Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberler! 31 ilde araç giriş ve çıkışlar durduruldu! İşte detaylar...

        İçişleri Bakanlığının genelgesine göre, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 büyükşehire araç giriş çıkış yasağı başladı. Genelgeye göre, 30büyükşehirve Zonguldak'ta gece yarısından itibaren tüm giriş ve çıkışlar 15 gün süreyle durduruldu.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kovid-19 ile mücadelede açıkladığı yeni tedbirlere ilişkin İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında Zonguldak ile büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da tüm giriş ve çıkışlar gece yarısı itibarıyla 15 gün süreyle durduruldu.

        Ülke içinde yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların bu şehirlerden transit geçişleri devam edecek.

        İSTANBUL'DA YASAK UYGULAMA BAŞLADI

        İstanbul'a araç giriş çıkışı durduruldu.İçişleri Bakanlığının genelgesine göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İstanbul'da araç giriş çıkış yasağı başladı.

        İstanbul'un sınırları olan Kocaeli istikametindeki Şekerpınar, Trakya tarafındaki Silivri'de 26 uygulama noktasında kolluk kuvvetleri, şehrin giriş ve çıkışlarında kontrollerine başladı.

        Ekipler, geceyarısından önce Anadolu Otoyolu'na giriş yapan araçların geçişine bir süre izin verdi.

        00.01 itibarıyla ise şehrin giriş noktalarına bariyerler yerleştirilerek yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların transit geçişleri için yollar tek şeride düşürüldü.

        Ekipler genelgeye göre özel araçların kente giriş çıkışına izin vermedi, sürücüleri de bu konuda bilgilendirildi.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, açıklanan istisnalar dışında diğer tüm araçların kente giriş ve çıkışının durdurulduğunu bildirdi.

        REKLAM

        Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bu gece 00.01 itibarıyla, İstanbul’un giriş-çıkışlarında 26 kara yolu noktasında jandarma ve emniyet birimlerimiz, deniz sınırları çıkış ve yaklaşma sularımızda sahil güvenlik tarafından, istisna ile belirtilen araçlar hariç, diğer tüm araçların giriş-çıkışı durdurulmuştur." ifadesini kullandı.

        BAŞKENT'E GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAK

        Ankara'nın çevre illerle bağlantısını sağlayan kara yollarında polis ve jandarma ekipleri kontrollerine başladı.

        Yasağın başladığı ilk saatlerde Ankara'ya geliş ve Ankara'dan çıkış istikametindeki yollarda araç yoğunluğu oluştu.

        Ekipler, Ankara-İstanbul otoyoluna gece yarısından önce giriş yapan araçların geçişine mağduriyet yaşanmaması için izin verdi.

        Ankara-Eskişehir kara yolundaki Polatlı ilçesindeki Sakarya Kışlası Kavşağında oluşturulan denetim noktasında ise Eskişehir istikametine gitmek isteyen vatandaşlardan sadece geçerli mazereti olanlara izin verildi.

        Geçerli mazereti olmayan sürücüler, bu noktadan geri gönderildi.

        TEKİRDAĞ'A ARAÇ GİRİŞ-ÇIKIŞI DURDURULDU

        Tekirdağ'da kolluk kuvvetleri, şehrin giriş ve çıkışlarında kontrollerine başladı.

        Ekipler genelgeye göre araçların kente giriş çıkışına izin vermezken, sürücüleri de bu konuda bilgilendiriyor.

        SAMSUN'A GİRİŞ-ÇIKIŞLARDA YOL KONTROLLERİ BAŞLADI

        Samsun'un sınırları olan Ankara istikametindeki Havza, Ordu tarafındaki Terme ve Sinop yönündeki Yakakent ilçelerinde bulunan uygulama noktalarından kolluk kuvvetleri, şehrin giriş ve çıkışlarında kontrollerine başladı.

        Ekipler genelgeye göre araçların kente giriş çıkışına izin vermezken, sürücüleri de bu konuda bilgilendiriyor.

        Ülke içinde yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların bu şehirlerden transit geçişleri devam edecek.

        İZMİR’E GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

        İzmir’de de saatler 00.00’ı gösterdiği sırada görevli ekipler şehrin tüm giriş ve çıkışlarını tutarak görev aldı. İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye göre istisnai durumlar dışında şehre girmek isteyen araçlar kabul edilmedi, şehirden çıkmak isteyen araç sürücüleri ise tekrar geri çevrildi. Öte yandan polis ekipleri sürücülerin ateşlerini ateşölçer ile kontrol ederek, maske ve eldiven takmayan vatandaşları uyardı.

        İzmir’in giriş ve çıkışlarında uygulamaya yolda takılan vatandaşların bir kısmı tedbir niteliğindeki kararı memnuniyetle karşılarken, bazı vatandaşlar da durumdan hoşnut olmadı.

        BURSA'YA GİRİŞLER KISITLANDI

        Bursa-Yalova sırında bulunan Orhangazi ilçesinde polis ekipleri tek tek araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. Sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu uygulamada sürücülerin tek tek ateşleri ölçüldü. Ticari ve mazereti olan sürücülere geçiş hakkı tanınırken, mazereti olmayan sürücülerde uyarılarak geri çevrildi.

        Uygulamanın devam edeceği öğrenildi. Ayrıca, Bursa-Ankara karayolu ve Bursa-İzmir karayolunda da benzer uygulamalar yapılıyor.

        DENİZLİ’YE GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR 15 GÜN KAPALI

        Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi aldığı karar ile 15 gün süre ile kente her türlü girişi yasakladı. İlden çıkış için temel ihtiyaç malzemeleri ile ilaç ve tıbbi başta olmak üzere ticari faaliyetler gerçekleştiren araçlarına izin verildi. Denizli’de birçok farklı noktada Emniyet ve Jandarma ekipleri yolları kapattı.

        Ailelerinin ya da evlerine gitmek için yola çıkan birçok vatandaş ise geri gönderildi. Polis ekiplerinin çevirerek geri gönderdiği vatandaşlardan bazıları “Denizli’de kalacak yerimiz yok. Haberi duyar duymaz yola çıktık ama yetişemedik. Bilmiyoruz ne olacak bakalım” şeklinde konuştu. Öte yandan ticari yük taşıması yapan araçlar yasaktan etkilenmezken kimi araçlar valiliklerden alınan izin belgeleri ile yolarına devam ettiler.

        Birçok vatandaş ise geçiş için polis ve jandarma ekiplerini ikna etmeye çalışmaları ise gözlerden kaçmadı.

        KOCAELİ’DE KİLOMETRELERCE KUYRUK OLUŞTU

        Kararı, saat 00.00 itibari ile Kocaeli’de uygulanmaya başlandı. Karar kapsamında polis ekipleri, kente giriş güzergahlarında TEM Otoyolu güzergahındaki gişeler ile Çayırova, Karatepe ve Karamürsel ilçelerinin girişlerinde kontrol noktaları oluşturdu.

        Sağlık ekiplerinin de görev aldığı kontrol noktalarında araçlar tek tek durdurularak, denetimler yapıldı. Saat 00.00’dan önce yola çıkan vatandaşlar, mağdur olmamaları amacı ile yapılan sağlık ve kimlik kontrollerinin ardından il merkezine alındı. Ekipler, durdurdukları araçlardaki sürücü ve yolcuların ateşlerini de tek tek ölçtü.

        ANTALYA'YA GİRİŞ- ÇIKIŞLAR YASAK

        Genelde çerçevesinde Antalya´ya giriş- çıkışlar da gece saat 00.00 itibariyle durduruldu. Kentin en önemli güzergahı olan kuzey giriş noktası Antalya- Burdur Karayolunun 32'nci, kilometresindeki Selimiye yol kontrol noktasında yasak saatler 00.00'ıgösterdiği anda uygulanmaya başlandı. Kontrol noktasında görev yapan jandarma ve polis ekipleri saat 00.00 kadar olan sürede, il dışından seyahat izin belgesi ve ikametgah adresi Antalya olan sürücülerin geçişine izin verdi. Bazı sürücüler saniyelerle kaçırdıkları geçiş hakkının ardından, geri dönmek zorunda kaldı.

        BALIKESİR'DE ARAŞ GİRİŞ-ÇIKIŞLARI DURDURULDU

        Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Balıkesir'de araç giriş çıkış yasağı başladı.

        Balıkesir-İzmir kara yolu ve Balıkesir-Bursa uygulama noktasındaki kolluk kuvvetleri şehrin giriş ve çıkışlarında kontrollerine başladı.

        Gece yarısı itibarıyla şehrin giriş noktalarında uygulama yapan ekipler, yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların transit geçişlerine izin verdi.

        Ekipler, ikameti Balıkesir'e olanlara esneklik sağlarken, Balıkesir'e zorunlu haller dışında gelenler alınmadı.

        Öte yandan uygulamada, İzmir'de nikah kıydıktan sonra ikametleri olan Balıkesir'e gelen gelin ve damadın da ateşleri ölçüldükten sonra geçişlerine izin verildi.

        ESKİŞEHİR'DE UYGULAMA BAŞLADI

        Eskişehir'e araç giriş çıkışı durduruldu. Eskişehir'e araç giriş çıkışı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yasaklandı.

        Bilecik-Eskişehir, Eskişehir-Ankara kara yollarında oluşturulan uygulama noktasındaki kolluk kuvvetleri, şehrin giriş ve çıkışlarında kontrollerine başladı.

        Gece yarısından itibaren şehrin giriş noktaları tek şeride düşürülerek, yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların transit geçişlerine izin verildi.

        Polis ekipleri, özel araçların kente giriş çıkışına izin vermedi ve sürücüleri bu konuda bilgilendirildi.

        ADANA'DA ARAŞ GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞI

        Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Adana'ya araç giriş çıkış yasağı başladı.

        İçişleri Bakanlığı genelgesi üzerine harekete geçen polis ekipleri gece yarııs itibarıyla Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu ile Tarsus ve Osmaniye kara yollarını kapattı.

        Uygulama noktalarında tır ve kamyon harici tüm araçları durduran ekipler, ikameti Adana ve yol üzerindeki diğer illerde olanları geçirirken, diğer sürücülerin girişine izin vermedi.

        Ekipler ayrıca şehir içinden otobana bağlanan bazı bağlantı yollarını da bariyerle kapattı.

        SAKARYA'DA ARAÇ GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI BAŞLADI

        İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak'ta araç giriş çıkış yasağına ilişkin denetimler başladı.

        D-100 kara yolunun Sakarya kesimi Esentepe mevkisinde polis ekiplerince oluşturulan kontrol noktasında araçların geçişi denetlendi.

        Sürücüleri yasak hakkında bilgilendiren ekipler, vatandaşları evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı.

        Polisler, kontrol noktasında yolcuların kimlik kontrolünü ve ateş ölçümünü de yaptı.

        İkametleri Sakarya'da olan yolcuların evlerinden 14 gün çıkmamalarını isteyen ekipler, yasağa uyulmaması halinde idari ve adli cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

        Kontrolün yapıldığı bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.

        Öte yandan, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Adapazarı Kayrancık, Kocaali Melenağzı, Akyazı Dokurcun, Anadolu Otoyolu'nun Hendek gişeleri, Pamukova Mekece ve Taraklı Göynük yolunda denetimler yapıldı.

        ZONGULDAK'TA YASAK UYGULANIYOR

        Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, kentin giriş ve çıkışında polis ve jandarma ekipleri tarafından kontrol noktası oluşturuldu.

        Bariyerlerle yolu kapatan ve belirli istisnalar dışında şehre araç giriş çıkışına müsaade etmeyen ekipler, vatandaşların kimlik kontrolünü yapıyor. Uygulama sırasında vatandaşların ateşi de ölçülüyor.

        Öte yandan, bazı vatandaşların kararı duydukları anda yola çıkmaları nedeniyle pijamalı oldukları görüldü.

        Sürücü Hasan Pınarcık, gazetecilere yaptığı açıklamada, kararın çok doğru ve yerinde olduğunu belirterek, "Ankara'dan geliyorum, kayınpederim vefat etti. Defnettik, az önce yola çıktık. Ereğli'ye giriş yapacağım." diye konuştu.

        Yolculardan İpek Özkan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasağa ilişkin açıklamasının ardından pijamalarla hemen yola çıktıklarını dile getirdi.

        KAHRAMANMARAŞ'TA ARAÇ GİRİŞ ÇIKIŞLARI DURDURULDU

        Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Kahramanmaraş'ta, şehre araç giriş çıkış yasağı başladı.

        İçişleri Bakanlığı genelgesiyle Kahramanmaraş'ta jandarma ve polis ekipleri Kayseri, Gaziantep ve Adana karayolunda oluşturdukları uygulama noktalarında yolları kapattı.

        İkameti Kahramanmaraş olan vatandaşların kente girişine izin veren güvenlik güçleri, şehirlerarası seyahat eden vatandaşların ise şehre girişine izin vermedi.

        Mersin’den yola çıktığını ve Malatya’ya gittiğini belirten Tamer Kan, gazetecilere yaptığı açıklamada, genelgenin açıklandığı saatte yolda olduğunu, bu yüzden yasaktan haberinin olmadığını söyledi.

        Yolculardan Halis Kayıkçı da Mersin’de sebze yetiştiricisi olduğunu ve bu yüzden zaman zaman iller arası seyahat ettiğini belirterek, "Devletimiz için hayırlısı olsun. Önemli olan sağlık, sıhhattir. Alınan kararlara saygımız sonsuz." dedi.

        Adıyaman'a giden yolculardan Orhan Yalçın ise "Her şey bizim güvenliğimiz için. İnşallah bir an önce bu sıkıntılı günleri atlatırız." ifadelerini kullandı.

        Öte yandan Gaziantep'te de kentin giriş ve çıkışlarının sağlandığı karayollarında sakin olduğu görüldü.

        ORDU'DA GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞI

        Ordu'da araç giriş çıkışları durduruldu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Ordu'ya araç giriş çıkışı durduruldu.

        Jandarma ve polis ekiplerince, il sınırındaki uygulama noktalarında araçların geçişi denetlendi.

        Sürücüleri yasak hakkında bilgilendiren ekipler, vatandaşları evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı.

        Vatandaşların kimlik kontrolünü yapan ekipler, belirli istisnalar dışında şehre araç giriş çıkışına müsaade etmiyor.

        Öte yandan, Vali Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, seyahat sınırlaması dahil önemli kararların alındığını belirterek, kurallara uyulması durumunda daha kısa sürede salgınla baş edileceğini vurguladı.

        GAZİANTEP'TE GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI

        Genelge kapsamında Gaziantep’te tüm giriş ve çıkışlar gece yarısı itibariyle kapatıldı. Güvenlik güçleri tarafından Gaziantep’e diğer şehirlerden girişini sağlayan yollarda kontrol noktası oluşturuldu. Saatler 00.00'ı gösterdiği zaman yollar barikatlarla kapatıldı.

        Oluşturulan kontrol noktalarından Gaziantep'in doğu kentlerine ulaşımının sağlandığı yol trafik polisleri tarafından barikatla kapatarak saatler 00.00'dan sonra şehre giren vatandaşlara İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi hatırlatılarak geri gönderildi.

        Geri dönen yolcular, yasağı bilmediklerini ve öğrendikten sonra geri döneceklerini ifade ederek uygulamaları desteklediklerini söyledi.

        AYDIN VE İLÇELERİNDE GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞI BAŞLADI

        Genelge kapsamında Aydın’a bağlı Kuşadası’nın İzmir yönünden girişi beton bariyerlerle kapatıldı.

        İçişleri Bakanlığı tarafından illere gönderilen genelge ile ilgili Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, Kuşadası Belediyesi Zabıta ekiplerinin desteğiyle Kuşadası’nın İzmir’in Selçuk ilçesi tarafından girişinde Bayraklıdede Mahallesi'nde yola beton bariyerler konuldu ve kontrol noktaları oluşturuldu.

        Saat 00.00’dan sonra ise İzmir’in Selçuk ilçesi yönünden gelen araçların Kuşadası’na girişine izin verilmedi, hem gelen ve hem de şehirden çıkmak isteyen araçlar ise geri döndürüldü.

        Polis ekipleri vatandaşları ve sürücüleri bilgilendirerek, il dışından seyahat izin belgesi ve ikametgah adresi Kuşadası ve Aydın olan sürücülerin geçişine izin verileceği kaydedildi.

        MUĞLA'DA JANDRAMADAN SOSYAL MESAFE İSYANI

        Muğla Valiliği'nce polis ve jandarma ekiplerinin denetimlerinde ikametgahı Muğla olmayan sürücülerin kente girişlerine izin verilmedi.

        Ayrıca, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeye dikkat etmeyen ve kamyonetin arka koltuğuna 4 kişi oturanlar ise jandarmayı bile pes dedirtti. Bir jandarma personelinin 'böyle karga tulumba oturamazsınız' uyarısının ardından aracın çıkışına izin verilmedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa