Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi bugün açıldı - Haberler

        Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin katılımıyla bugün tam kapasite hizmete giriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün açılışı yapılacak Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yetkililerle birlikte hastanede incelemelerde bulunarak, bilgi aldı.

        107 BRANŞTA HİZMET VERECEK

        725 poliklinik odası, 3'ü hibrit toplam 90 ameliyathanesi ile hastane, günlük 35 bin ayaktan hasta alabilecek ve 500 özellikli ameliyat yapılabilecek kapasiteye sahip. Çocuk ve erişkinler için toplam 107 branşta hizmet verecek hastanede, en gelişmiş tıbbi cihazlar ve donanım ile ileri düzeyde tanı ve tedavi imkanları sunuluyor.

        4 AYRI ACİL SERVİS

        789 bin metrekare arsa alanı üzerine kurulu ve 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana sahip olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde 456’sı yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 2 bin 682 yatak bulunuyor. 30 bin metrekare kapalı alan içinde Erişkin, Çocuk, Travma ve Kadın Doğum olmak üzere 4 ayrı acil servis bulunuyor. Günlük asgari 7 bin hastaya hizmet verecek düzeyde tanı ve tedavi üniteleri olan acil servislerde, negatif basınçlı odaların da bulunduğu ve gerektiğinde acil yoğun bakım şartlarının sağlanabileceği 226 gözlem alanı yer alıyor.

        .png
        .png

        "HERBİRİ ALANINDA ÖZELLEŞMİŞ 8 HASTANEDEN OLUŞUYOR"

        Hastanenin açılışında konuşan Bakan Koca, "Dünyanın en büyük hastaneleri arasında yer alıyor. Bu sadece sağlık kompleksi değil her biri alanında özelleşmiş 8 hastaneden oluşuyor" dedi.

        Bakan Koca, "90 ameliyathaneye sahip. Bu hastane bir günde 35 bin hastaya hizmet verecek kapasitede. Dünyanın en büyük sismik özelliğini taşıyor. Böylece deprem gibi durumlarda bile tüm hizmetler kesintisiz devam edecektir" diye konuştu.

        "11'İNCİ ŞEHİR HASTANEMİZİ HİZMETE ALIYORUZ"

        Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: "2016 yılından itibaren 10 tane şehir hastanemiz hizmete geçmiştir. Başakşehir hastanesi ile birlikte 11’inci şehir hastanemizi hizmete alıyoruz. 6 şehir hastanemizin çalışmaları devam etmektedir. Şehir hastanelerimiz günlük ihtiyaçları karşılamakla kalmamış, birer tedbir olmuştur. Salgınla mücadelede yükü bu hastanelerimiz omuzlamıştır. Covid-19 ile bu yatırımların ne kadar isabetli olduğunu görmüş olduk. Hastalık hastanelerimizde yoğunluk olmadan kontrol altına alınmıştır. "

        "TÜRKİYE TÜM DÜNYAYA SAĞLIK HİZMETİ SUNMAYA ADAYDIR"

        Bakan Koca, "(Şehir hastaneleri) Yeni dönemde fonksiyonel yapısıyla farklılık gösteren, hastanın artık başka bir sağlık kurumuna sevk edilmediği, birer müstesna kurumlar olacaktır. Ülkemiz uluslar arası sağlık turizmi ve eğitim bakımından önemli bir destinasyon olacaktır. Türkiye sadece kendi ülkesine değil tüm dünyaya sağlık hizmeti sunmaya adaydır.

        Bu düzeyde fedakar sağlık çalışanına dünyada çok az ülke sahiptir, ayrım yapmadan, hizmeti bu modern mekanlara taşıyan belki de tek ülkeyiz. Türkiye'nin adını sağlık ülkesi olarak yazdıracaktır" dedi.

        JAPONYA BAŞBAKANI: KALBİM SAYIN ERDOĞAN VE TÜRK HALKI İLE BERABER

        Japonya Başbakanı Şinzo Abe, "Küresel sorun olan koronavirüs salgını nedeniyle maalesef bugün orada olmam mümkün olmadı ama ne kadar uzakta olursam olayım benim kalbim sayın Erdoğan ve Türk halkı ile beraberdir" açıklamasında bulundu.

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa