Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MKE Ankaragücü Ankaragücü - Galatasaray maçı yazar yorumları - Galatasaray Haberleri
        • 1

          MEHMET DEMİRKOL

          Galatasaray sahada bir temel direk eksikliği çekiyor. Dünkü 11 oyuncunun hemen tamamı başka kombinasyonlar içinde bu takımda yer alabilir. Ama 11’i aynı anda sahaya çıkınca pek olmadı. Muslera, Lemina gibi güvenilir merkez performanslara, Falcao hatta Onyekuru gibi performans vermese de varlığıyla tehdit yaratan isimlere ihtiyaç var.

        • 2

          Dün en çok bu durumun sıkıntısını yaşadılar. Misal, yenilen gole bakın... Muhtemelen Muslera olsa o pası Emin’e o sıkışıklıkta vermezdi. Ve muhtemelen o pası Okan’dan alan Luyindama olsa o topu o şekilde tehlikeli bölgeye atmazdı. Okan ve Emin, Galatasaray’da oynarlar. Bunda şüphe yok. Ancak şimdilik tecrübelilere dokunarak...

        • 3

          GÜNTEKİN ONAY

          Ankaragücü için ‘ya tamam ya devam’ maçıydı. Başkent ekibi ne kadar ciddiyetle karşılaşmaya yaklaştıysa Galatasaray’ın sahada sadece adı vardı. 7 maçtır kazanamayan sarı kırmızılı ekip son derece isteksiz, coşkudan yoksun ve temposuz idi. Galatasaray kültüründe yüksek rekabet duygusu ve yarışmacı ruh vardır.

        • 4

          Son haftalardaki görüntü formanın ağırlığıyla örtüşmüyor. Ne kadar eksik olursa olsun Galatasaray’ın sahaya koyduğu ruh bu olmamalı. Ankaragücü akılcı bir plan ile oynadı ve sarı kırmızıların zaaflarının üzerine gitti. 17 yaşındaki genç Emin ile Orgill’i daha fazla 1’e 1 bırakmak da başkent ekibi için bir çözüm olabilirdi.

        • 5

          Pandemi sürecinde atletik performans antrenörü Bartoli’nin İtalya’da kalmış olması Galatasaray’ın bugünlere gelmesini sağladı. 3 ay uzun bir ara ve oyuncuları tekrar eski seviyesine getirmek uzmanlık istiyor. Pandemi sonrasındaki bu felaket tablo ve sakatlıkların ilk nedeni bu. Galatasaray böyle oynamaya devam ederse Avrupa’ya gidememe riskiyle karşı karşıya. Böyle bir durumda oyuncuların yüksek kontratlarını bu ekonomik krizde nasıl ödeyecek? O da ayrı bir sorun.

        • 6

          LEVENT TÜZEMEN

          Trabzonspor ve Alanyaspor maçlarında yenilen 7 golden sonra Galatasaraylı oyuncuların Ankaragücü maçına çıkarken "3 maçta 9 puan alalım" zihniyetinde olacaklarını bekledim. Ruhunu, ciddiyetini kaybeden oyuncular grubunun sahadaki görüntüsü 'acemi'ler gibiydi. Sağ ayaklarını sadece yürüme ayağı olarak kullanan Saracchi, Ömer Bayram ve Emre Akbaba üçlüsünün mücadelelerine, çalım becerilerine ve pas kullanma kalitelerine baktığımızda toplasan kaliteli bir solak bile etmedi. Yazık! Emre Akbaba futbolu unutmuş gibi oynadı. Taylan çalışkandı.

        • 7

          Galatasaray'ın oyun lideri Seri ağırlığını koyamadığı gibi hızlı hücuma çıkışlarda hep ağır hareket etti, hantal bir görüntü sergiledi. Galatasaray'ın en kaliteli ayağı gibi görünen Belhanda, sorumluluk almadığı gibi arka direkte net golü atamadı. Galatasaray'ın yaptığı top kayıplarına, pas hatalarına rağmen Fatih Terim'in kulübeden müdahale etmemesi bana şaşırtıcı geldi. Oysa Terim vücut diliyle bile oyuncularına çok şey anlatır. Terim de sanki bir küskünlük, oyuncularda da bir isteksizlik var. Özellikle tanıdığım Terim, Belhanda'ya bağırmaz onu oyundan alırdı.

        • 8

          OSMAN ŞENHER

          Dün geceki mağlubiyetle üçüncülük şansı da bitti. Bu performans, bu görüntü ve bu ruhla gelecek hafta Göztepe ve son hafta Antalyaspor maçını nasıl kazanır bu takım? Fatih Terim istediği kadar kendini parçalasın, değişen hiç bir şey olmayacak. Çoğu futbolcu resmen sezonu kapamış.

        • 9

          Bu maçlar taraftarın önünde oynanmış olsa, inanın Galatasaray taraftarı kıyameti koparırdı. Bu da futbolcuların şansı herhalde! Genç Emin’e penaltıyı yaptırdı diye sakın hiç kimse kızmasın. Böyle hatalar olacak. Ama temposu, fiziği gayet iyi. Önümüzdeki sezon göreceksiniz, takımın değişilmez ismi olacak. Ozan Kabak da böyle hatalar yaptı. Ama sonunda ne oldu? Bir yaptı, iki yaptı, milli takımın değişmez stoperi oldu.

        • 10

          ENGİN VEREL

          Koskoca Galatasaray’ın kurtarıcısı, sahada hareket edemeyen Selçuk İnan mıdır? Bu konuda bir fikrim var. Ama sanırım ne olduğunu söylememe bile gerek yok. Kimse ihaleyi genç stoper Emin’e bırakmaya kalkmasın. Evet golde hata yaptı ama sıra ona gelene kadar listede birçok ağabeyi var.

        • 11

          Galatasaray üst üste yaşadığı puan kayıplarının bedelini seneye sadece Türkiye Ligi’nde oynayarak ödeyecek gibi duruyor. Zaten bu kötü futbol önümüzdeki sezon da sürecekse, Avrupa’ya hiç gidilmesin daha iyi! Gerçi G.Saray, oynanan kötü futbol konusunda yalnız değil. Bu sezon “3 büyükler” el ele vererek taraftarlarına “saç baş” yoldurdu. Sanırım “Ezeli rekabet” bölümünü biraz yanlış anlamışlar.

        • 12

          RIDVAN DİLMEN

          Son yılların şampiyonlarına gelelim. Beşiktaş'ın şampiyonluğunda gol kralı kimdendi, Beşiktaş'tan. Daha sonra 20 gol Cenk, 12 Aboubakar attı. Gomis vardı, bir ton gol attı. Tutanı gitti şampiyonluk yarışındayken Galatasaray'da, Falcao da gitti. Santrfor olmayınca da sorun oldu. Hem gol kralı gidiyor, hem de kaleciniz Türkiye'nin en iyi kalecisi.

        • 13
        • 14
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa