Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Heykel Atatürk'ün balmumu heykeli 10 Kasım'a özel Madame Tussauds’da!

        Ölümünün 79. yılında saygıyla andığımız Mustafa Kemal Atatürk’ün balmumu figürü, 10 Kasım için 250 yıllık tarihe sahip balmumu heykel müzesi Madame Tussauds İstanbul’da ziyaretçilerle buluşuyor. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre, Atatürk’ün 1931 yılındaki halini yansıtan figür, 4 ay süren yoğun çalışmayla hazırlandı.

        Ölümünün 79’uncu yılında saygı ve özlemle andığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün balmumu figürü, 10 Kasım’da 250 yıllık tarihe sahip balmumu heykel Müzesi Madame Tussauds İstanbul’da ziyaretçilerle buluşacak.

        REKLAM

        Atatürk’ün 1931 yılında, dünya çapında bir devlet adamı olarak öne çıktığı dönemdeki halini yansıtan figür, Londra Madame Tussauds Stüdyoları’nda 30’un üzerinde heykeltıraş ve araştırmacının 4 ay süren yoğun çalışmaları sonucunda hazırlandı.

        ANITKABİR’İN KATKILARIYLA HAZIRLANDI

        Halihazırda Madame Tussauds’nun Londra’daki merkezinde sergilenen Atatürk figürü esas alınarak, Anıtkabir Müze Müdürlüğü ekiplerinin de katkılarıyla hazırlanan yeni balmumu figür, titiz araştırmaların ardından özenli bir çalışma süreciyle birlikte son halini aldı.

        Mustafa Kemal Atatürk’ün balmumu figürü Madame Tussauds’nun İstanbul’daki merkezinde, ziyaretçi turunun başladığı noktadaki ilk figür olarak hem Türkiye’den hem de yurtdışından gelen ziyaretçileri karşılıyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa