Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Altın Elma'lar Frankfurt’ta sahiplerini buldu

        Filmhaus Frankfurt, ABG/Saalbau GmbH, Amt für Kommunikation und Stadtmarketing Frankfurt, T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu, Kültür Ateşeliği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Hessisches Ministerium für Wissenschaft und Kunst desteği, TÜRSAK Vakfı iş birliği ile Kültürlerarası Transfer Derneği tarafından düzenlenen,18.Türk Film Festivali’nin kapanış gecesinde ödüller sahiplerini buldu. Oyuncu Yetkin Dikinciler ile Almanya’da yaşayan Türk asıllı sunucu Nadide Kepçe’nin sunduğu ödül töreni, Almanya'nın Frankfurt kentindeki CineStar Metropolis Salonu'nda yapıldı.

        Festival kapsamında en iyi film ve en iyi yönetmen ödülleri "İşe Yarar Bir Şey" filmi ile Pelin Esmer’e verilirken, en iyi görüntü yönetmeni aynı film ile Gökhan Tiryaki’ye verildi. En iyi erkek oyuncu ödülünü “Kelebekler” filmi ile Bartu Küçükçağlayan, en iyi kadın oyuncu ödülünü “Kar” filmi ile Hazar Ergüçlü kazandı. En iyi senaryo ödülünü "Martı" filminin yönetmeni ve senaryo yazarı Erkan Tunç aldı. Festivalde en iyi film müziği ödülü ise "Körfez” filmi ile Ekin Üzeltüzenci’ye verildi. Türkiye’den "Hikayeci" filmi ile Anıl Güldoğan, Almanya’dan “Thorugh Her Eyes” filmi ile Sarah Fürstenberg en iyi kısa film ödüllerine layık görüldüler.

        Kültürler Arası Transfer Derneği ve Frankfurt Türk Film Festivali Başkanı Hüseyin Sıtkı festival kapsamında panel ve konserlerin yanı sıra yaklaşık 40 filmin izleyici ile buluştuğunu söyledi. Alman bir jürinin Türk filmlerini değerlendirdiğine dikkati çeken Sıtkı, bunun diğer festivallere kıyasla bir farklılık oluşturduğunu ve farklılıklarının bununla sınırlı kalmayıp, Frankfurt’taki k adın ve erkek hapishanelerinde film göstererek bir ilk imza attıklarını, dile getirdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa