Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Azınlık öğrencilerine ayrı din dersi sorusu

        Liseye GeçişSınavı’nda din kültürüve ahlak bilgisidersinden 10 soruçıkacak olması, öğrenci,veli ve eğitimcilerarasında tartışmayaratırken, ayrıntılarda ortaya çıktı. Farklıazınlıklara mensupolan öğrencilere, kendidinleriyle ilgili sorular sorulacak.

        İNGİLİZCESORULARI

        Gazete Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre, Milli EğitimBakanlığı (MEB),her azınlık içinekip oluşturaraksorular hazırlayacak.Her öğrenci kendidin sorularınıcevaplayacak. Azınlıkolmayıp din dersindenmuaf olan öğrenciler,din kültürü sorularınıçözmeyecek. Muafolanlar için sınavdasoru dağılımıdeğiştirilecek. Bakanlıkyetkilileri, İngilizcesınavınınözel okul öğrencilerineavantaj sağladığıiddialarınıdeğerlendirirken,“İngilizcesorularınızorunlueğitim kapsamındabulunan konulardanbelirleyeceğiz.Öğrenci ‘Ben özelokula gitmiyorumbu soruyu yapamam’diyemeyecek. Belkiözel okula giden öğrenciler daha rahatcevaplayabilir ancaksorular müfredattançıktığı için yine sorunolmayacak” dedi.Öğrencilerin yaklaşık yüzde 10’u, sınavlabelirlenen okullarayerleştirilecek. Okullar,öğrenci sayılarına görebelirlenecek. Bakanlıkyetkilileri, Sınavla

        girilecek okul sayısındaçok büyük değişikliklerolmayacak. Okulperformanslarınagöre okulunkontenjanıdolmuyorsaertesi yıl sınavlagirilen okulkategorisindençıkartılabilir.Sistemin dinamikbir yapısı bulunacak”dedi.

        REKLAM

        Yetkililer, 3 komşubelediyenin biraraya gelerek hangiokulun hangi eğitimbölgesinde olacağınıbelirleyeceğini, eskiden aradan bir caddegeçtiği için farklı ilçesınırında kalan okulagidemeyen öğrencilerinyeni sistemde sıkıntıyaşamayacağını belirtti.Yeni sınav haziranayının ilk haftasındayapılacak. Temmuzayının sonundaöğrencilerin yerleşeceğiliseler belli olacak. Ekyerleştirme ise eylülayına kadar devamedecek.

        PUAN HESABINDAÖSYMKRİTERLERİ

        MEB, yeni sistemde puan hesaplamasında, ÖSYM’nin kullandığı taktiği deneyecek. Puanlama ölçütleri sınav öncesinde bilinemeyecek. Puanlama sınav esnasında ortaya çıkacak. Yetkililer, bu yöntemle puan eşitliğinin ortaya çıkma ihtimalinin zayıf olduğunu belirtti. Yeni sınavda zorluk derecesine göre belirlenen bir puan türü olacak. Çok yapılan soruların puan derecesi daha düşük, az yapılan soruların puanı daha fazla olacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa