Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Akciğer kanseri belirtileri nelerdir? En sık ölüm nedeni olan Akciğer hastalığı hakkında detaylar - Haberler
        • 1

          Akciğer kanseri, erkeklerde prostat kanserinden, kadınlarda ise meme kanserinden sonra en fazla görülen kanser. Akciğer kanseri uzun süre hiçbir belirti vermeden ilerleyebilir. Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Serkan Keskin, özellikle nefes darlığı, hırıltı, ani kilo kaybı ya da çeşitli ağrılara karşı dikkatli olmak gerektiğini söyledi.

        • 2

          Doç. Dr. Keskin, genetik faktörler, asbest, radon gazı, hava kirliliği, içme sularında bulunan yüksek düzeydeki arsenik madde nedeniyle risk altında bulunan kişilerin hayat şartlarını düzeltmeleri gerektiğini böylece riski en aza indirebilebileceklerini belirtti.

        • 3

          Akciğer kanserinin sinsi bir şekilde ilerleyerek çoğu zaman hiçbir belirti vermediğini vurgulayan Doç. Dr. Keskin, birçok kişinin akciğer kanseri olduğunu, başka bir hastalık sebebiyle akciğer röntgeni çektirdiğinde öğrendiğini dile getirdi ve akciğer kanserinin belirtilerine dikkat çekti:

        • 4

          İŞTE AKCİĞER KANSERİNİN BELİRTİLERİ

          ● Sürekli nefes darlığı ve hırıltılı solunum
          ● Geçmeyen ve giderek artan öksürük, kanlı balgam
          ● İştah kaybı ve kilo kaybı

        • 5

          ● Göğüs, sırt, omuz, kürek kemiği, kol ve bacak ağrısı
          ● Ses kısıklığı
          ● Yutma güçlüğü

        • 6

          ● Göz kapağında düşme
          ● Tekrarlayan enfeksiyonlar
          ● Parmaklarda çomaklaşma

        • 7

          Akciğer kanserinin sinsi bir şekilde ilerleyerek ileri evrelerde ortaya çıktığını söyleyen Doç. Dr. Keskin, hastalığın erken evrede tanı almasının önemli olduğunu vurguladı.

        • 8

          Doç. Dr. Keskin, "Yapılan araştırmalar başta sigara kullananlar olmak üzere akciğer kanseri riski altında olanların 50 yaş ve üzerinde mutlaka tarama yaptırmasının gerekliliğine işaret ediyor. Bu taramalar sonucu erken evrede tanısı konulabilen akciğer kanseri, uygulanan tedavilerle tamamen ortadan kaldırılabilir" diye konuştu.

        • 9
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa