Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Başakşehir Beşiktaş maçı özeti 1-0 | Başakşehir Beşiktaş maçı özeti ve golleri atan isimler - Beşiktaş Haberleri
        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... MEDİPOL BAŞAKŞEHİR - BEŞİKTAŞ MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında oynanan kritik maçta Medipol Başakşehir evinde Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından Başakşehir 53 puana yükseldi ve 54 puanlı lider Galatasaray'ı takibini sürdürdü. 50 puanda kalan Beşiktaş ise şampiyonluk yolunda ağır biryara aldı.

        Öte yandan Başakşehir'de kırmızı kart gören Caiçara ve sarı kart gören Clichy, Akhisarspor deplasmanında cezalı duruma düştü. Ev sahibi ekipte Mossoro ve Elia da sakatlanarak oyuna devam edemedi.

        Beşiktaş'ta ise sınırda bulunan Medel ve Adriano sarı kart gördü. İki isim 27. haftadaki Alanyaspor maçında forma giyemeyecek.

        BEŞİKTAŞ'IN KABUSU

        Başakşehir'e 1-0 yenilen siyah-beyazlı takımın, rakibi karşısındaki kötü serisi sürdü.Turuncu-lacivertli takımla yaptığı maçlarda daha önce 4 kez kazanabilen ve 12 kez berabere kalan Beşiktaş, sahadan 6. kez mağlubiyetle ayrıldı. Beşiktaş, lig tarihinde galip gelmekte en çok zorlandığı rakibiyle yaptığı son 15 resmi maçta sadece 2 kez kazandı.

        BAŞAKŞEHİR ÇOK ETKİLİ BAŞLADI...

        Ev sahibi ekip mücadeleye oldukça basklı başladı.

        Henüz 4. dakikada cezalı olan Epureanu'nun yerine forma giyen Da Costa'nın kafa vuruşunda top kalenin üzerinden dışarı gitti.

        7. dakikada Gael Clichy'nin penaltı noktasına doğru gönderdiği ortada top Edin Visca'nın önünde kaldı. Tecrübeli oyuncunun yerden sol köşeye yaptığı vuruşta kaleci Fabri gole izin vermedi.

        20. dakikada Başakşehir bir kez daha gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Caiçara ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Gelen topa iyi yükselen Adebayor'un kafa vuruşunda savunmadan seken top yakın direğe doğru açıldı. Bu noktaya hareketlenen Edin Visca kayarak vuruşunu yaptı ancak Dusko Tosic meşin yuvarlağı çizgi üzerinden çıkartı.

        ELIA GOLÜ ATTI!

        28'de Medipol Başakşehir, Eljero Elia'nın attığı golle mücadelede 1-0 öne geçti: Edin Visca'nın pasında, penaltı noktasının sağ arka çaprazına koşan Eljero Elia topla buluştu ve bekletmeden yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

        41. dakikada ise Başakşehir'de Marcio Mossoro sakatlandı ve acı içinde yerde kaldı. Tecrübeli oyuncu oyuna devam edemedi ve yerine Napoleoni dahil oldu.

        İlk yarının sonlarına doğru Başakşehir, Adebayor ile bir kez daha gole çok yaklaştı anca golcü futbolcu müsait pozisyonu değerlendiremedi ve ilk 45 dakiakda 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile tamamlandı.

        60. dakikada Beşiktaş'ta Tolgay Arslan'ın yerine Oğuzhan Özyakup oyuna dahil oldu.

        BAŞAKŞEHİR 10 KİŞİ

        62. dakikada Medipol Başakşehir'de Junior Caiçara rakibi Adriano Correia'ya arkadan yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyundan ihraç edildi.

        66'da Beşiktaş gole çok yaklaştı... Jeremain Lens'in uzak direğe doğru gönderdiği ortada Alvaro Negredo topa yetişemedi.

        68. dakikada Başakşehir'de sakatlanan Eljero Elia oyundan alınırken yerine Uğur Uçar oyuna dahil oldu. Beşiktaş'ta ise Jeremain Lens'in yerine Vagner Love oyuna girdi.

        Kalan dakikalarda Beşiktaş etkili olsa da 10 kişi kalan rakibi karşısında aradığı golü bulamadı ve Başakşehir 1-0 sahadan galip ayrılan taraf oldu.

        BAŞAKŞEHİR: 1 - BEŞİKTAŞ: 0

        STAT: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

        HAKEMLER: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Cevdet Kömürcüoğlu

        BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Caiçara, Da Costa, Attamah, Clichy, Mahmut Tekdemir, İrfan Can Kahveci (Dk. 80 Gökhan İnler), Visca, Mossoro (Dk. 44 Napoleoni), Elia (Dk. 67 Uğur Uçar), Adebayor

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Medel, Tosic, Adriano, Hutchinson (Dk. 82 Caner Erkin), Tolgay Arslan (Dk. 60 Oğuzhan Özyakup), Lens (Dk. 68 Vagner Love), Talisca, Babel, Negredo

        GOL: Dk. 28 Elia (Medipol Başakşehir)

        KIRMIZI KART: Dk. 62 Caiçara (Medipol Başakşehir)

        SARI KARTLAR: Dk. 21 Medel, Dk. 45+1 Babel, Dk. 70 Adriano, Dk. 72 Tosic (Beşiktaş), Dk. 44 Elia, Dk. 61 Clichy, Dk. 79 Adebayor (Medipol Başakşehir)

        SÜPER LİG FİKSTÜRÜ SÜPER LİG PUAN DURUMU

        Medipol Başakşehir'in Beşiktaş karşısında galibiyet golünü atan Eljero Elia, Süper Lig'de 24 hafta aradan sonra gol sevinci yaşadı. Bu maça kadar ligdeki tek golünü ilk haftadaki Bursaspor mücadelesinde atan Hollandalı orta saha oyuncusu, ikinci golünü Beşiktaş'a karşı kaydetti.

        TOLGAY'DAN BÜYÜK HATA

        Siyah-beyazlı takım, Tolgay Arslan'ın yaptığı büyük hata sonrası kalesinde golü gördü. Tolgay, kendi yarı alanında rakibine topu kaptırınca takımının gol yemesine sebebiyet verdi. Beşiktaş'ın yedek oyuncuları, Medipol Başakşehir'in golü öncesi Tolgay Arslan'a faul yapıldığı gerekçesiyle yardımcı hakeme itirazda bulundu.

        SERİ SONA ERDİ

        Medipol Başakşehir'e yenilen Beşiktaş'ın ligdeki 8 maçlık yenilmezlik serisi de sonlandı. Süper Lig'in 17. haftasında Demir Grup Sivasspor'a 2-1 yenildikten sonra çıktığı 8 maçta 6 galibiyet ve 2 beraberlik alan siyah-beyazlı takım, sezonun ikinci yarısında da ilk kez yenildi.

        Beşiktaş, aldığı sonuçla 3 maç sonra puan kaybı yaşadı. Ligin 22. haftasında Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldıktan sonra Fenerbahçe'yi 3-1, Trabzonspor'u 2-0 ve Gençlerbirliği'ni 1-0 yenen siyah-beyazlı takım, 26. hafta mücadelesinden mağlubiyetle ayrıldı.

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        4. dakikada Visca'nın sağdan kullandığı serbest vuruşta iyi yükselen Da Costa topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        6. dakikada Adriano'nun penaltı noktası civarında kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı top, Visca'nın önünde kaldı. Visca'nın sert vuruşunda, kaleci Fabricio meşin yuvarlağın filelere gitmesine izin vermedi.

        20. dakikada Medipol Başakşehir gole yaklaştı. Caiçara'nın sağdan yaptığı ortada Adebayor arka direkte topa vurdu. Diğer direk dibine açılan meşin yuvarlağı Visca kaleye gönderdi. Tosic çizgi üzerinde topa müdahale etti ve meşin yuvarlağı kornere atarak golü önledi.

        28. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Adebayor'un sağ taraftan kaptığı topla başlayan atakta Visca, meşin yuvarlağı ceza sahası önüne çevirdi. Elia gelişine yerden bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0

        39. dakikada Babel'in uzak mesafeden sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan'da kaldı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        57. dakikada Tolgay Arslan'ın sağdan yaptığı ortada Negredo topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak auta gitti.

        73. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Hutchinson, uzak mesafeden sert vurdu, meşin yuvarlak auta çıktı.

        86. dakikada Adriano'nun soldan yaptığı ortada Medipol Başakşehir savunmasının uzaklaştırmak istediği top, ceza yayı üzerindeki Talisca'nın önünde kaldı. Brezilyalı futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.

        90+3. dakikada Babel'in ceza sahası dışından sert vuruşunda, top kaleyi bulmadı.

        90+5. dakikada Babel'in sağdan yaptığı ortada Talisca'nın kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Medipol Başakşehir'e konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, geçen haftaki Gençlerbirliği mücadelesinin ilk 11'ini bozmadı.Siyah-beyazlı ekip, Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup eden ilk 11'le sahada galibiyet aradı.UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern Münih ile oynanan rövanş mücadelesinde yedekte kalan Fabricio Agosto Ramirez, Adriano Correia, Ryan Babel, Alvaro Negredo, Atiba Hutchinson ve Anderson Talisca, 26. hafta karşılaşmasında ilk 11'de görev aldı. Beşiktaş'ta ayrıca Gökhan Gönül, Gary Medel, Tolgay Arslan ve Jeremain Lens, ilk 11'de şans buldu.

        TOSIC DE İLK 11'DE

        Gençlerbirliği karşılaşmasında ilk 11'de oynayan ancak sakatlığı nedeniyle Bayern Münih mücadelesinde kadroda yer alamayan Dusko Tosic, bir maçlık aranın ardından formasına tekrar kavuştu. Tosic, son dönemlerin istikrarlı ismi Gary Medel ile savunmanın göbeğinde forma giydi.

        PEPE VE QUARESMA YİNE YOK

        Beşiktaş'ta cezası süren Ricardo Quaresma, Trabzonspor ve Gençlerbirliği karşılaşmalarında olduğu gibi Medipol Başakşehir maçında da formasından uzak kaldı.Sakatlığı nedeniyle Trabzonspor ve Gençlerbirliği maçlarının yanı sıra Bayern Münih mücadelesinde oynayamayan Pepe, 26. hafta karşılaşmasında da takımını yalnız bıraktı. Siyah-beyazlı ekipte Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup, Mustafa Pektemek, Fatih Aksoy, Necip Uysal, Domagoj Vida, Vagner Love, Caner Erkin, Cyle Larin ve Utku Yuvakuran yedek soyundu.

        BABEL'İN 100. LİG MAÇI

        Medipol Başakşehir karşısında ilk 11'de şans bulan Beşiktaş'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Babel, Süper Lig'de 100. maçına çıkarak "dalya" dedi.Geçmiş sezonlarda Kasımpaşa formasıyla 58 lig mücadelesine çıkan Babel, Beşiktaş'ta 42. kez sahada yer aldı.Bu arada Beşiktaşlı oyuncular, 8 Nisan'da gerçekleştirilecek Vodafone 13. İstanbul Yarı Maratonu'na dikkati çekmek için sahaya "Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'na hazır mısın?" yazılı pankartla çıktı.

        BAŞAKŞEHİR FATİH TERİM STADYUMU

        Harita
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa