Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe BB Erzurumspor - Fenerbahçe maçının yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri
        • 1

          SERDAR ALİ ÇELİKLER: Fenerbahçe ilk atağında 45+5'de golü buldu. Sinan içeriyi zorladı, Nazım ekstra adam olarak ceza alanında topun Pelkas'a gelmesini sağladı. Pelkas da ekstra bir pasla Mert Hakan'a asist yaptı. Golde Emrah Başsan'ın atağı başlattığını not ettik. 2. yarıda 2 oyuncu daha değiştiren Erzurum yine Emrah Başsan'ın hatasıyla gelişen kontratakta 2. golü yiyince maç bitti. İlk golün akın başlatıcısı 2. golün asistçisi Sinan Gümüş 3. golü de kendisi attı.

        • 2

          F.Bahçe oyun namına hiçbir ekstra ortaya koymadığı bir dönemde kazanma serisi yakaladı. Kadro kalitesi, galibiyetlere yetiyor. Erzurum'da da aynısı oldu. Samatta - Sosa ve Novak muhakkak kazanılması gereken isimler. Bulut'un ve Belözoğlu'nun bu isimlere daha fazla yakınlık göstermesi; bu oyuncuların da kendilerini takıma daha çok vermesi lazım.

        • 3

          MEHMET DEMİRKOL: Erzurum'un 4 zorunlu değişimiyle Kanarya farkı yakaladı. Bu fark açılabilirdi ancak Fenerbahçe bunu kovalamadı. Galibiyete rağmen Sarı-Lacivertliler potansiyelinin altında kaldı, bir de potansiyelinin yarısını sergilese kim bilir neler olacak!

        • 4

          Fenerbahçe, Alanya maçını organize akın yapmadan kapatmıştı. Yani 10 pas üstü bir pas dizisiyle ceza sahası içine girmemişti. Ancak yüzde 29’luk topa sahip olma oranı gibi bu da bir seçimdi. Bunun sebebi rakibin organize alan oyunuydu. Dünkü ise sanki daha çok zemin kaynaklı. Top çevirmek değil direkt kaleye gitmek istediler.

        • 5

          ERCAN GÜVEN: Erol Bulut dün dörtlenen- üçlü galibiyet serisinde, en çok “akılla kazandı” yorumları aldığı Alanyaspor galibiyetinden memnun kalmış olmalı ki, yine “akıl oyunlarıyla” bir takım yapmıştı... Valencia kulübede, solda Sinan Gümüş… Pelkas-Ozan uyumunu feda etmek pahasına Mert Hakan, Thiam’ın arkasına ve savunmada Serdar’ın yerine Sadık. Hepsi de işe yaradı sonuçta.

        • 6

          İşin aslı, Fenerbahçe camiası galibiyete garanti gözüyle bakıyor, ana gündem olarak Mesut Özil’in yolunu gözlüyordu. Futbolun zirvesindeki futbolcuyu, zirvede değilse bile ona ortak olarak beklemek en uygunuydu.

        • 7

          Erol Bulut’un deplasmanda üç farkla yetinmediği, daha büyük fark istediği 75’de tükenen Thiam ve Ozan’ın yerine Samatta ile Ferdi’yi almasından belliydi ama savunmaya çekilen Erzurumspor başka gole izin vermedi. Artık Kadıköy’de Ankaragücü ile oynarken bir yandan Mesut Özil transferi ile “süper marketi” genişletebilir ve ortak olduğu zirveden Beşiktaş-Galatasaray maçını keyifle izleyebilir Fenerbahçe.

        • 8

          AHMET ÇAKAR: Fenerbahçe rahat kazandı. Hak etti mi? Tabii ki sonuna kadar. Gecenin yıldızı kim? Pek tabii ki Pelkas ve Mert Hakan. Fenerbahçe iyi mi oynadı? Asla kötü oynamadı ama kazanması gereken bir maçtı, Türkiye liginde puan olarak can çekişen bir takıma karşı oynuyordu ve 3 puanı almasını bildi.

        • 9

          Fazla pozisyon yok ama mücadele yönünden yüksek bir maç oynandı. İlk devrenin son dakikaları hatta +5'in son anlarında kim ne derse desin golün sahibi Pelkas'tır. Bu tür maçlarda ilk golü atıyorsanız maç büyük oranda rahatlıyor. İkinci yarıda da yine Pelkas'ın golü ve ardından da Sinan'ın kafası çok rahat bir galibiyeti getirdi.

        • 10

          Hakem Mete Kalkavan, Türk hakemliğindeki en güvendiğim ve en sevdiğim isimlerin başında gelir. Sözde MHK Başkanı Serdar Tatlı, bu çocuğu FIFA listesinden uzaklaştırdı ama o, kim ne derse desin dün kusursuzdu. Erzurumspor'un attığı goldeki eli iyi fark etti, 1-2 faul yanlışı dışında da çok başarılı bir yönetim gösterdi.

        • 11

          ALİ ECE: Artık zemin yüzünden mi maçın saatinden mi bilinmez ama Fenerbahçe 11’inin en az yarısı konsantrasyon seviyesi düşük seviyede başladı. 28’de Sadık’ın çok kritik müdahalesi adeta takımın kalanını uyandırıp kendine getirdi, iyi anlamda soğuk duş efekti yarattı. 35’ten sonra Fenerbahçe ofansif açıdan da üretmeye başladı.

        • 12

          45+2’de Thiam ile gole ilk kez yaklaşırken devrenin uzatmalarının son anında golü buldu. Pelkas’ın altı pasta topla buluştuğunda sergilediği soğukkanlılığını dar alan becerisiyle harmanlaması perdeyi açtı. İkinci yarının başında yine Sinan Gümüş’ün getirdiği pozisyonda bir kez daha kalitesini sergileyen Pelkas perdeyi ardına kadar açtı. Gerisi geldi.

        • 13

          DENİZ ÇOBAN: 34'te Erzurumlu Gomes topu ağlara gönderdi ancak golden hemen önce top Gomes’in eline çarptığı için gol iptal edildi. Mete Kalkavan’ın iptal kararı doğruydu. 44'te Osman, Sinan Gümüş’ü düşürdü. Hakem sarı kartını çıkarttı. Pozisyon kaleye hayli uzaktı ve solda da kademeye girme ihtimali olan bir Erzurumlu oyuncu vardı. Dolayısıyla sarı kart doğruydu.

        • 14

          64'te Caner’in eli Emrah’ın yüzüne isabet etti. Kalkavan 'devam' dedi. Her ne kadar Caner istemeden bu hamleyi yapmış olsa bile bu tür müdahaleler sarı kartı gerektiriyor. Caner’in daha önceden de sarı kartı olduğu için burada kırmızı kart görmesi gerekirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa