Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Amazon Prime dizileri neler? İşte Amazon Prime Video’nun en iyi 12 orijinal dizisi
        • 1

          BOSCH

          Amazon Prime Video’nun polisiye sevenlere hitap eden dizisi, Michael Connelly’nin romanlarından televizyona uyarlandı. Los Angeles Polis Teşkilatı’nda çalışan detektif Harry Bosch’un serüvenlerini anlatan dizinin her sezonu Connelly’nin bir ya da birkaç kitabından yola çıkıyor. Aksiyon ağırlıklı polisiyelere oranla daha derinlikli ve ağır tempolu olan ‘Bosch’ dizisini severseniz altı sezon ve 61 bölüm sizi bekliyor. Detektif Harry Bosch’u Titus Welliver canlandırıyor.

        • 2

          THE MAN IN THE HIGH CASTLE

          Philip K. Dick’in aynı adlı romanından televizyona uyarlanan dizi, Almanya ve Japonya’nın II. Dünya Savaşı’nı kazandığı alternatif bir gelecekte geçiyor. ABD’nin işgal edildiği bu alternatif gelecekte Japonlar ülkenin batı sahillerine, Almanlar ise doğu bölgelerine egemen oluyor... Bir grup karakterin, savaşı ABD ve müttefiklerinin kazandığı alternatif bir gelecekte geçen filmler bulmasıyla olaylar gelişiyor. Gerilim öğesinin ağır bastığı dizi, aldığı olumlu eleştirilerle Amazon Prime’ın öne çıkan orijinal dizilerinden biri.

        • 3

          FLEABAG

          Amazon Stüdyoları’nın ortak yapımcısı olduğu, BBC Three dizisi ‘Fleabag’ film eleştirmenlerinin son dönemde en beğendiği dizilerden biri… Fleabag olarak tanınan, Londralı genç bir kadının öyküsünü anlatan dizinin ikinci sezonu 2019 yılında komedi dalında Emmy kazandı. Dizinin ana karakterini canlandıran Phoebe Waller-Bridge’in tasarlayıp yazdığı dizi, içerdiği buruk mizah duygusuyla dikkat çekti. Dizi, yalancılığı, huysuzluğu ve marazi yanlarıyla bir anti-kahraman olan Fleabag’in kameraya dönüp seyirciyle konuştuğu sahneleriyle de öne çıktı.

        • 4

          GOLIATH

          Billy McBride (Billy Bob Thornton), serbest kalmasını sağladığı bir cinayet zanlısının yaptığı katliam nedeniyle ortağı olduğu hukuk firmasından ayrılmış bir avukattır. Yıllar sonra karşısına çıkan bir davaya, günahlarının kefaretini ödemek adına sahip çıkar. Yeniden ‘sahalara’ döndüğünde karşısında eski ortağını (William Hurt) bulur… McBride, zengin ve güçlülerin sözünü geçtiği bir dünyada adalet adına elinden geleni yapmaya kararlıdır. 2015’ten bu yana 3 sezon yayınlanan dizi, önümüzdeki dönemde final sezonuyla veda etmeye hazırlanıyor.

        • 5

          THE MARVELOUS MRS. MAISEL

          Proje tasarımını ‘Gilmore Girls’ ile tanınan Amy Sherman-Palladino’nun yaptığı dizi, 1950’li yılların sonlarına doğru eşi tarafından terk edildikten sonra stand-up komedyen olmaya karar veren bir kadının hikâyesini anlatıyor. Komedi etiketiyle tanıtılmasına bakmayın, ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ içerdiği dram öğeleriyle de öne çıkan bir dizi… Geçtiği dönem itibarıyla kadınların sosyal hayattaki yeri üzerine gözlemler yapan dizi, 2018’de en iyi komedi dalının yanı sıra başroldeki Rachel Brosnahan’a da Emmy ödülü kazandırmıştı.

        • 6

          HOMECOMING

          Dizilerde görmeye pek alışık olmadığımız Julia Roberts, Homecoming adlı hükümet kuruluşunda çalışan Heidi Bergman adlı bir karakteri canlandırıyor. Kuruluşun amacı, savaştan dönen askerlerin sivil hayata uyumunu sağlamak… Dört yıl sonrasına geçtiğimizde sosyal hizmet görevlisi Heidi, bir garson olarak çıkıyor karşımıza. Dört yıl önce olup bitenlerle ilgili çok az şey hatırladığını fark eden Heidi, Savunma Bakanlığı’na başvurarak neler yaşadığını sorgulamaya başlıyor… Gizemli bir olay örgüsüne sahip olan ‘Homecoming’, 2018’in ses getiren, olumlu eleştiriler alan dizilerinden biriydi. Dizinin geçtiğimiz mayıs ayında yayınlanan ikinci sezonunda ise Janelle Monae’nin oynadığı karakter benzer bir hafıza sorunuyla karşılaşıyor.

        • 7

          CARNIVAL ROW

          19’ncu yüzyılda geçen gizemli bir cinayet öyküsü… Polisiye ve fantezi unsurlarını bir araya getiren ‘Carnival Row’da, Orlando Bloom insanlarla perilerin birlikte yaşadığı şehirde cinayetler işleyen bir seri katili yakalamaya çalışıyor. Çağdaş dünyadaki göçmenlik üzerine alt metinler içeren dizinin ilk sezonu 2019 yılının ağustos ayında yayınlandı. Eleştirmenlerin bir tür ‘neo-noir’ olarak nitelediği ‘Carnival Row’un ikinci sezonu da yolda…

        • 8


          GOOD OMENS

          Neil Gaiman ile Terry Pratchett’in aynı adlı romanından televizyona uyarlanan ‘Good Omens’, 6 bölümden oluşan tek sezonluk bir dizi… Komedi fantezi türündeki dizi, Aziraphale (Michael Sheen) ve Crowley (David Tennent) adındaki doğaüstü iki varlığın serüvenlerine odaklanıyor. Aslında birbirlerine karşıtlar. Aziraphale Cennet’ten, Crowley Cehennem’den geliyor. İyiyle kötüyü temsil ediyorlar ama zaman içinde dost olup çıkmışlar. Çok sevdikleri Yeryüzü’nü kurtarmak için bir araya gelmekten de çekinmiyorlar.

        • 9

          THE BOYS

          Aynı adlı resimli romandan televizyona uyarlanan ‘The Boys’, süper kahramanların Vought adlı büyük şirket tarafından maaşa bağlandığı bir dünyada geçiyor. Her şirket gibi Vought’un amacı, daha çok kâr etmek. Ayrıca kadrosundaki süper kahramanları ABD ordusuna dahil ederek devlet içindeki nüfuz alanını genişletmek istiyor. Dolayısıyla süper kahramanlığı, öncelikle bir imaj ve marka meselesi olarak görüyorlar. ‘Yüksek kâr’ ve ‘devlet içinde daha çok güç’ zihniyeti, şirketin ‘kadrolu’ süper kahramanlarını da yozlaştırıyor ve bu ikiyüzlülük onları içten içe tüketiyor… ‘The Boys’ süper kahramanların yanı sıra onlardan intikam almak amacıyla bir araya gelmiş olan sıradan insanların hikâyesini de anlatıyor. Dizi, Marvel ve DC Comics’in ana hatlarını çizdiği süper kahraman konusuna farklı ve taze bir bakış açısı getirmesiyle öne çıkıyor.

        • 10

          UNDONE

          Oyuncuların performanslarını animasyon formatına aktaran rotoskop tekniğiyle gerçekleştirilen ‘Undone’, bir trafik kazasından kurtulmasının ardından yıllar önce kaybettiği babasıyla (Bob Odenkirk) iletişim kurmaya başlayan genç Alma’nın (Rosa Salazar) hikâyesini anlatıyor. Babası, Alma’dan ölümünün ardındaki nedenleri araştırmasını istiyor. Alma kazadan sonra başka yetenekleri olduğunu da keşfediyor… ‘Undone’ gerek animasyon tekniği gerekse gizemli öyküsüyle son yılların en özgün dizilerinden biri…

        • 11

          HANNA

          2011 yılında gösterime giren, başrolünde Saoirse Ronan’ın oynadığı aynı adlı filmin dizi uyarlaması, bir ölüm makinesi olarak yetiştirilen genç Hanna’nın serüvenlerini anlatıyor. Avrupa’da ıssız bir ormanda, uygarlıktan uzakta büyüyen Hanna, ilk bakışta masum ve savunmasız genç bir kızdan farksız… Ama harekete geçtiğinde durdurulması çok güç canlı bir silaha dönüşüyor, akıl almaz işler yapabiliyor. Esma Creed-Miles’ın Hanna’yı canlandırdığı film, aksiyon sever seyircilere seslenirken bir büyüme öyküsü anlatmayı da ihmal etmiyor.

        • 12

          HUNTERS

          Tek başına Al Pacino’nun varlığı dahi birçok kişi için bu diziyi izleme nedeni…. Öte yandan, seyirciler ve eleştirmenlerden çok olumlu tepkiler aldığı da bir gerçek. 1977 yılında geçen dizi, ABD’de başka kimlikler altında yaşayan Nazileri tek tek yakalamayı amaçlayan gizli örgüte katılan genç bir Yahudi’nin öyküsünü anlatıyor. Gerçek olaylardan esinlense de büyük oranda kurmaca bir dram dizisi…

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa