Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Edebiyat Tolge Öztorun, "Küçük Ahmet Hayvan Barınağı'nda" adlı kitabını anlattı

        Hayvansever Tolga Öztorun Yedikule Hayvan Barınağı’nın 15 yıllık gönüllüsü. Bugüne kadar hayvanlar için radyo programı, fotoğraf sergileri, belgeseller, kısa filmler yaptı. Bu defa da minik dostları için “Küçük Ahmet Hayvan Barınağı’nda” adında bir

        çocuk kitabı hazırladı. Kitabın geliri barınağın ihtiyaçları için kullanılacak. Dahasını kendisinden dinliyoruz. HT Cumartesi'nden Ekin Türkantos'un röportajı.

        Sokak hayvanlarına ne kadar düşkün olduğunu bilmeyen yok şimdi de çocuk kitabıyla karşımızdasın.

        Attığımız her adım sokak hayvanlarının refahı için ufak bir adım oluyor. Arada okullara gidip çocuklara sokak hayvanları ile birlikte yaşamanın püf noktalarını anlatıyorum. Tüm bu çalışmalarımı gönüllü yapıyorum. Bu kitap tamamen yokluktan ortaya çıktı. Barınaktan hayvan sahiplenmeyi anlatan bir materyal yoktu ve ihtiyaç vardı. Çocukların sokak hayvanlarıyla ilişkisini eliştirmek için kalıcı bir adım atmak istedim. Sokak hayvanları için radyo programları yaptım, fotoğraf sergileri, kısa filmler, belgeseller, eylemler yaptım ancak bir kitap hep hayalimdi. Bu kitap sayesinde bir çocuğa barınağı ve sahiplenme sistemini anlatmamız daha kolay olacak. Onlar yeter ki hayvanları sevsinler ben her şeyi yapmaya hazırım.

        REKLAM

        Kitabı kim yazdı, kim tasarladı, kaç kişilik bir ekip var arkasında?

        Tam bir ekip işiydi. Ben hayalini kurdum ve hikâyeyi yazdım. Bu bir sahiplenme hikâyesi. Barınak Yöneticimiz Meral Olcay sayesinde bir araya geldik. Karikatürist Kaan Güvercin minik sarı çocuğum Ahmet’e can verdi. Hayallerimin ötesinde bir çizim oldu. Barınak Gönüllümüz Arzu Abla çocuklara hoşça vakit geçirebilmeleri için bilmece ve boyama sayfaları hazırladı. Çocuk gelişimine uygunluğunu Pedagog Elif İpek kontrol etti. Hayalimizde Ahmet’in yeni erüvenleri var.

        Kitabın geliri Yedikule Hayvan Barınağı’na bağışlanacak.

        Yedikule Hayvan Barınağı her ne kadar gönüllü çalışsa da Türkiye’de bir belediyenin desteklediği ender barınaklardan. Yedikule için vereceğiniz en ufacık bir emek asla boşa gitmez. Ben 15 senedir Yedikule Hayvan Barınağı Gönüllüsüyüm. Barınak Yöneticimiz Mimar Meral Olcay ve Belediye Başkanımız Mustafa Demir olmasa orası olamazdı. Senelerdir tüm çalışmalarımı Yedikule için yapıyorum. Orası benim evim.

        REKLAM

        Kitap ne kadara satılacak, ne gibi ihtiyaçları karşılayacak?

        Kitap şimdilik sadece barınakta 5 TL’ye satılacak. Okullar topluca alabilir, uzaktakiler için kargo ile yollayabiliriz.

        Geliri barınağın tüm ihtiyaçları için kullanılacak. Yeme -içme, sağlık ve personel giderleri gibi düşünülebilir.

        “Hayvanlar için bir şeyler yapmak istiyorum” diyen birine neler önerirsin?

        Ben en çok kalıcı işler yapılması gerektiğine inanıyorum. Herkes yeteneğine göre bir şeyler yapmalı. Söz konusu

        barınaklar ise yapılacak şey bitmiyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa