Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Coredon Alanyaspor Alanyaspor Fenerbahçe maçının yazar yorumları! Kural hatası var mı? - Fenerbahçe Haberleri
        • 1

          SERDAR ALİ ÇELİKLER: Virajı dönemeyen acemiler mangası... Altay'ın üçüncü kez elinden kaçırdığı topta gol yenildi. Golde Zanka ile ortak hata olsa da hatanın büyüğü Altay'ındı. 1-0 girmekle 1-1 girmek arasında fark var. İkinci yarıya başladığında Jailson'un inanılmaz hatası ile 2. gol gelince, zaten iyi gününde olmayan takım bozuldu.

        • 2

          Sonra "yetmez" dercesine Ozan da bir hata yaptı, Zanka'nın da yine hatalar zincirine eklenmesi ile 3. gol geldi. Alanya pozisyon bulamadan 3 gol attı. Tamamı bireysel hatalardan. Bu kadar çok hata yaparsanız kazanmanız imkansız.

        • 3

          Bir transfer döneminde bir sol bek alınamamasının sancıları sürüyor. Bugün bir sol bek olsa, Dirar sağ beke geçer, Ozan orta göbek alternatiflerden biri olurdu. Ersun Hoca'nın artık özellikle geriye düşülen maçlarda olmak üzere Ferdi'yi almaması gerektiğini düşünüyorum.

        • 4

          MEHMET DEMİRKOL: 1-0’da Alanya’nın orta 6’lı bloğu merkezi öne çekince Fenerbahçe savunmasının sakarlıkları başladı. Alanya bundan sonra gole Fenerbahçe’den hep daha yakın oldu. Fenerbahçe öndeki oyuncularını çok az oyuna sokabildi.

        • 5

          Fenerbahçe savunma ve kalecisinin 3 golde de yaptığı anormal sakarlıklar... Dirar hariç 5 oyuncudan 4’ü rakibe asist denebilecek işler yapınca lig liderine karşı puan, olasılık dışıydı. Emre üzerine inşa edilmiş bir oyun Emre’siz olmuyor.

        • 6

          GÜRCAN BİLGİÇ: Düşünün; Erol Bulut'un tek hücum planı pasla çıkmaya çalışan defans oyuncularına baskıydı. Bunun karşılığını da üç bireysel hata ile aldı. Fenerbahçe'nin bu maça, geçen üç haftadan yansıyan hiçbir özelliği yoktu.

        • 7

          Milli Takımlardan dönen oyuncularının hepsinin neredeyse yok düzeyinde oynaması da ilginç. Kilidi açamamak, sadece Emre eksikliğinden kaynaklanıyorsa, işte o zaman gerçek sıkıntı başlar. Maçı Alanya mı kazandı, Fenerbahçe mi kaybetti, doğru analizi bu yorumları seçerek bulacağız.

        • 8

          AHMET ÇAKAR: Halis Özkahya için iyi maç yönetti diyemem. Skora göre maç yönetti ve ben hâlâ VAR sisteminin bazı penaltı pozisyonlarında niye devreye girmediğini anlayamıyorum.

        • 9

          49'da Cisse çekilip düşürülüyor, bence penaltı. VAR uyuyor, Halis 'devam' diyor. İlk yarının son dakikasında Alanyaspor'u alenen arkasından itiliyor. Vida yapınca penaltı ama dün gece Halis ve VAR'dan yine tık yok.

        • 10

          Cisse'nin ikinci golünde gündeme getirilen kural hatası iddiaları ise doğru değil. Her ne kadar kaleci topu oyuna sokmadan önce rakip oyuncuların ceza alanının dışında bulunmaları gerekse de FIFA oyunun hızlanması açısından ilk topta kaleciye direkt müdahale yoksa oyunun devam ettirilmesine izin veriyor.

        • 11

          DENİZ ÇOBAN: 46.dakikada Cisse’nin golünde oyun kuralları açısından bir sorun yoktu. Jailson topu aldığında ona baskı yapan Alanyasporlu Bakasetas ceza sahası dışındaydı. Kural: “Ceza sahasından çıkmayan oyuncu; topa, rakibe müdahale edemez, top için mücadeleye giremez” diyor.

        • 12

          İBRAHİM YILDIZ: 3-1 yenik duruma düşen Sarı-Lacivertliler oyunu çevirecek direnci ve mücadeleyi sergileyemediler. Bunu analiz etmek gerekirse, Fenerbahçe’nin en büyük sorunu mevkileri dışında oynayan futbolcular.

        • 13

          Sağ bek, sol bek, stoper olmayan futbolcularla yola devam etmenin ne denli zor olduğu ortada. Belki zorunluluk, Fenerbahçe takımını bu dizilişe zorladı…

        • 14

          Ancak saha içerisindeki sorunu görmek ve çözmek kenar yönetimine düşüyor. Teknik adam aklı burada öne çıkıyor. Ersun Yanal, yaptığı değişikliklerde hatalıydı. Tıpkı savunmanın yaptığı hatalarda olduğu gibi bir başka hatayı da Yanal hoca yaptı.

        • 15
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa