Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Medipol Başakşehir: 0 - Fenerbahçe: 2 | MAÇ ÖZETİ Medipol Başakşehir Fenerbahçe maçı özeti 2-0 - Fenerbahçe Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... MEDİPOL BAŞAKŞEHİR - FENERBAHÇE MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        SporToto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, kader maçında Medipol Başakşehir'i 2-0 yendi.

        Bu sonucun ardından Fenerbahçe 41 puana yükselirken, lider Başakşehir 43 puanda kaldı. Galatasaray, Antalyaspor'u yenmesi halinde 44 puana yükselerek zirvenin yeni sahibi olacak.

        Öte yandan Fenerbahçe 2-0'lık galibiyetle, Süper Lig'in ilk yarısında Ülker Stadı'nda 3-2 mağlup olduğu Başakşehir'e karşı ikili averajda öne geçmiş oldu.

        Fatih Terim Stadı'ndaki mücadeleye Fenerbahçe oldukça iyi başladı... Henüz 2. dakikadakaleci ile karşı karşıya kalan Giuliano'nun yerden çektiği şut az farkla dışarı çıktı.19. dakikada ise penaltı noktasından Giuliano'nun gelişine çektiği şut üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

        32. dakikada Fenerbahçe, Süper Lig'de 100'ler kulübüne giren Fernandao'nun attığı golle 1-0 öne geçti: Giuliano'nun pası ile sol çaprazda topla buluşan Fernandao, ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden şutu kaleci Volkan Babacan'ın solundan ağlara gönderdi.

        Maçın ilk 45 dakikası bu sonuçla tamamlandı.

        56. dakikadaFenerbahçe, Fernandao'nun attığı golle farkı 2'ye çıkardı: Mauricio Isla ortaladı, Fernandao kafasını kullarak skoru 2-0 yaptı.

        62. dakikada;İrfan Can Kahveci'nin ceza sahası içerisinden çektiği şutta top Neto'nun koluna çarptı. Başakşehirli futbolcular penaltı itirazında bulunurken, yardımcısıyla konuşan maçın hakemi Halil Umut Meler, kalecinin görüş açısını kapattığı gerekçesiyle Emmanuel Adebayor için ofsayt kararı verdi.

        Maçın yıldızı olan Fernandao, 71. dakikadasakatlarak yerini Alper Potuk'a bıraktı.

        Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe mücadeleden 2-0 galip ayrıldı.

        SPOR TOTO SÜPER LİG'İN PUAN DURUMU SPOR TOTO SÜPER LİG'İN FİKSTÜRÜ

        31 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ SONA ERDİ

        Spor Toto Süper Lig'de 21. hafta mücadelesinde konuk ettiği Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olan Medipol Başakşehir'in ligde evindeki 31 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.Bu sezon ligde 4. mağlubiyetini yaşayan ve 43 puanda kalan turuncu-lacivertliler, iç sahada 31 maç sonra sahadan yenilgiyle ayrıldı.

        Medipol Başakşehir, Galatasaray'ın 2 puan önünde maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. Sahasındaki son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 25. haftasında Osmanlıspor'a karşı 3-2'lik sonuçla yaşayan Abdullah Avcı'nın ekibi, 701 gün sonra evindeki bir maçı kaybetti.

        5 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ DE BİTTİ

        Medipol Başakşehir'in, Fenerbahçe mağlubiyetiyle ligdeki 5 maçlık yenilmezlik serisi de bitti. Ligde son yenilgisini 15. haftada Demir Grup Sivasspor'a karşı deplasmanda 1-0'lık sonuçla yaşayan turuncu-lacivertliler, Antalyaspor, Kasımpaşa, Bursaspor ve Kardemir Karabükspor'u mağlup etmiş, geçen hafta ise deplasmanda Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalmıştı.

        KABUS SONA ERDİ

        Öte yandan Fenerbahçe, Başakşehir karşısında ligdeki son deplasman galibiyetini 27 Kasım 2010’da 1-0’lık skorla almıştı. Bu karşılaşmadan sonra deplasmanda oynanan 5 müsabakadan Fenerbahçe, 4 yenilgi ve 1 beraberlikle ayrıldı. Ayrıca Fenerbahçe, Medipol Başakşehir’i yeni stadında 4 maç sonra yendi.

        KOCAMAN, AVCI'YI 7 MAÇ SONRA DEVİRDİ
        KOCAMAN, AVCI'YI 7 MAÇ SONRA DEVİRDİ Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı'yı 7 maç sonra devirdi. Kocaman, Abdullah Avcı'ya karşı son galibiyetini 1 Ekim 2011'de yine Fenerbahçe'nin başında almıştı. Daha sonra oynanan 7 maçta 3 kez berabere kalırken 4 maçtan mağlup ayrılmıştı.

        FENERBAHÇE SERİYİ 20 MAÇA ÇIKARDI

        Fenerbahçe, yenilmezlik serisini 20 maça yükseltti.Ligde 14 haftayla en uzun yenilmezlik serisine sahip takım konumunda bulunan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 6 karşılaşmada mağlup olmadı.Son mağlubiyetini geçen yıl 29 Eylül'de Süper Lig'de Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında 1-0'lık sonuçla yaşayan sarı-lacivertli ekip, daha sonraki 20 resmi maçta 14 galibiyet, 6 beraberlik aldı.

        İKİLİ AVERAJ FENERBAHÇE'YE GEÇTİ

        Fenerbahçe, galibiyetin yanı sıra rakibi karşısında ikili averajda üstünlüğü ele geçirdi.Sezonun ilk yarısındaki maçı sahasında 3-2 kaybeden Fenerbahçe, rakibini deplasmanda 2-0 yenerek avantajı ele geçirdi. Sezon sonunda puan eşitliği durumunda Fenerbahçe, rakibinin önünde yer alacak.

        2 ŞAMPİYONLUK BU STATTA GİTTİ!
        2 ŞAMPİYONLUK BU STATTA GİTTİ! Fenerbahçe, 2014-15 ve 2015-16 sezonunda şampiyonluğu, bu deplasmanda kaybetmişti. Sarı-lacivertliler 2014-15 sezonunun 33. haftasında rakibiyle 2-2 berabere kalınca mutlu sona Galatasaray ulaşmıştı. Fenerbahçe 2015-16 sezonunun 32. haftasında rakibine 2-1 yenilince Beşiktaş şampiyonluk yarışında büyük avantaj yakalamış ve mutlu sona ulaşmıştı.

        BAŞAKŞEHİR: 0 - FENERBAHÇE: 2

        STAT: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

        HAKEMLER: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu

        BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Caicara (Dk. 81 Kerim Frei), Attamah, Chedjou (Dk. 54 Napoleoni), Clichy, Mahmut Tekdemir, Gökhan İnler, Visca, İrfan Can Kahveci, Arda Turan (Dk. 74 Bajic), Adebayor

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Isla, Neto, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Dirar, Chahechouhe, Giuliano, Fernandao (Dk. 71 Alper Potuk-Dk. 90+4 Serhat Kot)

        GOLLER: Dk. 32 ve 56 Fernandao (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 74 Mahmut Tekdemir, Dk. 90 Adebayor (Medipol Başakşehir)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        2. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Sağ kanatta Fernandao, kazandığı topu Dirar'a aktardı. Dirar'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Giuliano'nun yerden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

        19. dakikada ön alanda pres yaparak topu rakibinden kapan Dirar, ceza sahasında meşin yuvarlağı müsait durumda bulunan Giuliano'ya aktardı. Giuliano'nun vuruşunda, top üst direkten döndü. Pozisyonun devamında Mehmet Topal'ın şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        Aynı dakika içinde Mehmet Topal'ın ara pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Fernandao'nun yerden vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

        31. dakikada Fernandao, Dirar'ın ortasında penaltı noktasının solunda kafayla topu müsait durumda bulunan Giuliano'ya indirdi. Brezilyalı oyuncunun şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        32. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Giuliano'nun pasında Attamah'tan seken topla ceza sahasına giren Fernandao, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

        40. dakikada Visca'nın ceza sahası dışından sol ayağıyla vuruşunda, kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı kontrol etti.

        45+2. dakikada Visca'nın kullandığı köşe atışında Chedjou topa kafayı vurdu. Kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        56. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan hareketlenen Isla'nın bekletmeden yaptığı ortada kale sahası üzerinde iyi yükselen Fernandao'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-2

        65. dakikada Volkan Demirel'in elle rakip sahaya attığı topu kontrol ettikten sonra rakiplerinden sıyrılan Giuliano'nun ceza yayı içinden vuruşunda, kaleci Volkan Babacan meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        82. dakikada ön alanda presle topu kazanan De Souza, meşin yuvarlağı Chahechouhe'ya aktardı. Bu oyuncunun ara pasıyla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Dirar'ın vuruşunda, Volkan Babacan ayaklarıyla topu çıkardı.

        85. dakikada İrfan Can Kahveci'nin soldan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası sağ çaprazında müsait durumda bulunan Adebayor gelişine vurdu, top yandan auta gitti.

        MAÇTAN NOTLAR

        KOCAMAN'DAN 4 DEĞİŞİKLİK

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Medipol Başakşehir karşısında, bir önceki haftaya göre ilk 11'de dört değişiklik yaptı.Kocaman, geçen hafta Gençlerbirliği'yle 2-2 berabere kaldıkları karşılaşmanın ilk 11'inde şans verdiği Mathieu Valbuena, Oğuz Kaan Güçtekin, Alper Potuk ve Roberto Soldado'yu bu kez yedekler arasında oturttu. Bu isimlerin yerine Kocaman, Luis Neto, Aatıf Chahechouhe, Giuliano Victor de Paulo ve Jose Fernandao'ya şans verdi.

        GİULİANO DÖNDÜ

        Fenerbahçe'de sakatlığını atlatan Brezilyalı hücumcu orta saha oyuncusu Giuliano, Medipol Başakşehir maçıyla sahalara döndü. Süper Lig'in 18. haftasında Göztepe maçında omzundan sakatlanan Giuliano, hafta içi takımla çalışmalara başlamıştı. Giuliano, 21 gün sonra sarı-lacivertli formayla sahaya çıktı.

        NETO 49 GÜN SONRA

        Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Neto, Süper Lig'de 49 gün sonra forma giydi. Son olarak Süper Lig'de 17. haftada 23 Aralık 2017'de oynanan Atiker Konyaspor maçında forma giyen Neto, daha sonra sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalmıştı.

        Hafta içi Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Akın Çorap Giresunspor maçında sakatlığını atlatarak forma giyen Neto, Süper Lig'de de forma hasretini Medipol Başakşehir karşısında giderdi.

        Öte yandan, sarı-lacivertli takımda sakatlıkları devam eden Martin Skrtel, Vincent Janssen ve İsmail Köybaşı ise bu maçta da takımlarını yalnız bırakmak zorunda kaldı. Sakatlıklarını atlatarak hafta içi takımla çalışmalara başlayan Mehmet Ekici ile Şener Özbayraklı ise 21 kişilik listeye dahil edilmedi.

        AVCI'DAN ARDA TURAN HAMLESİ

        Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe'yi konuk eden Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, Arda Turan'a ilk kez bir maçta 11'de şans verdi. Devre arasında İspanyol ekibi Barcelona'dan kiralık olarak kadroya katılan Arda, turuncu-lacivertli formayla ilk kez bir maçta 11'de sahaya çıktı.

        Arda, Medipol Başakşehir formasını ilk kez Bursaspor deplasmanında giymiş ve ilk golünü bu maçta atmıştı. 31 yaşındaki oyuncu, Kardemir Karabükspor ve Atiker Konyaspor karşılaşmalarında da ikinci yarıda oyuna dahil olmuştu.

        EMRE'NİN YERİNE GÖKHAN İNLER

        Abdullah Avcı, kart cezalısı Emre Belözoğlu'nun yokluğunda ilk 11'de Gökhan İnler'e şans verdi. Atiker Konyaspor karşılaşmasının uzatma dakikalarında kırmızı kart gören Emre'nin yokluğunda Avcı, orta sahanın ortasında Mahmut Tekdemir ile Gökhan İnler'i sahaya sürdü.

        Avcı, sakatlığı sebebiyle hafta içi takımdan ayrı çalışan Brezilyalı orta saha oyuncusu Marcio Mossoro'yu da kadroya almadı. Mossoro'nun yerinde ise İrfan Can Kahveci görev yaptı.

        CHEDJOU 308 GÜN SONRA

        Medipol Başakşehir'in Kamerunlu savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, turuncu-lacivertli formayle ilk resmi maçına Fenerbahçe karşısında çıktı. Sezon başında Medipol Başakşehir'e transfer olan Chedjou, Slovenya kampında yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalmıştı.

        Chedjou, son olarak Süper Lig'de 10 Nisan 2017'de Galatasaray forması ile Medipol Başakşehir'e karşı 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda sahaya çıkmıştı. O karşılaşmayı turuncu-lacivertliler 4-0 kazanmıştı. Chedjou, 308 gün sonra Fenerbahçe'ye karşı sahaya çıkarak, bir maçta görev aldı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa