Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 2018 Dünya Kupası Elemeleri Arjantin Dünya Kupası'na gidiyor mu? Lionel Messi Dünya Kupası'nda oynayacak mı? - Futbol Haberleri

        FIFA 2018 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde grupta 6. sırada yer alan Lionel Messi ve Jorge Sampaoli önderliğindeki Arjantin, 1970'ten bu yana ilk kez Dünya Kupası'na katılamama tehlikesi yaşıyor.17 maçta 25 puanı bulunan Tangocular'ın üzerinde Peru, Kolombiya, Şili ve Uruguay bulunuyor. Lider Breziyla ise Dünya Kupası'na katılmayı aylar önce garantiledi.

        Arjantin bu gece TSİ 02:30'da Ekvador'la deplasmanda karşılaşacak. Aynı saatte Brezilya, Şili'yi ağırlayacak. Tangocuların galibiyeti ve Şili'nin mağlubiyeti durumunda Dünya Kupası biletini 28 puana çıkan Arjantin kapacak! Brezilya vatandaşları, ezeli rakiplerinin bu durumuan engel olmak için ilginç bir yol izledi.

        REKLAM

        Brezilyalılar, sosyal medya platformlarında Brezilya Milli Takımı'nın Şili'ye mağlup olması için çağrıda bulunuyor. Özellikle Twitter'da EntregaBrasil ve EngtregaPhoChile şeklinde iki kampanya başlattı. Şili'nin galibiyeti, Arjantin'in kupa dışında kalmasını sağlamasa da Tangocular'ın işini zorlaştıracak.

        ESPN'nin haberine göre Arjantin'in Dünya Kupası'na katılma ihtimali yüzde 47. Önündeki takımlar Peru'nun yüzde 56, Kolombiya'nın yüzde 65, Şili'nin yüzde 52, Uruguay'ın ise yüzde 99.

        ARJANTİN NASIL KATILIR?

        Arjantin yenildiği takdirde Dünya Kupası’na katılamayacak. Berabere kalırsa Paraguay’ın yenmemesini bekleyecek aynı zamanda da Kolombiya’nın Peru’yu mağlup etmesini bekleyecek. Galip gelmesi halinde Peru-Kolombiya maçının berabere bitmesi halinde direkt Dünya kupasına kalacak ya da Brezilya’nın Şili’yi yenmesini bekleyecek.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa