Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Ali Koç'un 3 teknik direktör adayı - Fenerbahçe Haberleri
        • 1

          Divan kurulu toplantısında ilk olarak koronavirüs salgını öncesindeki çalışmalardan bahseden Ali Koç, “Teknik direktör konusunda erteleme sürecinden önce de çalışmalarımız vardı. 3-4 hocayla beraber görüşmeleri götürüyorduk. Bir tanesiyle neredeyse anlaşmışken; EURO 2020’nin 2021’e atılmasıyla ne yazık ki bizim çalışmalarımız da sekteye uğradı” şeklinde konuştu.

        • 2

          Ali Koç’un burada kastettiği isim için 2 aday bulunuyor. Fenerbahçe’nin ilk aşamada teknik direktör adayları arasında Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic de bulunuyordu. Dalic ile temaslarda bulunan Sarı-Lacivertlilerde başkanın “Neredeyse anlaşmıştık” dediği ismin Hırvat teknik adam olma olasılığı bir hayli yüksek…

        • 3

          Fakat burada bir de sürpriz aday var… İlk aşamada takıma Alman ekolünden bir teknik adam getirmek isteyen Fenerbahçe’nin neredeyse anlaşma noktasına gelebileceği bir diğer aday da Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw… Daha önce Fenerbahçe’yi çalıştıran Alman teknik adamın Ali Koç’un sürpriz ismi olabileceği kaydedildi…

        • 4

          Başkan Ali Koç açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Şu anda yerli ve yabancı olmak üzere üç farklı teknik direktörle görüşüyoruz. Değişik kriterlere bakıyoruz. Kafamızdaki kriterlerin hepsini bir hocada bulmak da mümkün değil”

        • 5

          “Genç, aç, çok çalışan, disiplinli, profesyonel, ya Türkiye’yi iyi bilen ya da bu coğrafyada çalışması sıkıntı olmayacak, çabuk adapte olabilecek, 40-50 yaş arası, ekonomik imkanlarımıza uyabilecek ki şu an daha da sıkıntıya girdi, takım içinde rekabeti sağlayabilecek çoklu oyun anlayışı, çok değişik taktikleri deneyebilecek, cesur olacak ki gençleri daha çok çalıştırabilecek, daha iyi adapte edebilecek, gerekli rekabeti takım içinde oluşturabilecek türde bir hoca arıyoruz.”

        • 6

          Başkan Ali Koç’un belirttiği 3 teknik adamdan ikisi aslında herkesin tahmin edebileceği gibi gündemde de geniş bir şekilde yer işgal eden isimler. Adayların ilki şu anda Aytemiz Alanyaspor’u çalıştıran Erol Bulut…

        • 7

          Ali Koç’un açıklamalarında Erol Bulut ismiyle ilgili birçok işaret yer aldı. Erol Bulut’un çalıştırdığı takımlarda disipliniyle ön plana çıkması, takımlarında forma rekabetinin yaşanması, farklı oyun sistemleriyle oynaması, 45 yaşında olması, hırslı ve kariyerinin ilk dönemlerinde olması, Fenerbahçe forması giymiş olması, özetle başkanın saydığı kriterlerin çoğunu karşılıyor olması dikkat çekti.

        • 8

          Başkan Ali Koç’un açıklamalarında “Önceliklerden bir tanesi sezon bitmeden önce gelebilmesiydi” dedikten sonra “Tabi bu herkes için geçerli değil ama görüşmelerimiz devam ediyor” ifadesi de Erol Bulut için her koşulda açık kapı bırakıldığını ortaya serdi.

        • 9

          Son olarak Ali Koç’un konuşma esnasında “Fenerbahçe'yi, rakipleri, sistemin nasıl çalıştığını bilmek gerek. Gençleri oynatmak önemli. Farklı oyun formatlarını oynatmış olmak önemli. Soyunma odası liderliği, teknolojinin kullanımı çok önemli. Belki şu an takım çalıştıran birini beklemek de fayda sağlayabilir." ifadelerini kullanması da Erol Bulut isminin favori olduğunu akıllara getirdi.

        • 10

          Ali Koç’un yaptığı bu açıklamalara uyan bir diğer isim olan Nenad Bjelica da zaten Fenerbahçe ile görüştüğünü ifade etmişti. Bjelica her ne kadar son zamanlarda yeni görüşme olmadığını söylese de bu durumun altında Fenerbahçe’nin kendisinden vazgeçmiş olması yatmıyor.

        • 11

          Nenad Bjelica ile ilk aşamada maddi konularda teklif ve talep arasında ciddi farklar olması Fenerbahçe’nin bu konuda geri çekilmesine gerek oldu. Bjelica’nın son günlerde Hırvat basınına Fenerbahçe ile ilgili oldukça pozitif açıklamalar yapması Sarı-Lacivertliler’ın bu anlamda doğru bir hamle yaptığını ortaya koydu.

        • 12

          Nenad Bjelica’nın ilk aşamada takımın başına hemen değil, sezon sonu geçmek istemesi de bir diğer problem olarak dikkat çekse de Fenerbahçe eğer yabancı teknik direktör konusuna yoğunlaşırsa burada favori aday olarak Bjelica ismi ön plana çıkacak.

        • 13

          Peki çok belli olan bu iki ismin dışındaki 3. aday kim… Burada da farklı isimler ön plana çıkıyor ve Fenerbahçe’nin kamuoyunda henüz netleşmeyen 3. adayı hakkında farklı ihtimaller bulunuyor.

        • 14

          3. aday olarak ön plana çıkan yabancı isim bir dönem Fenerbahçe forması da giymiş Sergiy Rebrov… 45 yaşında olan, yönettiği takımlarda iyi puan ortalamaları yakalayan Rebrov şu anda Macaristan’ın önemli takım Ferencvaroş’u çalıştırıyor.

        • 15

          Her ne kadar Dinamo Kiev ile görkemli bir başlangıç yaptığı kariyeri tam olarak istediği doğrultuda gitmese de yeni nesil teknik adamlar arasında önemli bir yeri olan Rebrov, Fenerbahçe’de başkan Ali Koç’un işaret ettiği kriterlerin çoğuna uyuyor.

        • 16

          Bu aşamada kriterlere uyan ve Fenerbahçe’nin 3. teknik direktör adayı olabilecek isimlerden biri de Tayfun Korkut… 46 yaşındaki teknik adamın her ne kadar kariyerinde istediklerini çok iyi bir şekilde başarabildiği söylenemese de Almanya tecrübesi ve Türkiye’yi de yakından bilmesi onun da avantajları olarak dikkat çekiyor.

        • 17

          Fenerbahçe’nin 3. teknik direktör adayı olabilecek son isim ise yine bir dönem Fenerbahçe forması giymiş Zoran Mirkovic. Sırp teknik direktör henüz kariyerinin çok başında olsa da kariyerinde bir patlama yapmayı hedefliyor.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa