Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Ahmet Yüce'ye Çekya'dan Diplomasi Liyakat Madalyası - Otomobil Haberleri

        Çek otomotiv üreticisi Skoda'nın Türkiye distribütörü Yüce Oto'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, Çekya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Liyakat Madalyasına layık görüldü.

        Ahmet Yüce, Skoda markasını temsil etmenin yanında önemli bir misyon daha üstlendiklerini söyleyerek, "Marka işbirliğimizin yanı sıra kadim Türk ve Çek halklarının dayanışmasına ve kültür başta olmak üzere her türlü sosyal işbirliğine katkı sağlamak en büyük amacımızdı. Kurucumuz merhum Orhan Yüce’nin izinden giderek ilişkilerimizi yalnızca ticari faaliyetlerimiz ile sınırlı tutmadık. Bu anlamda iki ülkeyi ileriye taşırken, geçmişi yüzyıllara dayanan iki halkın refah ve mutluluğunu da kendimize görev edindik. Layık görülen liyakat madalyası bu anlayışımızın Çekya tarafından takdir edilmesinin güzel bir göstergesidir" dedi.

        Madalya almaya hak kazanan Ahmet Yüce'yi tebrik eden Büyükelçi Egemen Bağış, "2018 yılından bu yana Çek Cumhuriyeti'nin dış ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayan yabancı ülke vatandaşlarına verilen Diplomasi Liyakat Madalyası'nın bu yıl Türkiye’nin başarılı işadamlarından Sayın Attila Ahmet Yüce’ye verilmesi ikili ilişkilerimiz açısından son derece önemli bir gelişmedir. Böylesine büyük bir başarı için iş insanımız Sayın Atilla Ahmet Yüce'yi yürekten kutluyor ve tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Çekya Dışişleri Bakanı Tomas Petricek de, Ahmet Yüce'ye yaşamı boyunca Türkiye-Çekya ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik ilgisi ve gayretleri nedeniyle verilen ödülün, pandemi nedeniyle Çekya Büyükelçiliği vasıtasıyla teslim edileceği bilgisini paylaştı.

        Diplomasi Liyakat Madalyası, 2018 yılından bu yana Çekya Cumhuriyeti'nin dış ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayan yabancı ülke vatandaşlarına veriliyor.

        1989'DAN BU YANA DİSTRİBÜTÖR

        Orhan Yüce tarafından kurulan Yüce Auto, 1989 yılından itibaren Skoda'nın Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor. Şirket, markanın Fabia, Scala, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq ve Kodiaq modellerinin satış, servis ve yedek parça hizmetlerini, Türkiye çapında 44 yetkili satıcı ve 49 yetkili servis noktası ile sağlıyor.

        REKLAM

        1999 yılında Doğuş Otomotiv ile ortak olan Yüce Auto, kuruluşundan bugüne kadar 165 bin adedin üzerinde araç teslimatı gerçekleştirdi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa