Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Başakşehir - Galatasaray maçı yazar yorumları - Galatasaray Haberleri
        • 1

          ŞANSAL BÜYÜKA

          Başakşehir‘in şampiyonluk yolunda bu üçüncü sezonu… Finale doğru daha bir maç kazandığını görmedim… Bir kader maçında takımın en önemli adamları Visca, Crivelli dahil bu kadar etkisiz olur mu? Hafta arası “Başakşehir kollanıyor“ algısı yapılması da açıkcası işe yaramış göründü… Ali Palabıyık, üç Başakşehirli oyuncuyu bir hafta sonrası için çürüğe çıkarttı...

        • 2

          Galatasaray için de “son ümidim de bitti“ karamsarlığından, “bir ihtimal daha var“ aşamasına geçiş maçıydı… Daha iyi oynadı, çok önemli fırsatlar yakaladı ama çok hak ettiği maçı kazanamadı… Maç berabere bitti… Cumartesi günü kendi sahasında puan kaybedip karaları bağlayan Trabzonspor bu maçın berabere bitmesinden sonra zil takıp oynadı… Maç berabere bitti ama kazanan Trabzonspor oldu...

        • 3

          ERMAN TOROĞLU

          Galatasaray Trabzonspor'u yenerse, 55 olacak ama yine de 3 puan fark var... Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi için işi çok zor. Başakşehir'i yenmesi lazımdı, yenseydi yukarıyı çok zorlayacaktı. Galatasaraylı oyunculara soruyorum, siz daha önce neredeydiniz?

        • 4

          Çok enteresan bir maç oldu. Galatasaray, bu tarz bir karşılaşmada 60'ıncı 70'inci dakikada 'düşer' diye bekliyordum. Düşmediği gibi Başakşehir'e de çok zor anlar yaşattı. Demek ki büyük takım böyle oluyor. Beşiktaş da bu ağırlığını koyuyor mesela, Fenerbahçe'de bu yok. Başakşehir'de de dün büyük bir takım olayı yoktu. Lider ama büyük takım ağırlığı yoktu. Üzerlerinde bir baskı da yok.

        • 5

          AHMET ÇAKAR

          Galatasaray'ın son vuruşu yapacak bir oyuncusu olsa bugün belki de lig bambaşka bir durumda olacaktı. Başakşehir iki puan önde ama başta Visca olmak üzere çok önemli oyuncuları haftaya Antalya'da cezalı. Dolayısıyla haftaya Trabzon, Galatasaray'ı İstanbul'da yenerse tekrar lider olabilir.

        • 6

          Hakem Ali Palabıyık maçın genelinde iyi olmasına rağmen bence Visca'ya gösterdiği ikinci sarı kartta hatalı. Top ortada yüksekte, iki oyuncu birden hamle yapıyor ve çarpışıyorlar. Kasti bir hareket yok. Dolayısıyla sarı kart yok ve Visca oyundan atılmamalıydı. Bütün bunlara rağmen bu pozisyon dışında oyunun kontrolünü elinde tuttu ve objektifti.

        • 7

          GÜRCAN BİLGİÇ

          Maçın başka bir karakteri; Ali Palabıyık'tı. Bu haftanın sonuçları ve günlerin yorumları onun kararlarını da Başakşehir aleyhine taşıdı. Mahmut'a gösterdiği sarı kart komikti. Visca'nın ilk sarı kartına neden olan faul kararı daha da komik. Üç kart gösterdi, üç Başakşehirli oyuncu bir hafta sonrasının on birinden çıktı, cezalı duruma düştü.

        • 8

          Büyük abisi Cüneyt Çakır gibi, önemli maçı yönet, berabere bitirt, başın ağrımasın formülünü uyguladı sanki. Fatih Terim, elindeki kadro ile kazanmanın peşine düşmekten de vazgeçmedi. Rakiplerin puan kaybettiği haftada, beraberlik hiçbir işine yaramayacaktı. Forvetsiz oynadı ama defansı yine bilinen hataları yaptı. Buna rağmen üretmek için çok zorladılar, pozisyonları da yakaladılar.

        • 9

          ÖMER ÜRÜNDÜL

          Galatasaray beklenen golünü attığı gibi, son ana kadar da galibiyet peşinde koştu ama bunu başaramadı. Galatasaray, galibiyeti hak eden taraf olmasına rağmen bu beraberlikle şampiyonluk şansını tamamen kaybetti.

        • 10

          Bana göre Başakşehir'in dünkü kötü futbolla ve Okan Buruk'un yanlışlarıyla beraberliğe sevinmesi gerekir. Alınan önemli bir puan da kaleci Mert ve defans bloğunun başarısı. Bu sonuçla Başakşehir Trabzon'la baş başa kaldı. Yalnız şimdi kendilerini zor bir Antalya deplasmanı bekliyor.

        • 11

          LEVENT TÜZEMEN

          Galatasaray, Başakşehir'e karşı şampiyon bir takım gibi oynadı. Acaba Galatasaray'ın eksikleri, Başakşehir'de olsaydı Okan Buruk'un oyuncuları, böyle cesur ve istekli oyun sergileyebilirler miydi? Yazılı ve görsel medyanın hakem hataları üzerinde yaptığı tespitler Ali Palabıyık'ın vicdanlı bir maç yönetmesine neden oldu.

        • 12

          RIDVAN DİLMEN

          Başakşehir aslında çift forvete dönmek yerine orta sahayı kalabalık tutsaydı ki golü de yedi. Başakşehir 1-0'ken golü atamadığı için 1 puan çok kötü değil. Galatasaray'ın iddiası çok azalmış oldu. Okan hoca'nın 2-0'ı kaçırdıktan sonra bir hamle yapması lazımdı yapmadı. Türk Telekom'da Okan hoca yapmıştı, bu kez yapmadı.

        • 13

          TÜMER METİN

          Planın tutmaz, 0-0 biter bunu anlarım. Ancak 1-0'dan sonra Galatasaray'ın oyuna isyanı, Başakşehir'in 'Acaba böyle bitirebilir miyiz?' düşüncesi 1-1'e neden oldu. Başakşehir kalesinde 2-3 gol görebilirdi. Bu yüzden kalan final haftalarında neler yapacakları kendi kaderlerini belirleyecek.

        • 14

          Galatasaray, Falcao, Andone ve Adem Büyük'ü aramadı. Ligin bitimine 12 hafta kalsa, Fatih Hoca, 4-6-0'dan başka bir şey çıkarabilirdi. Bu oyun, Fatih Terim'i tatmin etmiştir. Younes Belhanda'nın oyunu hocayı tatmin etmemiştir.

        • 15

          ERCAN TANER

          Aleksic, İrfan Can'ın iyi hazırladığı pozisyonda topu mükemmel yere bıraktı. Bu gol, çabuk atağa çıkmada başarılı olan Başakşehir'in avantajıydı, sanki. Ama riskleri almak konusunda her şeyi yapan Galatasaray, beraberlik golü için uzun beklemedi. Emre takıma umut verdi. Sonrası rakibini iplere yaslamış bir boksör gibi indirmek için yüklendi, Cimbom. Fakat olmadı. 1 puan hiçbir işine yaramaz Galatasaray'ın.

        • 16

          ATİLLA GÖKÇE

          Galatasaray Sarachi’nin asistiyle Emre Akbaba beraberliği yakaladı. Sonrasında fırtına gibi bir maç izledik. Üst üste pozisyonlara giren, golü arayan takım yine Galatasaray’dı. Başakşehir’de sarı kart gören Mahmut ve Aleksic cezalı duruma düştü. Üstüne bir de Visca’nın ikinci sarıdan oyun dışı kalması…

        • 17

          Bakın dünkü skor ve kartlar, Başakşehir’i kulvar dışında bırakabilir. Maçın parlayan yıldızları Seri, Emre Akbaba ve Belhanda’ydı… Ama hakça söyleyelim, hepsi, sonradan girenler de dahil çok ciddi bir takım oyunu sergilediler. Başakşehir’de gol yemesine rağmen Mert Günok takımını yenilgiden kurtaran adam oldu. Ötekiler bilinen Başakşehir kalitesinin çok altındaydı.

        • 18

          REHA KAPSAL

          Golden sonra Lemina'nın yerine oyuna giren Emin Bayram da ilerisi için ümit verdi. Hatta Ozan Kabak'tan daha da iyi gelişimini tamamladıktan sonra stoper mevkiinde uzun yıllar Galatasaray ve Milli Takım'a hizmet edeceğini de bu maçta göstermiş oldu. Bu beraberlikle şampiyonluk yarışının son haftada belli olacağını ortaya çıkardı.

        • 19

          Başakşehir büyük bir fırsat tepti. Dünkü beraberlikten sonra Trabzonspor, şampiyonluk yarışında puan farkının korunmasıyla moral ve motivasyon sağladı. Galatasaray da haftaya 'final maçı' olarak çıkacağı Trabzonspor karşılaşması öncesi aldığı 1 puan ve oynadığı iyi oyunla güven verdi.

        • 20
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa