Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Güvenli Alışveriş Akıllı telefonları POS cihazına çevirdiler - Güvenli Alışveriş Haberleri

        Ödeme teknolojileri kuruluşu Mastercard ve ING Türkiye, Android telefonları POS cihazı olarak kullanmalarını sağlamak için KOBİ ve tüm mikro işletmeler ile iş birliği yaptı. Yapılan bu iş birliği kapsamında kart ödemelerini mobil cihazlarından kabul etmek isteyen satıcıların ING müşterisi olması ve ING Cebimde POS uygulamasını indirmesi gerekiyor.

        POS MALİYETİ BULUNMUYOR

        Verilen bilgiye göre Avrupa'daki mikro işletmeler ve KOBİ'lere yönelik olarak düşük maliyetli kart kabulü sağlayan ING Cebimde POS uygulamasıyla, NFC özellikli herhangi bir Android cihaz, kart kabul cihazına dönüşebiliyor. Mastercard teknolojisi ile geliştirilen bu uygulamanın herhangi bir POS maliyetini de bulunmadığı belirtildi.

        TEMASSIZ ÖDEME ALABİLECEKLER

        Taraflar arasında yapılan iş birliği ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Mastercard ve ING Cebimde POS uygulaması sayesinde, Avrupa genelindeki milyarlarca mikro işletme ve KOBİ’nin doğrudan Android telefonlarıyla temassız ödemeleri kabul edebilecekleri ifade edildi.

        Açıklamada, mikro dahil küçük işletmelerin finansal sisteme dahil edilmesini sağlayacak olan bu durumun, kayıt dışı ekonomin azalmasına ve nakit kullanımının baskın olduğu bu iş alanlarında kart kullanımındaki artıştan dolayı kayıp riskini azaltacağına değinildi.

        Dijital ödeme uygulamasının, Türkiye'de 1.5 milyon KOBİ ve milyonlarca mikro işletmenin yanında taksi şoförü, simit satıcısı, çiçekçi, elektrikçi, tesisatçı, kuru temizlemecilerin de maliyetlerini azaltıp, satışlarını artırması bekleniyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa