Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Aylin Kontente: Futbol takımı gibiyiz
        • 1

          Bu akşam Show TV’de ekrana gelecek yeni bölümüyle izleyicisine kavuşacak

          olan ‘Güldür Güldür Show’un yıldızlarından Aylin Kontente, Mahir İpek,

          Onur Buldu, Rüştü Onur Atilla ve Aziz Aslan’la yeni sezon için hazırladıkları

          sürprizleri ve Güldür Güldür ailesinin beşinci sezondan beklentilerini konuştuk

        • 2

          ONUR BULDU: HER YENİ SEZONDA KALİTEMİZ ARTIYOR

          - Yeni sezon çekimleri başladı. Beşinci sezon nasıl olacak?

          Aynı heyecanla başlıyoruz. Şahin Irmak’ın yazdığı ‘Düğüm Salonu’ filminde rol aldığım için bir hafta gecikmeli geldim. Yazın biraz yoruldum ama bu iş bize yorgunluğumuzu unutturuyor. Beşinci sezon çok güzel olacak diye düşünüyorum. ‘Her sezonda kalitemiz artıyor’

        • 3

          - Enerjiniz her sene artıyor, bunun sırrı nedir?

          Bu iş çok arkadaşlık işi, tanımadığın biriyle çok zor yapılacak bir şey. Arkadaşlık bağlarımız güçlendiği için, işin kalitesi de yükseliyor, komedisi de artıyor. Paylaşımlar enerjiyi yükseltiyor, o enerji seyirciye geçiyor.

        • 4

          - Mizaha çok ihtiyacımız olan dönemlerden geçiyoruz, ‘Güldür Güldür’ de bunu fazlasıyla karşılıyor. Seyirciden nasıl tepkiler alıyorsunuz?

          İnsanlar, ‘Gülmeye çok ihtiyacımız var, zor dönemlerden geçiyoruz ve yüzümüzü güldürüyorsunuz teşekkür ederiz’ diyor. Bundan daha güzel iltifat olamaz herhalde.

        • 5

          - Sahnede çokça doğaçlama yapıyorsunuz. Nasıl gelişiyor?

          Doğaçlama çok var dediğimizde sanki senaryomuz yok gibi anlaşılıyor. Hayır, Murat Kepez editörlüğünde yazılan metni oynuyoruz, Ali’nin (Sunal) kestiği yerler doğaçlama. Tabii arada metnin dışına çıkıp, şakayı yapıp hemen metne geri dönüyoruz.

        • 6

          - Peki Ali Sunal’ın kesmelerine hazırlanıyor musunuz? Ne hissediyorsunuz o anlarda?

          Başlarda doğaçlamada biraz zorlanıyorduk. Kim kimin nerede gireceğini kestiremiyordu. Şimdi herkes birbirini o kadar iyi tanıyor ki biri girince herkes bekliyor, diğeri o şakanın bitiminde giriyor. Ne zaman kesileceğini bilmemek bizim için daha güzel. Can korkusu diyelim. Bu can korkusuyla insanın aklı bir başka çalışıyor ve daha çabuk çözüm ve şaka üretiyor.

        • 7

          - Sokakta nasıl tepkiler alıyorsunuz?

          ‘Bilal’ diyor herkes. Çok mutluyum insanların sevgisinden. Oyuncu biraz da öyledir ya, sevilme ihtiyacı olana insan yapar bu işi.

        • 8

          RÜŞTÜ ONUR ATİLLA: İLGİYE LAYIK OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ

          - Yeni sezon çekimleri nasıl başladı? Neler söylemek istersiniz?

          Hiç ara vermemişiz gibi başladık. Ekip dinlenmiş, herkes çok dinamik, birbirini özlemiş, seyirci de bizi özlemiş. Salonumuz doldu. Her zamanki gibi Show TV’de sezona başlıyoruz.

        • 9

          - ‘Güldür Güldür’ün başarısını her yıl artırarak sürdürmesini neye bağlıyorsunuz?

          İyi ve uyumlu çalışan 69 kişilik ekibe. Herkes görevinini, nerede ne yapması gerektiğini biliyor, yüreğini ortaya koyuyor, güzel paslaşıyor. Samimiyet de seyirciye geçiyor. Başarının sırrı budur.

        • 10

          - Her hafta yeni bir oyun, yeni skeçler... Yorucu olmuyor mu?

          Benim için bazen üzücü oluyor, çok sevdiğimiz skeçleri ve karakterleri bir kere oynayabiliyoruz. Sıcak prova yapıp çıkıyoruz. Bir tiyatro oyunu iki ayda çıkarken, biz 3 günde bir oyun çıkarıyoruz ve bunu her hafta tekrarlıyoruz.

        • 11

          - İnsanların tepkileri nasıl?

          Tepkiler çok güzel. ‘Size ihtiyacımız var’, ‘Gülmeye ihtiyacımız olan bu günlerde...’ gibi laflar artık klişe oldu bizim için. İnsanların kafasını birkaç saat için de olsa dağıtabiliyoruz. Sokakta hep güzel şeyler duyuyoruz.

        • 12

          - Yeni sezonda izleyiciyi neler bekliyor?

          Yeni sezonda en büyük sürprizimiz bütün ekibin enerjisinin yüksekliği olacak bence. Yeni hikâyeler ve mekânlar var. Seyirciler bizi izlemeye devam etsinler.

        • 13

          - Doğaçlamanın yoğun olduğu bir tarzınız var, o anları biraz sizden dinleyebilir miyiz?

          Zil çalınca ‘Bakalım kimin başına ne gelecek’ endişesi oluyor. Direktif gelince kafamızda kurmaya başlıyoruz. İzleyici tekrar bölümlerde bile yalnız bırakmadı. Onların ilgisine layık olmak için yeni bölümlere çok çalışıyoruz.

        • 14

          AYLİN KONTENTE: YÜKSEK ENERJİLİ BÖLÜMLER GELİYOR

          - Yeni sezona hazır mısınız?

          Güzel bir tatilin ardından çekimlere başladık. Heyecanlıyım, herkes birbirini özlemiş, yoğun şekilde çekimlere başladık. Yazarlarımız çok güzel skeçler yazmış, umarım izleyici yine beğenecektir. Bol şakalı, yüksek enerjili bölümler geliyor. Evlilikle, babalıkla ve hamilelikle ilgili çok komik oyunlar var. Çekerken çok eğlendik.

        • 15

          - Seyircinin sizleri bu kadar benimsemesinin nedeni nedir?

          Samimiyet. Ekibin en güzel özelliklerinden biri, bu işin sahnede kusurlarıyla yapıldığını kabul etmesi. Doğaçlamalar veya Aziz Hoca’nın kestiği bölümler samimiyeti getiriyor ve bu insanların hoşuna gidiyor. Yazarlar çok güzel iş çıkarıyorlar. Beşinci yılda konu üretebilmek kolay değil. İnsanlar ‘Stresimizi alıyorsunuz’ diyor, ‘Çok iyi geliyorsunuz’ diyorlar. Hastanelerde izleyen var, bu bizi çok mutlu ediyor.

        • 16

          - Beşinci yılda bu başarının sürmesinin sırrı nedir?

          Bence ekibin birbirine alışması çok önemli, bir süre sonra herkes aynı dili konuşmaya başlıyor. Birbirine pas atmak kolaylaşıyor. Bizi uzun süre birlikte oynayan bir futbol takımı gibi düşünün, maça çıka çıka birlikte oynamaya alıştık. Canlı ve seyirciyle çekiliyor olması diri tutuyor bizi.

        • 17

          AZİZ ASLAN: YENİ SEZON ÖNCESİ İÇİMİZ KIPIR KIPIR

          - Yeni sezon için duygularınızı alabilir miyiz?

          Biz çok heyecanlıyız, her sezon öncesi içimiz kıpır kıpır oluyor. 3 aylık bir aradan sonra izleyicimize kavuşucağız, çok heyecanlıyız.

        • 18

          - Nasıl başladı çekimler?

          Ekip artık birbirini çok iyi tanıyor, herkesin hâkim olduğu alanlar var. Stresten ziyade yeni bir yıla başlamanın heyecanı oluyor bizde. O yüzden herkes çok keyifli.

        • 19

          - İnsanlar sokakta sizi nasıl karşılıyor?

          Hepimizin sahne ismi var. Benimki Fikri, insanlar Fikri diye sesleniyorlar. Alıştık artık bunu düzeltmiyoruz, insanların karakterleri sahiplenmesi güzel bir şey.

        • 20

          - Programdan birçok fenomen karakter çıkmasını neye bağlıyorsunuz?

          Bu bir süreç aslında. Ben birkaç tipimi süreçte çıkardım. Yazarlarımız yazıyorlar, oyuncu oradan bir tip çıkarabileceğini düşünüyorsa onu başka bir boyuta taşıyor ve bu seyirciyle buluştuğunda başka bir şeye dönüşüyor. Herkesin katkısının olduğu bir başarı.

        • 21

          - Oyundaki doğaçlamaları nasıl çıkarıyorsunuz?

          Doğaçlamaların nerede olacağını kestirmek zor. Kimse Ali Ağabey’in nerede keseceğini tahmin edemiyor. Aykırı durumlar yaşandığı zaman doğaçlama olacağını kestirebiliyoruz. Doğal ve komik görünmesi plansız olmasından kaynaklanıyor.

        • 22

          - ‘Güldür Güldür’ sahnesi hata yapmanın bile keyifli olduğu bir yer. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

          Burada tiyatro yapılıyor. Çok ciddi bir ezber var aslında, hata yapmamak için sıkı hazırlık yapıyoruz ve çok çalışıyoruz. Seyircinin bize izin verdiği yerde doğallık başlıyor. Hata yaptığınızda seyircideki kredinizi kullanıyorsunuz.

        • 23

          - Yeni sezon öncesi izleyicinize neler söylemek istersiniz?

          Bizim heyecanımız ve enerjimiz yüksek. Bu enerji güzel şeyler ortaya çıkarıyor. Özlem bitti, buluşmaya az kaldı.

        • 24

          MAHİR İPEK: SEYİRCİNİN VARLIĞI BİZİ DİNAMİK TUTUYOR

          - Sizi ekibin yeni üyesi olarak adlandırabilir miyiz? Ekiple kaynaşma süreciniz nasıl oldu?

          Yeniyim diyebiliriz, geçen sezonda 11 bölümde oynamıştım, ekibin yenisiyim diyebilirim. Kaynaşmada zorluk çektiğimi söyleyemem, ekipteki oyuncularla geçmişten gelen arkadaşlıklarımız ve birlikte çalışmışlığımız var. Pek yabancılık çekmedim ve kısa sürede ekibe dahil oldum.

        • 25

          - Yeni sezon başlıyor neler söyleyeceksiniz?

          Yaz tatilinden sonra taze ve dinlenmiş olarak sezona başlıyoruz. Çekimler yüksek enerjiyle başladı, biz de çok iyi başladık. Umarım seyirciye de geçer.

        • 26

          - Çekimlerden bahsedebilir misiniz? Nasıl geçiyor?

          Bu işin büyüsü seyircili yapılıyor olmasında yatıyor. Televizyona çıkmadan önce seyirciyle işi test ettiğiniz için çıkacak sonucu görebiliyorsunuz. Oynarken de ordaki seyircinin varlığı sizi dinamik tutuyor. Sürekli yeni bir oyun oynuyormuşsun gibi sahneye çıkıyorsun ve heyecanını hiç kaybetmiyorsun. Seyirci de bilet alıp geliyor, o yüzden her şey gerçek.

        • 27

          - Güldür Güldür’ün birçok fenomen karakter çıkarabilmesini neye bağlıyorsunuz?

          Mizah Türkiye’de ciddi bir şey ve halkın mizah duygusu çok yüksek. Zafiyetleriyle eğlenebilmek ve bunun mizahını yapmak kendisiyle barışık insanların işi. ‘Güldür Güldür’ bunu çok iyi yakalıyor ve karakterler çok seviliyor.

        • 28

          - Yeni sezonda izleyiciyi neler bekliyor?

          Tabii ki yine çok güleceğiz. Yeni ve özel skeçler var. Her hafta beş tanesini çekeceğiz. Yeni karakterler ve yeni denemelerimiz olacak, seyircimizi çeşitli sürprizler bekliyor.

        • 29

          - Çekimler esnasında gülmekten role giremediğiniz oluyor mu?

          Bu formatın en güzel yanı bu, bir anda doğaçlama yapılıyor ve başlıyorsun gülmeye. Bu gülmeyi saklamak yerine yaşamak seyircinin daha çok hoşuna gidiyor. Seyirci kendini bize daha yakın hissediyor.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa