunlar olabilir. (Sabah)

        • 17

          İSKENDER GÜNEN: Trabzonspor'dan farklı olarak Beşiktaş'ın var olma maçı. 1 maç eksiğine rağmen Trabzonspor'un ligde aldığı puan 45. Yani Beşiktaş için var olma maçlarından biri. Her zaman olduğu gibi Trabzonspor için maçı yoktan var eden bir sim var: Sörloth... Orta alanda Atiba ile girdiği ikili mücadeleden sonra topun Trabzonspor'da olduğu ve de Ndiaye'nin pası ile buluştuğunda mükemmel bir vuruş ile öne geçen taraf Trabzonspor. Fakat golden sonra sorunlar ortaya çıktı.

        • 18

          "İkili mücadelenin ve de takım savunmasının önemli olduğu bir maçta Sturridge gibi sezon başından beri Trabzonspor'a hiçbir katkı yapmayan oyuncu ile başlamak yanlış. Orta alanda Doğan Erdoğan doğru bir tercih. Sturridge'in yerinde Ekuban olmalıydı. 1-0 önde olan bir takım rakibe yüzde 70 top oynama şansı veriyorsa doğaldır ki sorunlar fazla olur. Yani önde top tutma becerisi olan ya da her gelen topu rakibe veren oyucuların olduğu bir yapı. İlk yarıda Uğurcan'ın kurtardığı 3 net gol pozisyonu var. Uğurcan, Trabzonspor'u oyunda tutan ve de bu sezon geldiği noktada olmasını sağlayan en önemli isim."

        • 19

          "İkinci yarı baskı altında kalan Trabzonspor'un yine hücumda hiçbir etkinliği yoktu. Art arda gelen, kaleci Uğurcan'ın hiçbir hatasının olmadığı iki gol ve ardından yapılan oyuncu değişiklikleri. Ekuban, mücadele gücü yüksek ve rakip öne çıktığında patlama gücü ile rakibi eksilten oyuncu. Getirdiği top ve de bu yıl kendisi hakkında ne kadar övgü yaparsak hepsini hak eden Sörloth, sonucu belirleyen isim oldu. Atan ve tutanın performanslarıyla bugün gelinen nokta iyi değerlendirildi. Çünkü böyle bir kaleci ve de golcü başka bir zaman bulunmayabilir" (Takvim)

        • 20

          İBRAHİM YILDIZ: Bu tür maçlara hasret kaldığımızı söylemek gerekir. Bu nedenle oynanan oyuna işte futbol diye şapka çıkarmak gerekiyor… Keyifli maçın elbette kazananı olmadı. Atılan 4 gol sahada ki güzel oyunu taçlandırdı bir anlamda.

          Trabzonspor aldığı bir puanla şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyor. Bir maçının eksik olması kendileri adına büyük avantaj…

        • 21

          "Maç öncesi, Sergen Yalçın’ın nasıl bir taktik uygulatacağı merak konusuydu. Trabzonspor’un gücü belliydi. En önemli silahı golcü Sörloth’ü etkisiz kılmak için plan yapacakları öngörülüyordu. Vida’nın kontrolünde olacak, gerekirse adım adım takip edilecekti… Ancak geldiği günden bu yana performansını sürekli yükselten bir oyuncu Sörloth. 1.94 boyunda olduk.a iri yapılı bir oyuncunun bu denli estetik vuruşları yapması ilginçti. Çok hızlı oluşu, oyunu okuyuşu, kendine boş alan yaratması Sörloth’un oyun zekasını da gösteriyor. Attığı iki golde kendi çabasının ürünüydü. İkinci golde pozisyonu tamamen hazırlayandı. Kısacası kendi pişirdi, kendi yedi denir bu gol için. Sörloth, temiz suratlı bir oyuncu. Attığı gollere ve skoru değiştirme becerisini göz önüne aldığımızda melek yüzlü canavar dersek abartmış olmayız…"

        • 22

          "Bir takım için en önemli şey, tutan ile atanın olması. Trabzonspor bu sezon ikisine de sahip. Kaleci Uğurcan, harika maçlar çıkarıyor. Genç yaşına rağmen, neredeyse hatasız oynuyor. Beşiktaş karşısında en az 4-5 net gollük pozisyona geçit vermedi. Uğurcan’ın kurtarışları arkadaşlarını oyunda tutarken, forvette ki golcülerine olan güven de kendiliğinden yükseliyor. Şampiyonluk hesapları yapan Trabzonspor, Beşiktaş karşısında daha farklı bir kadro ile istediği sonucu olabilirdi belki. Oyunu çok fazla savunmada kabullenmek her zaman iyi sonuçlanmaz. Şans yanlarındaydı açıkçası…"

        • 23

          "Sergen Yalçın, ideal kadroya güveniyor. Gökhan ve Caner birer savunma oyuncu olmanın çok ötesinde bir oyun çıkarıyorlar. Tüm ataklar bu oyuncularla başlıyor. Beşiktaş’ın itici güçleri bir anlamda. Devre arası gelen Boateng ise, iyi bir futbolcu olduğunu ilk maçında göstermişti. Trabzon karşısında yine en iyilerin başındaydı… Siyah-Beyazlılar bu denli güzel ve üstün oyuna rağmen neden kazanamadı sorusunun en önemli yanıtı Burak’ın tek kalmasıydı. Bir de gol şansı yanlarında değildi. Diaby, N’Koudou, Lens’in gole katkısı hiç yok. Böyle olunca tek umut Burak oluyor. Yakalanan o kadar değerli fırsatlar harcandı ki, Uğurcan ne denli başarılı olduysa, Beşiktaşlı oyuncularda son vuruşlarda o denli başarısızdı…"

        • 24

          ÖMER ÜRÜNDÜL: Hüseyin Çimşir, devre arasında da saha içi rahatsızlığını teşhis edip gerekli tedbirleri alamadı. Beşiktaş tempoyu ilk yarıya oranla daha da artırarak, sağlı sollu Trabzonspor savunmasını iyice bunalttı. Sonuçta artık Uğurcan'ın da yapacağı bir şey kalmayınca Beşiktaş, 2 gol birden bulup yenik durumdan galip duruma geldi.

        • 25

          "Tabii ki 70. dakikaya kadar sınırsız enerji harcayan Beşiktaşlı futbolcularda son 20 dakika yorgunluk baş gösterdi. Trabzon da doğal olarak beraberliği aramaya başladı. Baskı da kurdular ama daha net pozisyonları bulan kontralardan Beşiktaş oldu. Uzatma bölümünde sahneye yine hiçbir zaman pes etmeyen biyonik santrfor Sörloth çıktı ve arka direkte kendini kaybettirerek takımı adına çok önemli bir beraberlik golüne imza attı."

        • 26

          "Beşiktaş'ın galibiyetine Uğurcan engel oldu. En büyük sürpriz Boateng'in tahmin etmediğim başarılı performansıydı. Bir çok kimsenin söylediği bir deyim vardır, "Atan ve tutan" diye... Trabzonspor dün önemli 1 deplasman puanını Uğurcan ve Sörloth'la aldı" (Sabah)

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa